21-07-2014، 11:22
بر اساس آخرین تصاویر دریافتی، مقصد جدید فضاپیمای روزتا نوعی دنبالهدار دو لایه است.
بنا بر تصاویر دریافتی از سیستم تصویربرداری علمی آنبورد OSIRIS، مقصد جدید این کاوشگر متعلق به آژانس فضایی اروپا، دنبالهدار دولایه 67P/Churyumov-Gerasimenko نام دارد.
به گفته «هولگر سیرکس»، بازرس ارشد دوربین OSIRIS، فاصله بین دنبالهدار و روزتا کمتر از 12 هزار کیلومتر است.
تصاویر گرفتهشده از دوربین مزبور شکل نامعمول دنبالهدار را نشان میدهد که هسته آن دارای دو بخش کاملا مجزاست و این جرم کیهانی متفاوت از دنبالهدارهایی است که تاکنون مشاهده شده است.
دانشمندان امیدوارند به زودی اطلاعاتی درباره ویژگیهای فیزیکی و معدنی دنبالهدار به دست آورند. این مشخصهها به تعیین این موضوع کمک میکنند که آیا بدنه و سر دنبالهدار مورد بحث از پیش دو بدنه منفرد بودهاند یا خیر.
بازسازی شرایط سیارات غولپیکر با استفاده از لیزر
محققان آمریکایی با استفاده از بزرگترین لیزر جهان، برای نخستینبار موفق به بازسازی شرایط سیارات غولپیکر در محیط آزمایشگاه شدند.
محققان دانشگاههای پرینستون و کالیفرنیا در برکلی از بزرگترین لیزر جهان در تاسیسات ملی احتراق (NIF) آزمایشگاه ملی لاورنس لیورمول برای بازسازی شرایط سیاراتی مانند مشتری و زحل استفاده کردند.
از مجموع 192 لیزر موجود در تاسیسات ملی احتراق، از 176 لیزر برای بازسازی موج فشاری 50 میلیون برابر فشار جوی زمین برای یک دوره کوتاه مدت در کمتر از 10 میلیاردم ثانیه استفاده شد.
این فشار قابل مقایسه با فشار سیارات غولپیکری مانند مشتری، زحل و سیارات بیگانه خارج از منظومه شمسی است.
به گفته «ریپ کولینز» از فیزیکدانان آزمایشگاه ملی لاورنس لیورمول، توانایی بررسی ماده در فشارهای مقیاس اتمی، محدودیتهایی در نظریههای ماده چگال و مدل تکامل سیارات فراهم میکند.
نتایج این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.