01-02-2015، 16:00
قطع و عدم مصرف ناگهانی و بدون پیش بینی داروهای ضدافسردگی موجب پریشانی ،گرگرفتگی و بسیاری عوارض دیگر می شود که در این مطلب به آن پرداخته ایم.
همایون پورکرامتی روانپزشک گفت: داروهای افسردگی با توجه به میزان مصرف آن، عوارض خاص خود را دارد از جمله عوارض این داروها خشکی دهان و افت فشار خون را برای فرد به همراه خواهد داشت.
وی افزود: گاهی فرد در اثر مصرف داروی حلقهای با تغییر حالت از خوابیده به نشسته مقداری سرگیجه را احساس میکند همچنین این داروها با خشکی دهان و یبوست برای فرد همراه است.
این روانپزشک با اشاره به دسته دیگر داروهای افسردگی عنوان کرد: داروهای SSRI نیز که به صورت انتخابی توسط فرد مصرف میشود از جذب مجدد زروتونین در سینوس و اعصاب جلوگیری میکند و عوارض این دارو کنترل میشود.
پورکرامتی ادامه داد: داروهای SSRI با عوارض کم خوابی، پرخوابی، افزایش اشتهای فرد پس از کم اشتهایی ابتدایی آن همراه است، همچنین ممکن است این افراد مقدار کمی اضطراب را در اوایل مصرف این دارو تجربه کنند.
وی با اشاره به تاثیر تدریجی داروهای افسردگی تصریح کرد: داروهای افسردگی تحت نظر روانپزشک تجویز شود این نوع داروها، اثرات فوری در بهبود بیمار نخواهد داشت و به طور معمول تاثیر داروهای افسردگی در مدت زمان 2 تا 3 هفته مشاهده میشود گاهی این مدت زمان تا 5 هفته نیز به طول میانجامد.
این روانشناس تصریح کرد: قطع ناگهانی داروهای افسردگی، گرگرفتگی و خشکی دهان را برای بیمار به همراه دارد و فرد نمیتواند به محض احساس بهبودی مصرف این داروها را قطع کند.