هیات باستانشناسی ایران و ایتالیا، حین کاوش در محوطه باستانی چلو، در نزدیکی شهر سنخواست، با دو قبر مواجه شدند که در هر کدام یکدست کله پاچه گذاشته شده بود. کارشناسان این هیات معتقدند، به احتمال زیاد کله پاچه غذای محبوب اجساد داخل قبر بودهاست.
این هیات در دومین فصل کاوش خود تعدادی گور باستانی پیدا کردند که تاریخ آنها به 4200 تا 3700 سال قبل بازمیگردد. هیات کاوش معتقد است پس از بازگشایی این گورستان با فرهنگ بزرگی به نام BMAC یا “باختری ـ مروی” که پیش از این در کشورهای همسایه شرقی و شمال شرقی ایران شناخته شده بود، مواجه شدهاند.
علیاکبر وحدتی، سرپرست ایرانی هیات کاوش در محوطه باستانی چلو درباره کشف کله پاچه در برخی قبور این گورستان گفت: «در قبرهای کشف شده، ظروف سفالی بسیاری گذاشته شده بود که اکثر آنها با مواد غذایی پر شده بود. بقایای گوشت بز و گوسفند از جمله کشفیات ما در این ظروف است؛ اما نکته جالب اینکه در دو قبر، یک دست کلهپاچه برای متوفی گذاشته شده بود.»
وی درباره شواهد کشف کله پاچه گفت: «در کنار جسد، ظرفی به شکل کاسه گذاشته شدهاست که در آن بقای سر گوسفند و چهار پاچه قابل رویت است. این موضوع نشان میدهد که احتمالا کله پاچه غذای محبوب متوفی بوده که پس از مرگ به او هدیه شدهاست.»
کشف بقایای کله پاچه، قدمت طبخ و خوردن این غذای لذیذ را به 4200 سال قبل بازمیگرداند. امروزه نیز در ایران همچنان کلهپاچه یکی از محبوبترین غذاها است که معمولا صبح زود طبخ و به عنوان صبحانه خورده میشود.


این هیات در دومین فصل کاوش خود تعدادی گور باستانی پیدا کردند که تاریخ آنها به 4200 تا 3700 سال قبل بازمیگردد. هیات کاوش معتقد است پس از بازگشایی این گورستان با فرهنگ بزرگی به نام BMAC یا “باختری ـ مروی” که پیش از این در کشورهای همسایه شرقی و شمال شرقی ایران شناخته شده بود، مواجه شدهاند.
علیاکبر وحدتی، سرپرست ایرانی هیات کاوش در محوطه باستانی چلو درباره کشف کله پاچه در برخی قبور این گورستان گفت: «در قبرهای کشف شده، ظروف سفالی بسیاری گذاشته شده بود که اکثر آنها با مواد غذایی پر شده بود. بقایای گوشت بز و گوسفند از جمله کشفیات ما در این ظروف است؛ اما نکته جالب اینکه در دو قبر، یک دست کلهپاچه برای متوفی گذاشته شده بود.»
وی درباره شواهد کشف کله پاچه گفت: «در کنار جسد، ظرفی به شکل کاسه گذاشته شدهاست که در آن بقای سر گوسفند و چهار پاچه قابل رویت است. این موضوع نشان میدهد که احتمالا کله پاچه غذای محبوب متوفی بوده که پس از مرگ به او هدیه شدهاست.»
کشف بقایای کله پاچه، قدمت طبخ و خوردن این غذای لذیذ را به 4200 سال قبل بازمیگرداند. امروزه نیز در ایران همچنان کلهپاچه یکی از محبوبترین غذاها است که معمولا صبح زود طبخ و به عنوان صبحانه خورده میشود.


