09-09-2014، 12:45
چطور فردی مناسب خود را پیدا کنید
یک رابطه سالم و دلپذیر می تواند بر خیلی جنبه های زندگی شما تاثیر داشته باشد، از سلامت احساسی و فکری شما گرفته تا سلامت جسمی و شادی و خوشبختی عمومی شما در زندگی. برای خیلی از ما، پیدا کردن کسی که بتوانیم زندگی خود را با او قسمت کنیم به نظر کاری غیرممکن می رسد. اما ناامید نشوید، حتی اگر در سابقه روابط خود هیچ رابطه طولانی مدتی نداشته اید یا از آشنایی ها و دوستی های امروزی خسته شده اید، هنوز هم می توانید نکاتی برای پیدا کردن یک عشق ماندگار یاد بگیرید.
رابطه سالم به چه رابطه ای گفته می شود؟
رابطه سالم، رابطه ای است که دو طرف ارتباطی بر اساس زیر بین خود ایجاد کنند:
- احترام متقابل
- اعتماد
- صداقت
- حمایت
- عدالت/برابری
- هویت های جدا
- ارتباط کلامی خوب و قوی
- حس علاقه/خاطرخواهی
زندگی مجردی امتیازات زیادی دارد، مثلاً می توانید یاد بگیرید چطور رابطه ای سالم با خودتان ایجاد کنید. اما اگر برای قسمت کردن زندگی تان با کسی آمادگی دارید و می خواهید یک رابطه بادوام و باارزش داشته باشید، زندگی مجردی برایتان بسیار خسته کننده خواهد شد.
پیدا کردن فرد مناسب بیشتر اوقات کاری بسیار دشوار است که دلایل مختلفی دارد. ممکن است در خانواده ای بزرگ شده باشید که هیچ الگویی برای یک رابطه سالم ندیده باشید و تردید دارید که اصلاً چنین چیزی می تواند وجود داشته باشد یا خیر. یا شاید روابط گذشته تان روابطی کوتاه مدت و گذرا بوده است که در آن شما یا طرف مقابل خیلی زود خسته می شدید و نمی دانید چطور می توانید یک رابطه را ماندگار کنید. همچنین ممکن است جذب فردی نامناسب شده باشید و بخاطر حل نشدن مشکلاتی که در گذشته داشته اید همچنان به انتخاب های بد خود ادامه می دهید. همچنین این امکان وجود دارد که خودتان را در شرایط آشنا شدن با فردی مناسب قرار نمی دهید یا وقتی اینکار را می کنید، اعتمادبه نفس لازم برای نزدیک شدن به کسی را ندارید. موضوع هر چه که باشد، خیلی مهم است که باور داشته باشید به وجود آمدن یک رابطه عاشقانه سالم برای شما در آینده امکان پذیر است.
همچنین مهم است که بفهمید که روابط همیشه کامل نیستند و همیشه نیاز به تلاش و علاقه به حل مشکلات به طریقی مثبت دارند. برای پیدا کردن و ساختن یک رابطه باارزش، لازم است با ارزیابی دوباره بعضی سوءتفاهمات خود درمورد رابطه شروع کنید که ممکن است جلو شما را برای پیدا کردن یک رابطه ماندگار گرفته باشد:
باور غلط درمورد رابطه و یافتن عشق ماندگار در زندگی
باور غلط: «فقط وقتی می توانم شاد و خوشبخت باشم که یک رابطه داشته باشم.» یا «داشتن یک رابطه بد بهتر از نداشتن هیچ رابطه ای است.»
واقعیت: بااینکه بودن در یک رابطه سالم فواید بسیاری برای سلامتی دارد، اما خیلی افراد می تواند بدون داشتن هیچ رابطه ای به همان اندازه شاد و خوشبخت باشند. با وجود باور عموم درمورد مجردی خیلی مهم است که فقط بخاطر مجرد نبودن وارد هر رابطه ای نشوید. هیچ چیز ناسالم تر و مضرتر از بودن در یک رابطه بد نیست.
باور غلط: «اگر فوراً جذب یک نفر نشوم، ادامه آن رابطه چندان ارزشی ندارد.»
واقعیت: این یکی از بدترین باورهای نادرست است مخصوصاً اگر قبلاً تجربه ها و انتخاب های بدی داشته باشید. جذبه فوری جنسی و عشق ماندگار لزوماً هم جهت نیستند. احساسات می توانند به مرور زمان تغییر کرده و عمیق تر شوند و دوستان عادی به عاشق و معشوق تبدیل شوند -- البته اگر به این روابط فرصت رشد داده شود.
باور غلط: «احساسات زنان با مردان متفاوت است.»
واقعیت: مردان و زنان چیزهای مشابهی را احساس می کنند اما گاهی اوقات احساساتشان را به طرق متفاوت ابراز می کنند که دلیل آن معمولاً شرایط اجتماعی است. اما هر دو آنها احساسات مشابه ناراحتی، عصبانیت، ترس و لذت را تجربه می کنند.
باور غلط: «عشق واقعی پایدار است.» یا «جاذبه فیزیکی به مرور زمان از بین می رود.»
واقعیت: عشق ندرتاً ساکن است اما این به آن معنا نیست که عشق یا جاذبه ظاهری به مرور زمان از بین می رود. با بالاتر رفتن سن، مقدار هورمون های جنسی هم در زنان و هم در مردان کمتر می شود اما احساس بیشتر به شور و شوق شما بستگی دارد تا هورمون هایتان و شور جنسی می تواند به مرور زمان بیشتر هم شود.
باور غلط: «می توانم چیزهایی که دوست ندارم را در فردمقابلم تغییر دهم.»
واقعیت: شما نمی توانید کسی را تغییر دهید. آدمها فقط زمانی تغییر می کنند که خودشان بخواهند.
باور غلط: «چون با والدینم احساس نزدیکی زیادی نمی کردم، صمیمیت برایم مسئله دشواری خواهد بود.»
واقعیت: برای تغییر هر الگوی رفتاری هیچوقت دیر نیست. به مرور زمان و با تلاش کافی می توانید نحوه فکر کردن، احساس کردن و عمل کردن خود را تغییر دهید.»
باور غلط: «اختلاف نظر همیشه باعث بروز مشکل در رابطه است.»
واقعیت: اختلاف نظر همیشه منفی یا مخرب نیست. با داشتن مهارت های حل مشکل، اختلاف نظر می تواند فرصتی برای رشد یک رابطه باشد.
انتظارات درمورد ایجاد رابطه و یافتن عشق
خیلی از ما وقتی می خواهیم شروع به پیدا کردن یک یار ماندگار کنیم یا وارد یک رابطه عاشقانه شویم، با یکسری انتظارات و توقعات از پیش تعیین شده (و اغلب غیرواقعبینانه) -- مثل اینکه ظاهر فرد باید چطور باشد یا رفتار او چطور باشد، رابطه باید چطور پیشرفت کند یا هر دو طرف چه نقشی باید در رابطه داشته باشند -- شروع می کنیم. این انتظارات ممکن است براساس تاریخچه خانوادگی شما، تاثیر همسالان، تجربیات سابق یا حتی اید آل هایی که در فیلم های یا تلویزیون می بینید باشند. اما حفظ خیلی از این توقعات غیرواقعبینانه می تواند باعث شود هر فردی به نظرتان ناکافی و هر رابطه جدیدی برایتان ناامیدکننده برسد.
وقتی به دنبال عشق هستید، ببینید چه چیز برایتان واقعاً اهمیت دارد
چه چیزی برای شما مناسب است؟
وقتی به دنبال عشقی ماندگار هستید، فراموش کنید چه چیزی درست به نظر می رسد، فراموش کنید چه چیزی در ذهنتان درست است، و فراموش کنید که دوستان، خانواده یا بقیه چه می گویند و چطور فکر می کنند. از خودتان بپرسید: آیا حس می کنم این رابطه درست است؟
اولین قدم برای پیدا کردن فرد مناسب تشخیص بین چیزی که از طرفتان می خواهید و چیزی که در طرفتان لازم دارید است. خواسته ها چیزهایی هستند که فکر می کنید در طرف مقابل دوست دارید مثل شغل، هوش و جذابیت های ظاهری مثل قد، وزن و رنگ چشم و مو. حتی اگر بعضی خصوصیات در ابتدا به نظرتان فوق العاده پراهمیت می آیند، به مرور زمان متوجه خواهید شد که ناامیدانه انتخاب هایتان را محدود خواهید کرد. مثلاً مهمتر است که کسی را پیدا کنید که:
- کنجکاو باشد تا بیش از حد باهوش. افراد کنجکاو به مرور زمان باهوش تر می شوند درحالیکه افراد باهوش اگر فاقد حس کنجکاوی باشند به مرور افول می کنند.
- احساسی باشند تا جذاب.
- مهربان باشند تا زیبا یا خوش تیپ.
- کمی مرموز باشند تا درخشنده.
- شوخ طبع باشند تا پولدار.
- از خانواده ای با ارزش های مشابه با خانواده شما باشند تا شخصی از یک نژاد یا سابقه اجتماعی خاص.
نیازها متفاوت از خواسته ها هستند به این صورت که نیازها چیزهایی هستند که اهمیت بیشتری برایتان دارند، مثل ارزش ها، جاه طلبی ها یا اهدافتان در زندگی. اینها احتمالاً چیزهایی نیستند که با نگاه کردن به آدم ها در خیابان یا خواندن پروفایل فیسبوک آنها دستتان بیاید.
نکاتی برای پیدا کردن عشق ماندگار
۱: همه چیز را مد نظر قرار دهید
- جستجویتان برای فرد مناسب را مرکز زندگیتان قرار ندهید. روی فعالیت هایی که از آن لذت می برید، کارتان، سلامتی تان، و رابطه تان با خانوداه یا دوستانتان تمرکز کنید. وقتی روی شاد کردن خودتان متمرکز باشید، زندگی تان متوازن خواهد شد و وقتی با فردی جالب برخورد کنید، شما هم فردی جالب به نظر خواهید رسید.
- به خاطر داشته باشید که تاثیرات اولیه همیشه قابل اطمینان نیستند. مخصوصاً در دیدارهای اینترنتی، آدمها معمولاً خود واقعی شان را بروز نمی دهند. صرفنظر از نحوه و محل آشنایی، شناختن آن فرد معمولاً زمان می برد. باید قبل از اینکه بتوانید به خوبی آن فرد را بشناسید، بودن با او در شرایط مختلف را تجربه کنید. بعنوان مثال، وقتی اوضاع روزگار چندان بر وفق مراد پیش نمی رود، یا وقتی خسته یا گرسنه هستند، چطور رفتار می کنند؟
- درمورد اشتباهات و کوتاهی های خود صادق باشید. همه آدمها اشتباهات یا نواقصی دارند و برای ماندگار کردن یک رابطه، کسی را می خواهید که شما را همانطور که هستید دوست داشته باشد نه فردی که می خواهد باشید. در بسیاری از موارد، چیزی که به نظر شما یک نقص می آید، برای طرف مقابلتان جالب و دلپذیر می آید. با صادق بودن فرد مقابلتان را هم تشویق می کنید که صداقت داشته باشد و این می تواند مقدمه شروع یک رابطه ماندگار باشد.
- قبل از اینکه در یک رابطه، افقی سرمایه گذاری کنید، در آن رابطه عمودی سرمایه گذاری کنید. برای برقراری رابطه جنسی عجله نکنید و تا بعد از ازدواج صبر کنید زیرا بعدها ایجاد یک رابطه جنسی خوب سخت تر خواهد شد. بااینکه در دنیای امروز این کار به نظر سخت می رسد اما سعی کنید اول طرف مقابلتان را بشناسید. این باعث می شود بعدها بتوانید رابطه جنسی راضی کننده تری برقرار کنید.
۲: اولویتتان لذت بردن باشد
قرارهای اینترنتی و دورهمی های مجردی ممکن است برای بعضی جالب و لذت بخش باشد اما برای خیلی ها فاقد آن حالت خودبخودی است و مثل یک مصاحبه های کاری پراسترس می ماند تا اتفاقات مفرح اجتماعی. و متخصصین قرارهای عاشقانه هر چه هم که بگویند، باید بدانید که بین پیدا کردن کار مناسب و پیدا کردن عشق مناسب تفاوت بسیاری است.
به وقتتان به عنوان یک فرد مجرد بعنوان فرصتی برای آشنا شدن با افراد جدید، وسعت دادن به دایره اجتماعی تان و شرکت کردن در مراسم های مختلف نگاه کنید. به جای چرخ زدن در سایت های دوستیابی اینترنتی یا چرخیدن در خیابان ها سعی کنید فعالیت هایی پیدا کرده و در آنها شرکت کنید که برایتان جذاب باشند. همین که خودتان را در یک محیط جدید قرار دهید فرصت آشنا شدن با افراد جدید را برایتان فراهم می کند، افراد جدیدی که علایقی شبیه به شما دارند. حتی اگر در این محیط با آن فرد خاص آشنا نشدید، همین که از وقتتان لذت برده اید و کاری انجام داده اید که برایتان دلپذیر بوده کافی است.
- در کلاس های آموزشی مختلف شرکت کنید.
- عضو کلوب ها دوومیدانی و دوچرخه سواری یا هر تیم ورزشی دیگر شوید.
- عضو گروه های تئاتر، سینما یا موسیقی شوید.
- خلاق باشید: لیستی از فعالیت های موجود در منطقه خود را بنویسید و با چشمان بسته دستتان را روی یکی از آنها بگذارید و آن را انتخاب کنید.
۳: یاد بگیرید جواب منفی بشنوید.
همه آنهایی که به دنبال عشق هستند، در نقطه ای با طرد شدن و جواب منفی روبه رو می شوند. بعضی می توانند بر عصبانیت، خجالت یا اضطراب خود غلبه کنند و بعضی هم آنقدر می ترسند که این اتفاق دوباره تکرار شود که از هرگونه آشنایی تازه دوری می کنند. برای خیلی ها هم جواب منفی دادن به دیگران سخت است و خودشان را مجبور می کنند که مدت های طولانی در رابطه ای که اصلاً علاقه ای به آن ندارند بمانند.
با مثبت و صادق بودن با خودتان و دیگران، کنار آمدن با جواب منفی دیگران آنقدرها هم سخت نخواهد بود. رمز کار این است که قبول کنید جواب منفی بخش غیرقابل اجتنابی از آشنایی است اما نیازی نیست زمان زیادی را درمورد آن نگران باشید.
نکاتی برای کنار آمدن با جواب منفی در آشنایی ها
• به خودتان نگیرید. اگر بعد از یک یا چند آشنایی با پاسخ منفی روبه رو شدید، طرف مقابل شما را بخاطر موضوعی که خودتان هیچ کنترلی روی آن ندارید رد کرده است -- مثلاً بعضی ها فقط بور یا مشکی دوست دارند، بعضی افراد پرحرف و بذله گو را به افراد ساکت ترجیح می دهند-- یا شاید هم نمی توانند از پس مشکلات خودشان برآیند، مثل ترس از متعهد شدن. از اینکه در ابتدای رابطه با پاسخ منفی روبه رو شوید باید شکرگرار هم باشید زیرا بعد از گذشت مدت زمان طولانی جدایی بسیار سخت تر خواهد شد.
• خیلی به آن فکر نکنید اما از آن تجربه درس بگیرید. خودتان را به خاطر اشتباهاتی که تصور می کنید انجام داده اید اذیت نکنید. اما اگر این اتفاق بارها تکرار شد، برای فکر کردن به طریقه رفتارتان با دیگران یا مشکلاتی که ممکن است نیاز به حل کردن داشته باشند، وقت بگذارید. سپس فراموشش کنید. اگر بتوانید به طریقی سالم با پاسخ های منفی که می شنوید کنار بیایید، قدرت و اعتمادبه نفستان بالاتر خواهد رفت.
• احساساتتان را بشناسید. کمی ناراحت، عصبانی و ناامید شدن طبیعی است. اما خیلی مهم است که این احساسات را بدون تلاش برای سرکوب آنها تشخیص دهید. در تماس بودن با احساساتتان به شما کمک می کند زودتر فراموش کرده و از تحربیات منفی خود بگذرید.
