16-04-2015، 6:25
كال كباب یك غذای اشتها آور شمالی است كه از بادنجان، آب انار ترش، سبزى، سیر و مغز گردو درست میشود.
كال كباب را با كته و ماهى شور سرو میكنند. بعضیها هم از آن به جای ترشى در كنار سایر غذاها استفاده میكنند.
اگر بخواهید این غذا را برای دو نفر درست كنید؛ باید به شرح زیر عمل كنید:
مواد لازم:
بادنجان درشت 4 عدد
آب انار ترش یا آب غوره یا دانه انار نیم فنجان
سبزى، نعناع و خلواش (خنش) و شوشاق ریز شده تازه یا خشك 1 قاشق غذاخورى
(سبزیهای معطری مثل خلواش و شوشاق خاص شمال ایران است و همه جا نیست. بنابراین میتوانید به جای آنها از نعناع استفاده كنید)
سیر نیم بوته
نمك و فلفل به اندازه كافى
مغز گردوى ساییده شده 75 گرم
طرز تهیه:
بادنجانها را از وسط چاك دهید و روى آتش زغال یا در فر (350 درجه) كباب كنید. برای اینكه بادنجانها نسوزد و در عین حال خوب بپزد آنها را بچرخانید.
بعد باید پوست بادنجانها را بگیرید. برای اینكار اگر آنها را در آب سرد قرار دهید، پوستشان را میتوانید به راحتی جدا كنید.
اگر بادنجانها تخم دارند آنها را جدا كنید.
سپس گوشت بادنجانها را با گوشتكوب له كنید.
حالا نوبت سیرهاست. سیرها را هم بكوبید.
بروید سراغ سبزىهایی كه شستهاید و آبش رفته است. سبزیها را هم كاملا خرد كنید و بعد بادنجانها، سیر، سبزى، نمك، فلفل، آب انار (یا آب غوره یا دانه انار) و مغز گردو را با هم مخلوط كنید.
موفق باشید
منبع : تبیان