امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

قدم هایی برای ارتباطی بهتر در دنیای امروز

#1
روابط در خلاء ایجاد نمی شوند. رابطه بین دو انسان احساسی که تجربیات قبلی، سابقه و انتظارات خود را به میان می آورد ایجاد می شود. دو آدم مختلف که سطح متفاوتی از مهارت در مسائل ارتباطی دارند. اما ارتباط بهتر، ازآنجاکه یک مهارت است، یادگرفتنی است.

متداول ترین باور غلط درمورد مهارت گفتگو در ارتباط این است که چون با طرفتان حرف می زنید، این یعنی گفتگو دارید. بااینکه حرف زدن با طرفتان شکلی از ارتباط است اما اگر درمورد موضوعات روزمره (حال بچه ها چطور است؟ کار چطور بود؟ مادرت چطور است؟) باشد، درواقع درمورد موضوعات مهمی گفتگو نکرده اید. اینجا می خواهیم به شما آموزش دهیم که چطور با رویی گشاده تر با طرف مقابل خود صحبت کنید.

گفتگو هم می تواند دلیل شکل گرفتن یک ارتباط باشد هم برهم خوردن آن. از همین امروز می توانید با به کار گرفتن بعضی از این نکات، ارتباطاتتان را ارتقا بخشید.

۱. صبر کنید و گوش دهید.

چند بار تابحال این را از اینطرف و آنطرف شنیده اید یا در مقالات مختلف خوانده اید؟ به نظرتان عمل کردن به آن در موقعیت تا چه اندازه سخت است؟ درست است، خیلی سخت تر از آن است که به نظر می رسد. وقتی وسط یک بحث جدی هستیم، کنار گذاشتن نظر خودمان و صبر کردن برای شنیدن حرف های طرف مقابلمان واقعاً کار سختی است. خیلی اوقات از اینکه کسی به حرف هایمان گوش ندهد می ترسیم به همین دلیل برای گفتن آنها عجله داریم. چنین رفتاری برعکس رغبت اطرافیان برای شنیدن حرف های ما را کمتر می کند.

۲. خودتان را مجبور به گوش دادن کنید.

حرف زدنتان را قطع کرده اید اما هنوز ذهنتان از همه چیزهایی که می خواهید بگویید مغشوش شده است به همین دلیل حرف های طرف مقابلتان را نمی فهمید. متخصصین تکنیکی دارند که خیلی خوب برای مجبور کردن خودمان به گوش دادن عمل می کند: بیان کردن حرف طرف مقابل با عباراتی دیگر.

البته اگر اینکار زیاد یا با لحنی که نشان دهد مسخره شان می کنید، انجام شود ممکن است باعث ناراحت شدن طرف مقابل شود. پس از این تکنیک هرازگاهی استفاده کنید و اگر طرفتان پرسید چرا اینکار را می کنید به او بگویید که «فکر می کنم بعضی وقت ها نمی فهمم چه می گویی و اینکار باعث می شود ذهنم را کندتر کرده و سعی کنم حرفت را بهتر بفهمم.»

۳. با طرفتان روراست و صادق باشید.

بعضی آدم ها خیلی درمقابل دیگران گشاده رو نیستند. خیلی ها حتی خودشان را هم خوب نمی شناسند و درمورد نیازها و خواسته های خودشان اطلاع چندانی ندارند. اما وارد یک رابطه شدن یعنی یک قدم برای پرده برداشتن از زندگی تان بردارید.

دروغ های کوچک تبدیل به دروغ های بزرگ می شوند. پنهان کردن احساساتتان شاید برای خودتان اثر کند اما برای دیگران عمل نمی کند. وانمود کردن اینکه همه چیز خوب است اصلاً خوب نیست. سکوت کردن هم واقعاً کاری بی تاثیر است. شاید قبلاً این کارها برایتان جواب داده باشد اما همه آنها موانع بدی بر سر راه ارتباط خوب هستند.

