01-09-2014، 6:57
ساختار حکومت در کانادا از پادشاه یا ملکه بریتانیای کبیر، دولت محوری فدرال، دو مجلس سنا و عوام، دولتهای ایالتی و فرماندار کل که به عنوان نماینده ملکه الیزابت (یا به طور کلی پادشاه) ایفای نقش میکند، تشکیل شدهاست. رأی دهندگان کانادا و شهروندان نیز در قاعده این هرم قرار میگیرند. پادشاه کشور کانادا ملکه الیزابت دوم است که قانون به امضا و به نام او رسمیت و ضمانت اجرایی مییابد. این کشور با دارا بودن ۱۰ استان و ۳ ناحیه توسط دولتهای مستقل از هم اداره میشود، که در مجموع زیر پوشش دولت فدرال قرار گرفته و کانادای متحد را پدید آوردهاند. این کشور از غرب و شرق به اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام و از شمال به اقیانوس منجمد شمالی و قاره شمالگان محدود میشود و از جنوب و شمال غرب با ایالات متحده آمریکا همسایهاست. هرچند کانادا پس از روسیه بزرگترین کشور جهان است، اما جمعیت آن تنها حدود یک پنجم جمعیت روسیه است. نزدیک به ۹۰ درصد از جمعیت این کشور تا فاصله ۲۰۰ کیلومتری مرز آمریکا زندگی میکنند. نزدیکی جغرافیایی این کشور، به آمریکا سبب شده تا روابط اقتصادی کانادا و آمریکا بسیار گسترده باشد، به گونهای که آمریکا و کانادا بزرگترین رابطه اقتصادی را در جهان دارند و حجم معاملات این دو کشور با هم از معاملات هر دو کشور دیگری در جهان بیشتر است. با این حال این رابطه اقتصادی قوی، مضراتی هم برای کانادا در پی داشتهاست. آلودگی ناشی از فعالیت کارخانههای آمریکایی در نزدیکی مرز دو کشور یکی از این مضرات است. کانادا منابع طبیعی فراوانی دارد. آب و هوای آن سرد و در بیشتر نقاط قطبی است. البته آب و هوا، در بخش جنوب غربی، جایی که شهر ونکوور در آن قرار دارد، معتدل است. آبشار نیاگارا، عریضترین آبشار جهان هم در این کشور قرار دارد. این کشور تا سال ۱۷۱۳ مستعمره فرانسه بود. در این سال انگلیس کنترل آن را در دست گرفت. در قرن نوزدهم کانادا استقلال یافت. این کشور عضو کشورهای همسود (مشترکالمنافع) است. کنفدراسیون کانادا، زیر تشریفات سلطنت مشروطه مرتبط با پادشاهی متحده اداره میشود.
پایتخت کانادا شهر اتاوا است، محلی که در آن مجلس کشور و خانهٔ فرماندار کل قرار دارد. او به صورت تشریفاتی رئیس مملکت است و به عنوان نماینده ملکه الیزابت دوم در کانادا، مستعمرهٔ سابق بریتانیای کبیر، زندگی میکند.
براساس اطلاعات منتشر شده توسط سازمان سيا و كتابخانه كنگره آمريكا و برآورد آنها در سال 2011، هماكنون كانادا از نظر توان نظامي در رده بيست و پنجم قدرتهاي نظامي جهان قرار دارد.
بر اساس اطلاعات عنوان شده از سوي سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) و كنگره آمريكا، كانادا كه جمعيت آن 34 ميليون و 30 هزار نفر است، هماكنون داراي 68 هزار پرسنل فعال نظامي است و تعداد نيروهاي ذخيره فعال اين كشور 47 هزار نفر است.
نيروي زميني كانادا داراي 201 دستگاه تانك، 2470 دستگاه نفربر، 150 عراده توپ كششي، 800 خمپارهانداز، 1485 سامانه ضد تانك، 34 سامانه پدافند هوايي و 10500 وسيله نقليه لجستيكي است.
نيروي هوايي كانادا نيز داراي 544 فروند جنگنده و هواپيما، 201 فروند هليكوپتر و 1404 فرودگاه عملياتي است.
نيروي دريايي كانادا نيز داراي 33 فروند كشتي، 9 بندر، 3 ناوشكن، چهار زيردريايي، 12 ناوچه، 20 قايق نظامي گشت زني است. نيروي دريايي كانادا داراي ناو هواپيمابر و قايق جنگي خشكي آبي نيست.
بودجه نظامي كانادا در سال 2011، 21 ميليارد و 800 ميليون دلار بوده است. كشور كانادا داراي مساحت 9 ميليون و 984 هزار كيلومتر مربع و 202 هزار كيلومتر خط ساحلي است. كانادا داراي8893 كيلومتر مرز مشترك است.