۴: مراقب علائم هشدار در رابطه باشید
خیلی مهم است که مراقب علائم هشداری که نشان می دهد رابطه خیلی خوب یا سالم پیش نمی رود باشید. در چنین مواردی، بهتر است جلو ضرر را هر چه سریعتر بگیرید تا اینکه بخواهید در رابطه ای سرمایه گذارید کنید که برای شما یا برای طرف مقابلتان خوب نیست. به غریزه خود اعتماد کنید و دقت کنید که طرف مقابل چه حسی در شما ایجاد می کند. اگر احساس ناامنی، خجالت یا بی ارزشی کردید، زمان آن رسیده که آن رابطه را تمام کنید.
متداول ترین علائم هشدار در رابطه
• رابطه متکی به الکل است. فقط زمانی می توانید خوب با هم ارتباط برقرار کنید، بخندید، یا حرف بزنید که یکی یا هر دو شما تحت تاثیر الکل یا موادمخدر باشید.
• برای متعهد شدن مشکل دارید. برای بعضی تعهد خیلی سخت است. اعتماد کردن به دیگران یا درک فواید روابط طولانی مدت به خاطر تجربیات سابق برای آنها سخت تر از دیگران است.
• ارتباط غیرکلامی وجود ندارد. به جای اینکه دوست داشته باشد با شما ارتباط برقرار کند. توجه فردمقابلتان به چیزهای دیگر مثل تلفن یا تلویزیون است.
• حسادت درمورد علایق بیرونی. یک طرف دوست ندارد آن یکی وقت خود را با دوستان یا خانواده اش بگذراند.
• رفتارهای کنترل کننده. یک طرف دوست دارد کنترل طرف مقابل را به دست گیرد و نگذارد فکر و احساس مستقل از خود داشته باشد.
• رابطه شدیداً جنسی است. هیچ علاقه ای به جز علاقه جنسی به طرف مقابل وجود ندارد. یک رابطه خوب و کامل به چیزهای به جز رابطه جنسی متکی است.
• وقت دونفره وجود ندارد. اگر هیچ میلی به گذراندن زمان دو نفره وجود نداشته باشد، می تواند نشانه یک مشکل بزرگتر باشد.
۵: از رابطه تان مراقبت کنید.
یادتان باشد که پیدا کردن فرد مناسب فقط ابتدای یک مسیر است نه رسیدن به مقصد. برای اینکه از آشنایی های زودگذر وارد یک رابطه خوب و سالم عاشقانه شوید باید از آن رابطه جدید مراقبت کند. این فرایندی است که نیازمند زمان، تلاش و علاقه خالص به فرد مقابل است. همچنین باید به استقبال تغییر و سازگاری بروید.
همه روابط به مرور زمان تغییر می کنند. شما هم به مرور زمان تغییر می کنید، طرف مقابلتان هم همینطور. همچنین انتظارات و توقعاتتان. آنچه که در ابتدای رابطه از طرف مقابلتان می خواهید ممکن است با چیزی که شما و طرفتان ممکن است چند ماه یا چند سال بعد از هم می خواهید متفاوت باشد.
برای شکوفا شدن یک رابطه و تبدیل آن به یک رابطه عاشقانه ماندگار باید علاقه مند بوده و بتوانید:
• در رابطه سرمایه گذاری کنید. هیچ رابطه ای بدون توجه و مراقبت منظم تداوم نخواهد یافت، به همین دلیل از خودتان بپرسید می توانید زمان و تلاش کافی برای رابطه تان بگذارید یا خیر. گاهی بعد از خاموش شدن شعله اولیه، دو طرف از هم دور می شوند اما هرچه بیشتر روی هم سرمایه گذاری کنید، برای مراقبت بیشتر رشد خواهید کرد. چیزهایی پیدا کنید که در کنار هم از آن لذت می برید و برای گذراندن وقت برای انجام آن فعالیت ها متعهد شوید، حتی اگر مشغله تان زیاد بوده یا استرس داشته باشید.
• آزادانه با هم گفتگو کنید. آیا طرفتان واقعاً به احساسات و افکار شما علاقه مند است؟ آیا برای ابراز نظرات، افکار و احساسات خود احساس راحتی می کنید؟ آیا می توانید به راحتی با هم شوخی کرده و بخندید؟ طرفتان نمی تواند ذهن شما را بخواند به همین دلیل خودتان باید احساساتتان را با او در میان بگذارید. وقتی هر دو شما برای ابراز نیازها، ترس ها و علایق خود احساس راحتی کنید، پیوند بین شما قوی تر و عمیق تر خواهد شد.
• با جنگ منصفانه مشکلاتتان را حل کنید. بعضی زوج ها به آرامی مسائل را با هم در میان می گذارند اما بعضی صدای خود را بالا برده و با هم مخالفت می کنند. روش شما برای بررسی تفاوت هایتان هر چه که باشد، مسئله مهم این است که از تضاد و تعارض در رابطه نترسید. باید برای ابراز چیزهایی که اذیتتان می کند هیچ ترسی نداشته باشید و بتوانید بدون تحقیر کردن هم مشکلاتتان را حل کنید.
• تغییر را بپذیرید. هر رابطه ای تغییر می کند و زمان های خوب و بد دارد اما کلیات یک رابطه سالم باید برای شما خوب باشد. باید شما را به بهترین حالت خودتان برساند و نه فقط شادترتان کند بلکه شما را به فردی بهتر تبدیل کند: مهربان تر، دلسوزتر، بخشنده تر.