برای داشتن ارتباطی عالی باید بتوانید درمورد چیزهایی که هیچوقت درموردشان حرف نزده اید، با این فرد حرف بزنید. باید با طرفتان صادق و روراست باشید، حتی خودتان را برای ناامید شدن و آسیب دیدن هم آماده کنید.

۴. به پیام های غیرکلامی توجه کنید.

بیشتر ارتباط ما با همدیگر در دوستی هایمان، چیزی که به زبان می آوریم نیست، بلکه نحوه به زبان آوردن آن است. ارتباط غیرکلامی زبان بدن شماست، لحن صدایتان، ارتباط چشمی تان و فاصله ای که موقع حرف زدن با کسی حفظ می کنید. اینکه یاد بگیرید بهتر گفتگو کنید یعنی بفهمید چطور این پیام ها را تشخیص داده و حرف های طرف مقابل را نیز بشنوید. خواندن پیام های غیرکلامی طرف مقابلتان نیازمند زمان و صبر زیاد است اما هر چه بیشتر تمرین کنید، مهارتتان بالاتر خواهد رفت. در زیر به چند نمونه از آن اشاره می کنیم:

• دست به سینه جلو کسی ایستادن یعنی حالت دفاعی گرفتن.

• برقرار نکردن ارتباط چشمی ممکن است به این معنی باشد که چندان علاقه ای به حرفی که می زنید ندارید، از چیزی خجالت می کشید یا حرف زدن درمورد آن موضوع برایتان سخت است.

• لحن بلندتر و خشن تر به این معنی است که فرد شدت بیشتری به گفتگو داده و درگیری احساسی خود را بیشتر کرده است. ممکن هم هست که به این دلیل باشد که فرد تصور می کند کسی به حرف های او گوش نمی دهد یا حرف هایش را نمی فهمد.

• کسی که موقع حرف زدن رویش را از شما برمی گرداند ممکن است نشانه عدم علاقه او به حرف زدن با شما باشد.

همانطور که سعی در خواندن پیام های غیرکلامی فرد مقابل می کنید، مراقب پیام هایی که خودتان می فرستید هم باشید. همیشه با فردمقابل ارتباط چشمی ایجاد کنید، لحن صدا و وضعیت قرارگیری بدنتان خنثی باشد و روبروی طرفتان بنشینید.

۵. موضوع بحثتان را متمرکز نگه دارید.

گاهی اوقات بحث و تبادل نظر به مشاجره می انجامد که ممکن است بعد حتی موضوعات غیرمرتبطی هم وسط کشیده شود. برای احترام گذاشتن به همدیگر و رابطه تان، می بایست در گفتگوهایتان بسیار متمرکز به موضوع صحبت کنید. بااینکه به میان آوردن همه چیزهای پیش پا افتاده و نامربوط به بحث کار آسانی است، اما به هیچ وجه این کار را نکنید. اگر موضوع بحثتان این است که کدامتان امشب شام درست کنید، موضوع را گسترده نکرده و درمورد اینکه چه کسی در خانه چه کاری انجام می دهد یا نه یا چه کسی مسئول چیست حرف نزنید.

بحث های اینچنینی به مرور بزرگ و بزرگ تر می شوند. بالاخره یک نفر باید تلاش کرده و بحث را ببندد، حتی اگر به قیمت ترک کردن آن محیط باشد! اما دقت کنید که هر عملی که انجام می دهید یا حرفی که می زنید، کاملاً محترمانه باشد.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  قضاوت هایی که خیلیامونو اذیت میکنه...
  توصیه هایی موثر برای رفع کسالت و بی حالی بدون دارو و با خوردنی های طبیعی
  برای غلبه بر خشم خود چه کار هایی انجام میدید
  شادی کاذب در دنیای جوانی
  توصیه هایی جهت تقویت نیمکره های مغز
  چه عشقی برای چه آدم‌هایی خوب است؟
  چطور تکنیک‌های یادگیری منحصر به فردم رو بهتر کنم؟
  چه ویژگی هایی باعث جذابیت در نگاه دیگران می شود؟!
Big Grin توصیه‌هایی برای زندگی سالم!
Question چرا بچه های امروز زود دلگیر می شوند

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان