30-10-2014، 14:40
برای تهیه کروکت مرغ، دستورهای متفاوتی وجود دارد، اما این رسپی که بر پایه سس سفید تهیه میشود هم ساده است و هم خوشطعم. با توجه به قیمت پایینتر نسبت به سایر مواد پروتئینی، مرغ در سبد اصلی غذایی ایرانیها جا گرفته است بنابراین گاه پیش میآید که از خوردن آن خسته شوید، پس این رسپی را امتحان و از خرید ناگتهای نیمه آماده بیکیفیت خودداری کنید.
مواد لازم برای 4 نفر:
کره: 125 گرم
آرد: 25 گرم
شیر گرم: 150 میلیلیتر
روغن مایع: به میزان لازم
سینه مرغ بیاستخوان: یک عدد، نگینی
سیر: یک حبه ساطوری
تخممرغ: یک عدد
پودر نان: 50 گرم
نمک و فلفل: به میزان لازم
روش تهیه:
1 - کره را در یک قابلمه کوچک آب کنید. آرد را اضافه کرده و مخلوط کنید. پس از یک دقیقه شیر گرم را اضافه کنید. سس را نمک و فلفل زده و مدام هم بزنید تا غلیظ شود سپس آن را از روی شعله بردارید.
2 - 2 قاشق غذاخوری روغن را روی شعله متوسط داغ کرده و مرغ و سیر را 5 دقیقه در آن تفت دهید. کمی نمک به مرغ بپاشید.
3 - پس از اینکه تکههای مرغ سرخ شد، آن را چرخ کرده یا در غذاساز خمیر کنید. خمیر مرغ را به سس اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. سپس آن را کنار بگذارید تا کاملا سرد شود.
4 - پس از اینکه مایه کروکت سرد و سفت شد آن را 8 قسمت کرده و هر کدام را به شکل یک سوسیس درآورید.
5 - مقداری روغن روی شعله متوسط داغ کنید. تخممرغ را بزنید تا یکدست شود. کروکتها را در تخممرغ زده در پودر نان بغلتانید و هر طرف آن را 4 دقیقه در روغن سرخ کنید. روغن آن را با هوله کاغذی گرفته و با جعفری و لیموترش تزیین کنید. کروکت را با سالاد سبز و نان سبوسدار سرو کنید.
نکات
1 - برای امتحان داغی روغن بند انگشت نان تست را در روغن بیندازید، اگر پس از یک دقیقه برشته و قهوهای شد روغن آماده سرخ کردن کروکتهاست.
2 - میتوانید به مایه این کروکت انواع فلفل و سبزیجات ساطوری را اضافه کنید.
3 - مایه کروکت باید خمیری و سفت باشد، بنابراین مرغ را با نیمی از سس مخلوط کرده و مابقی سس را کمکم اضافه کنید تا مایه شل نشود.