یک رابطه سالم و دلپذیر می تواند بر خیلی جنبه های زندگی شما تاثیر داشته باشد، از سلامت احساسی و فکری شما گرفته تا سلامت جسمی و شادی و خوشبختی عمومی شما در زندگی. برای خیلی از ما، پیدا کردن کسی که بتوانیم زندگی خود را با او قسمت کنیم به نظر کاری غیرممکن می رسد. اما ناامید نشوید، حتی اگر در سابقه روابط خود هیچ رابطه طولانی مدتی نداشته اید یا از آشنایی ها و دوستی های امروزی خسته شده اید، هنوز هم می توانید نکاتی برای پیدا کردن یک عشق ماندگار یاد بگیرید.
رابطه سالم به چه رابطه ای گفته می شود؟
رابطه سالم، رابطه ای است که دو طرف ارتباطی بر اساس زیر بین خود ایجاد کنند:
- احترام متقابل
- اعتماد
- صداقت
- حمایت
- عدالت/برابری
- هویت های جدا
- ارتباط کلامی خوب و قوی
- حس علاقه/خاطرخواهی
زندگی مجردی امتیازات زیادی دارد، مثلاً می توانید یاد بگیرید چطور رابطه ای سالم با خودتان ایجاد کنید. اما اگر برای قسمت کردن زندگی تان با کسی آمادگی دارید و می خواهید یک رابطه بادوام و باارزش داشته باشید، زندگی مجردی برایتان بسیار خسته کننده خواهد شد.
پیدا کردن فرد مناسب بیشتر اوقات کاری بسیار دشوار است که دلایل مختلفی دارد. ممکن است در خانواده ای بزرگ شده باشید که هیچ الگویی برای یک رابطه سالم ندیده باشید و تردید دارید که اصلاً چنین چیزی می تواند وجود داشته باشد یا خیر. یا شاید روابط گذشته تان روابطی کوتاه مدت و گذرا بوده است که در آن شما یا طرف مقابل خیلی زود خسته می شدید و نمی دانید چطور می توانید یک رابطه را ماندگار کنید. همچنین ممکن است جذب فردی نامناسب شده باشید و بخاطر حل نشدن مشکلاتی که در گذشته داشته اید همچنان به انتخاب های بد خود ادامه می دهید. همچنین این امکان وجود دارد که خودتان را در شرایط آشنا شدن با فردی مناسب قرار نمی دهید یا وقتی اینکار را می کنید، اعتمادبه نفس لازم برای نزدیک شدن به کسی را ندارید. موضوع هر چه که باشد، خیلی مهم است که باور داشته باشید به وجود آمدن یک رابطه عاشقانه سالم برای شما در آینده امکان پذیر است.
همچنین مهم است که بفهمید که روابط همیشه کامل نیستند و همیشه نیاز به تلاش و علاقه به حل مشکلات به طریقی مثبت دارند. برای پیدا کردن و ساختن یک رابطه باارزش، لازم است با ارزیابی دوباره بعضی سوءتفاهمات خود درمورد رابطه شروع کنید که ممکن است جلو شما را برای پیدا کردن یک رابطه ماندگار گرفته باشد:
باور غلط درمورد رابطه و یافتن عشق ماندگار در زندگی
باور غلط: «فقط وقتی می توانم شاد و خوشبخت باشم که یک رابطه داشته باشم.» یا «داشتن یک رابطه بد بهتر از نداشتن هیچ رابطه ای است.»
واقعیت: بااینکه بودن در یک رابطه سالم فواید بسیاری برای سلامتی دارد، اما خیلی افراد می تواند بدون داشتن هیچ رابطه ای به همان اندازه شاد و خوشبخت باشند. با وجود باور عموم درمورد مجردی خیلی مهم است که فقط بخاطر مجرد نبودن وارد هر رابطه ای نشوید. هیچ چیز ناسالم تر و مضرتر از بودن در یک رابطه بد نیست.
باور غلط: «اگر فوراً جذب یک نفر نشوم، ادامه آن رابطه چندان ارزشی ندارد.»
واقعیت: این یکی از بدترین باورهای نادرست است مخصوصاً اگر قبلاً تجربه ها و انتخاب های بدی داشته باشید. جذبه فوری جنسی و عشق ماندگار لزوماً هم جهت نیستند. احساسات می توانند به مرور زمان تغییر کرده و عمیق تر شوند و دوستان عادی به عاشق و معشوق تبدیل شوند -- البته اگر به این روابط فرصت رشد داده شود.
باور غلط: «احساسات زنان با مردان متفاوت است.»
واقعیت: مردان و زنان چیزهای مشابهی را احساس می کنند اما گاهی اوقات احساساتشان را به طرق متفاوت ابراز می کنند که دلیل آن معمولاً شرایط اجتماعی است. اما هر دو آنها احساسات مشابه ناراحتی، عصبانیت، ترس و لذت را تجربه می کنند.
باور غلط: «عشق واقعی پایدار است.» یا «جاذبه فیزیکی به مرور زمان از بین می رود.»
واقعیت: عشق ندرتاً ساکن است اما این به آن معنا نیست که عشق یا جاذبه ظاهری به مرور زمان از بین می رود. با بالاتر رفتن سن، مقدار هورمون های جنسی هم در زنان و هم در مردان کمتر می شود اما احساس بیشتر به شور و شوق شما بستگی دارد تا هورمون هایتان و شور جنسی می تواند به مرور زمان بیشتر هم شود.
