11-10-2014، 22:20
(آخرین ویرایش در این ارسال: 11-10-2014، 22:24، توسط Mιѕѕ UηυѕυαL.)
به گزارش گروه خواندنی های مشرق، بررسیهای انجام شده در سالهای اخیر نشان مامی دهد به علت ولع غذاخوردن هنگام افطار و نیز مصرف مواد قندی غیرطبیعی مانند زولبیا و بامیه درماه رمضان، اغلب روزه دارن پس از ماه رمضان نه فقط از وزن آنها کم نمی شود، بلکه چاقتر هم میشوند.
مصرف زولبیا و بامیه به حد معقول اشکالی ندارد؛ اما با توجه به اینکه برای تهیه آنها از شکر و روغن استفاده می شود، ارزش غذایی بالایی ندارند. ضمن اینکه اغلب این مواد در شرایط غیربهداشتی تهیه میشوند و آلودهاند؛ بنابراین خوردن این نوع شیرینیها در ماه رمضان بههیچوجه توصیه نمیشود.
مصرف زولبیا و بامیه به حد معقول اشکالی ندارد؛ اما با توجه به اینکه برای تهیه آنها از شکر و روغن استفاده می شود، ارزش غذایی بالایی ندارند. ضمن اینکه اغلب این مواد در شرایط غیربهداشتی تهیه میشوند و آلودهاند؛ بنابراین خوردن این نوع شیرینیها در ماه رمضان بههیچوجه توصیه نمیشود.
بهترین مادهی قندی برای مصرف در ماه رمضان خرماست که هیچ عوارضی ندارد و باعث بالا رفتن قند خون نمیشود، به علاوه مقدار زیادی از ویتامینهای بدن را نیز تأمین میکند.
هنگام افطار با توجه به خالی ماندن معده برای مدت نسبتا طولانی، نباید به صورت ناگهانی به خوردن غداهای سنگین و شام مفصل اقدام کرد، بلکه بهجای آن بهتر است روزه داران با مقداری نان و پنیر و سبزی افطار کنند تا ولع گرسنگی آنها برطرف شود و دو ساعت بعد شام بخورند. فشار ناگهانی به معده و تحریک بدن به خوردن غذای زیاد (استرس)، باعث بروز چاقی می شود.
روزهداران ن پس از افطار مختصر، بهتر است به مقدار فراوان مایعات بویژه آب میوه و چای بخورند و حتی گشودن روزه با یک لیوان آب گرم یا چای توصیه می شود.
مصرف انواع گروههای غذایی در هر یک از وعدههای سحری و افطار لازم است و روزه داران هنگام سحر و افطار باید به حد اعتدال حاوی پروتئینهای حیوانی، شیر، میوه و سبزی مصرف کنند.