
این غذای گیاهی از منطقه لامانچا که در مرکز اسپانیا قرار دارد آمده است. ریشه این غذا به احتمال زیاد مراکشی است و به دوران تسلط کارتاژها بر اسپانیا بازمیگردد.
در دستور سنتی این غذا خبری از گوجهفرنگی و فلفل نیست، چون تا قرن شانزدهم و کشف آمریکا خبری از این دو گیاه در اروپا نبوده است.
این غذا را با نان سرخ شده سرو کنید و اگر گیاهخوار نیستید آن را با تخممرغ آبپز، نیمرو یا ماهی سرخشده سرو کنید.
مواد لازم برای 4 تا 6نفر:
روغن مایع یا زیتون: 100 میلیلیتر
پیاز قرمز متوسط: 2 عدد، ساطوری
سیر: 4 حبه، ورقهورقه
زیره سیاه: یک قاشق چایخوری
بادمجان قلمی: 3 عدد، نگینی
گوجهفرنگی متوسط: 4 عدد، پوستکنده و ساطوری
کدو متوسط: 3 عدد، نگینی
فلفل دلمهای قرمز: 2 عدد، ساطوری
آویشن: یک قاشق چایخوری
سرکه قرمز: 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
روش تهیه:
1 - نیمی از روغن را در یک تابه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز و سیر را 5 دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شود. سپس از تابه خارج کنید.
2 - باقی روغن را اضافه کنید، شعله را زیاد کرده و بادمجان و زیره را در آن سرخ کنید، پس از 8 دقیقه یا هنگامی که بادمجانها روغن به خود جذب کرده و نرم شد، گوجهفرنگی را اضافه کنید. شعله را کم کنید و صبر کنید تا آب گوجهفرنگی تبخیر شود.
3 - کدو، فلفل و آویشن را اضافه کرده و نمک و فلفل غذا را اندازه کنید، پس از 10 دقیقه یا هنگامی که کدوها نرم شد سرکه را اضافه کرده و غذا را سرو کنید.
نکات
1- در روش سنتی طبخ این غذا سبزیجات را آنقدر میپزند تا کاملا له شود.
2- بهتر است فلفل دلمهایها را ابتدا کباب کرده و پوست بکنید، سپس به غذا اضافه کنید.
3- این غذا را به عنوان اردور و به صورت سرد هم سرو میکنند.