باور غلط: «می توانم چیزهایی که دوست ندارم را در فردمقابلم تغییر دهم.»
واقعیت: شما نمی توانید کسی را تغییر دهید. آدمها فقط زمانی تغییر می کنند که خودشان بخواهند.
باور غلط: «چون با والدینم احساس نزدیکی زیادی نمی کردم، صمیمیت برایم مسئله دشواری خواهد بود.»
واقعیت: برای تغییر هر الگوی رفتاری هیچوقت دیر نیست. به مرور زمان و با تلاش کافی می توانید نحوه فکر کردن، احساس کردن و عمل کردن خود را تغییر دهید.»
باور غلط: «اختلاف نظر همیشه باعث بروز مشکل در رابطه است.»
واقعیت: اختلاف نظر همیشه منفی یا مخرب نیست. با داشتن مهارت های حل مشکل، اختلاف نظر می تواند فرصتی برای رشد یک رابطه باشد.
انتظارات درمورد ایجاد رابطه و یافتن عشق
خیلی از ما وقتی می خواهیم شروع به پیدا کردن یک یار ماندگار کنیم یا وارد یک رابطه عاشقانه شویم، با یکسری انتظارات و توقعات از پیش تعیین شده (و اغلب غیرواقعبینانه) -- مثل اینکه ظاهر فرد باید چطور باشد یا رفتار او چطور باشد، رابطه باید چطور پیشرفت کند یا هر دو طرف چه نقشی باید در رابطه داشته باشند -- شروع می کنیم. این انتظارات ممکن است براساس تاریخچه خانوادگی شما، تاثیر همسالان، تجربیات سابق یا حتی اید آل هایی که در فیلم های یا تلویزیون می بینید باشند. اما حفظ خیلی از این توقعات غیرواقعبینانه می تواند باعث شود هر فردی به نظرتان ناکافی و هر رابطه جدیدی برایتان ناامیدکننده برسد.
وقتی به دنبال عشق هستید، ببینید چه چیز برایتان واقعاً اهمیت دارد
چه چیزی برای شما مناسب است؟
وقتی به دنبال عشقی ماندگار هستید، فراموش کنید چه چیزی درست به نظر می رسد، فراموش کنید چه چیزی در ذهنتان درست است، و فراموش کنید که دوستان، خانواده یا بقیه چه می گویند و چطور فکر می کنند. از خودتان بپرسید: آیا حس می کنم این رابطه درست است؟
اولین قدم برای پیدا کردن فرد مناسب تشخیص بین چیزی که از طرفتان می خواهید و چیزی که در طرفتان لازم دارید است. خواسته ها چیزهایی هستند که فکر می کنید در طرف مقابل دوست دارید مثل شغل، هوش و جذابیت های ظاهری مثل قد، وزن و رنگ چشم و مو. حتی اگر بعضی خصوصیات در ابتدا به نظرتان فوق العاده پراهمیت می آیند، به مرور زمان متوجه خواهید شد که ناامیدانه انتخاب هایتان را محدود خواهید کرد. مثلاً مهمتر است که کسی را پیدا کنید که:
- کنجکاو باشد تا بیش از حد باهوش. افراد کنجکاو به مرور زمان باهوش تر می شوند درحالیکه افراد باهوش اگر فاقد حس کنجکاوی باشند به مرور افول می کنند.
- احساسی باشند تا جذاب.
- مهربان باشند تا زیبا یا خوش تیپ.
- کمی مرموز باشند تا درخشنده.
- شوخ طبع باشند تا پولدار.
- از خانواده ای با ارزش های مشابه با خانواده شما باشند تا شخصی از یک نژاد یا سابقه اجتماعی خاص.
نیازها متفاوت از خواسته ها هستند به این صورت که نیازها چیزهایی هستند که اهمیت بیشتری برایتان دارند، مثل ارزش ها، جاه طلبی ها یا اهدافتان در زندگی. اینها احتمالاً چیزهایی نیستند که با نگاه کردن به آدم ها در خیابان یا خواندن پروفایل فیسبوک آنها دستتان بیاید.
نکاتی برای پیدا کردن عشق ماندگار
۱: همه چیز را مد نظر قرار دهید
- جستجویتان برای فرد مناسب را مرکز زندگیتان قرار ندهید. روی فعالیت هایی که از آن لذت می برید، کارتان، سلامتی تان، و رابطه تان با خانوداه یا دوستانتان تمرکز کنید. وقتی روی شاد کردن خودتان متمرکز باشید، زندگی تان متوازن خواهد شد و وقتی با فردی جالب برخورد کنید، شما هم فردی جالب به نظر خواهید رسید.
- به خاطر داشته باشید که تاثیرات اولیه همیشه قابل اطمینان نیستند. مخصوصاً در دیدارهای اینترنتی، آدمها معمولاً خود واقعی شان را بروز نمی دهند. صرفنظر از نحوه و محل آشنایی، شناختن آن فرد معمولاً زمان می برد. باید قبل از اینکه بتوانید به خوبی آن فرد را بشناسید، بودن با او در شرایط مختلف را تجربه کنید. بعنوان مثال، وقتی اوضاع روزگار چندان بر وفق مراد پیش نمی رود، یا وقتی خسته یا گرسنه هستند، چطور رفتار می کنند؟
- درمورد اشتباهات و کوتاهی های خود صادق باشید. همه آدمها اشتباهات یا نواقصی دارند و برای ماندگار کردن یک رابطه، کسی را می خواهید که شما را همانطور که هستید دوست داشته باشد نه فردی که می خواهد باشید. در بسیاری از موارد، چیزی که به نظر شما یک نقص می آید، برای طرف مقابلتان جالب و دلپذیر می آید. با صادق بودن فرد مقابلتان را هم تشویق می کنید که صداقت داشته باشد و این می تواند مقدمه شروع یک رابطه ماندگار باشد.
- قبل از اینکه در یک رابطه، افقی سرمایه گذاری کنید، در آن رابطه عمودی سرمایه گذاری کنید. برای برقراری رابطه جنسی عجله نکنید و تا بعد از ازدواج صبر کنید زیرا بعدها ایجاد یک رابطه جنسی خوب سخت تر خواهد شد. بااینکه در دنیای امروز این کار به نظر سخت می رسد اما سعی کنید اول طرف مقابلتان را بشناسید. این باعث می شود بعدها بتوانید رابطه جنسی راضی کننده تری برقرار کنید.
۲: اولویتتان لذت بردن باشد
قرارهای اینترنتی و دورهمی های مجردی ممکن است برای بعضی جالب و لذت بخش باشد اما برای خیلی ها فاقد آن حالت خودبخودی است و مثل یک مصاحبه های کاری پراسترس می ماند تا اتفاقات مفرح اجتماعی. و متخصصین قرارهای عاشقانه هر چه هم که بگویند، باید بدانید که بین پیدا کردن کار مناسب و پیدا کردن عشق مناسب تفاوت بسیاری است.
به وقتتان به عنوان یک فرد مجرد بعنوان فرصتی برای آشنا شدن با افراد جدید، وسعت دادن به دایره اجتماعی تان و شرکت کردن در مراسم های مختلف نگاه کنید. به جای چرخ زدن در سایت های دوستیابی اینترنتی یا چرخیدن در خیابان ها سعی کنید فعالیت هایی پیدا کرده و در آنها شرکت کنید که برایتان جذاب باشند. همین که خودتان را در یک محیط جدید قرار دهید فرصت آشنا شدن با افراد جدید را برایتان فراهم می کند، افراد جدیدی که علایقی شبیه به شما دارند. حتی اگر در این محیط با آن فرد خاص آشنا نشدید، همین که از وقتتان لذت برده اید و کاری انجام داده اید که برایتان دلپذیر بوده کافی است.
- در کلاس های آموزشی مختلف شرکت کنید.
- عضو کلوب ها دوومیدانی و دوچرخه سواری یا هر تیم ورزشی دیگر شوید.
- عضو گروه های تئاتر، سینما یا موسیقی شوید.
- خلاق باشید: لیستی از فعالیت های موجود در منطقه خود را بنویسید و با چشمان بسته دستتان را روی یکی از آنها بگذارید و آن را انتخاب کنید.
۳: یاد بگیرید جواب منفی بشنوید.
همه آنهایی که به دنبال عشق هستند، در نقطه ای با طرد شدن و جواب منفی روبه رو می شوند. بعضی می توانند بر عصبانیت، خجالت یا اضطراب خود غلبه کنند و بعضی هم آنقدر می ترسند که این اتفاق دوباره تکرار شود که از هرگونه آشنایی تازه دوری می کنند. برای خیلی ها هم جواب منفی دادن به دیگران سخت است و خودشان را مجبور می کنند که مدت های طولانی در رابطه ای که اصلاً علاقه ای به آن ندارند بمانند.
با مثبت و صادق بودن با خودتان و دیگران، کنار آمدن با جواب منفی دیگران آنقدرها هم سخت نخواهد بود. رمز کار این است که قبول کنید جواب منفی بخش غیرقابل اجتنابی از آشنایی است اما نیازی نیست زمان زیادی را درمورد آن نگران باشید.
نکاتی برای کنار آمدن با جواب منفی در آشنایی ها
• به خودتان نگیرید. اگر بعد از یک یا چند آشنایی با پاسخ منفی روبه رو شدید، طرف مقابل شما را بخاطر موضوعی که خودتان هیچ کنترلی روی آن ندارید رد کرده است -- مثلاً بعضی ها فقط بور یا مشکی دوست دارند، بعضی افراد پرحرف و بذله گو را به افراد ساکت ترجیح می دهند-- یا شاید هم نمی توانند از پس مشکلات خودشان برآیند، مثل ترس از متعهد شدن. از اینکه در ابتدای رابطه با پاسخ منفی روبه رو شوید باید شکرگرار هم باشید زیرا بعد از گذشت مدت زمان طولانی جدایی بسیار سخت تر خواهد شد.
• خیلی به آن فکر نکنید اما از آن تجربه درس بگیرید. خودتان را به خاطر اشتباهاتی که تصور می کنید انجام داده اید اذیت نکنید. اما اگر این اتفاق بارها تکرار شد، برای فکر کردن به طریقه رفتارتان با دیگران یا مشکلاتی که ممکن است نیاز به حل کردن داشته باشند، وقت بگذارید. سپس فراموشش کنید. اگر بتوانید به طریقی سالم با پاسخ های منفی که می شنوید کنار بیایید، قدرت و اعتمادبه نفستان بالاتر خواهد رفت.
• احساساتتان را بشناسید. کمی ناراحت، عصبانی و ناامید شدن طبیعی است. اما خیلی مهم است که این احساسات را بدون تلاش برای سرکوب آنها تشخیص دهید. در تماس بودن با احساساتتان به شما کمک می کند زودتر فراموش کرده و از تحربیات منفی خود بگذرید.
۴: مراقب علائم هشدار در رابطه باشید
خیلی مهم است که مراقب علائم هشداری که نشان می دهد رابطه خیلی خوب یا سالم پیش نمی رود باشید. در چنین مواردی، بهتر است جلو ضرر را هر چه سریعتر بگیرید تا اینکه بخواهید در رابطه ای سرمایه گذارید کنید که برای شما یا برای طرف مقابلتان خوب نیست. به غریزه خود اعتماد کنید و دقت کنید که طرف مقابل چه حسی در شما ایجاد می کند. اگر احساس ناامنی، خجالت یا بی ارزشی کردید، زمان آن رسیده که آن رابطه را تمام کنید.
متداول ترین علائم هشدار در رابطه
• رابطه متکی به الکل است. فقط زمانی می توانید خوب با هم ارتباط برقرار کنید، بخندید، یا حرف بزنید که یکی یا هر دو شما تحت تاثیر الکل یا موادمخدر باشید.
• برای متعهد شدن مشکل دارید. برای بعضی تعهد خیلی سخت است. اعتماد کردن به دیگران یا درک فواید روابط طولانی مدت به خاطر تجربیات سابق برای آنها سخت تر از دیگران است.
• ارتباط غیرکلامی وجود ندارد. به جای اینکه دوست داشته باشد با شما ارتباط برقرار کند. توجه فردمقابلتان به چیزهای دیگر مثل تلفن یا تلویزیون است.
• حسادت درمورد علایق بیرونی. یک طرف دوست ندارد آن یکی وقت خود را با دوستان یا خانواده اش بگذراند.
• رفتارهای کنترل کننده. یک طرف دوست دارد کنترل طرف مقابل را به دست گیرد و نگذارد فکر و احساس مستقل از خود داشته باشد.
• رابطه شدیداً جنسی است. هیچ علاقه ای به جز علاقه جنسی به طرف مقابل وجود ندارد. یک رابطه خوب و کامل به چیزهای به جز رابطه جنسی متکی است.
• وقت دونفره وجود ندارد. اگر هیچ میلی به گذراندن زمان دو نفره وجود نداشته باشد، می تواند نشانه یک مشکل بزرگتر باشد.
۵: از رابطه تان مراقبت کنید.
یادتان باشد که پیدا کردن فرد مناسب فقط ابتدای یک مسیر است نه رسیدن به مقصد. برای اینکه از آشنایی های زودگذر وارد یک رابطه خوب و سالم عاشقانه شوید باید از آن رابطه جدید مراقبت کند. این فرایندی است که نیازمند زمان، تلاش و علاقه خالص به فرد مقابل است. همچنین باید به استقبال تغییر و سازگاری بروید.
همه روابط به مرور زمان تغییر می کنند. شما هم به مرور زمان تغییر می کنید، طرف مقابلتان هم همینطور. همچنین انتظارات و توقعاتتان. آنچه که در ابتدای رابطه از طرف مقابلتان می خواهید ممکن است با چیزی که شما و طرفتان ممکن است چند ماه یا چند سال بعد از هم می خواهید متفاوت باشد.
برای شکوفا شدن یک رابطه و تبدیل آن به یک رابطه عاشقانه ماندگار باید علاقه مند بوده و بتوانید:
• در رابطه سرمایه گذاری کنید. هیچ رابطه ای بدون توجه و مراقبت منظم تداوم نخواهد یافت، به همین دلیل از خودتان بپرسید می توانید زمان و تلاش کافی برای رابطه تان بگذارید یا خیر. گاهی بعد از خاموش شدن شعله اولیه، دو طرف از هم دور می شوند اما هرچه بیشتر روی هم سرمایه گذاری کنید، برای مراقبت بیشتر رشد خواهید کرد. چیزهایی پیدا کنید که در کنار هم از آن لذت می برید و برای گذراندن وقت برای انجام آن فعالیت ها متعهد شوید، حتی اگر مشغله تان زیاد بوده یا استرس داشته باشید.
• آزادانه با هم گفتگو کنید. آیا طرفتان واقعاً به احساسات و افکار شما علاقه مند است؟ آیا برای ابراز نظرات، افکار و احساسات خود احساس راحتی می کنید؟ آیا می توانید به راحتی با هم شوخی کرده و بخندید؟ طرفتان نمی تواند ذهن شما را بخواند به همین دلیل خودتان باید احساساتتان را با او در میان بگذارید. وقتی هر دو شما برای ابراز نیازها، ترس ها و علایق خود احساس راحتی کنید، پیوند بین شما قوی تر و عمیق تر خواهد شد.
• با جنگ منصفانه مشکلاتتان را حل کنید. بعضی زوج ها به آرامی مسائل را با هم در میان می گذارند اما بعضی صدای خود را بالا برده و با هم مخالفت می کنند. روش شما برای بررسی تفاوت هایتان هر چه که باشد، مسئله مهم این است که از تضاد و تعارض در رابطه نترسید. باید برای ابراز چیزهایی که اذیتتان می کند هیچ ترسی نداشته باشید و بتوانید بدون تحقیر کردن هم مشکلاتتان را حل کنید.
• تغییر را بپذیرید. هر رابطه ای تغییر می کند و زمان های خوب و بد دارد اما کلیات یک رابطه سالم باید برای شما خوب باشد. باید شما را به بهترین حالت خودتان برساند و نه فقط شادترتان کند بلکه شما را به فردی بهتر تبدیل کند: مهربان تر، دلسوزتر، بخشنده تر.