29-06-2014، 22:32
با
فرا رسیدن فصل تابستان بازار نوشیدنیهای خنک داغ میشود و همه به تهیه و
خرید این نوشیدنیها روی میآورند و در این بین افرادی هستند که به دلیل
اهمیت دادن به سلامت خود، نوشیدنیهای گیاهی و خانگی را به نوشیدنیهای
صنعتی ترجیح میدهند.
بسیاری از این نوشابههای طبیعی وقتی به شیوه صحیح تهیه و مصرف میشود
نه تنها مانند نوشابههای صنعتی سلامت بدن را تهدید نمیکند بلکه حتی خواص
بسیار مفیدی دارد برای مثال برخی از آنها تقویت کننده، برخی آرام بخش و
دسته ای نیز حتی تاثیر درمانی دارد.
طرز تهیه برخی از این نوشیدنیهای گیاهی سالم و مفید که برای فصل گرم تابستان و پیشگیری از گرمازدگی نیز سودمند است، به شرح زیر است:
شربت ریحان
برای تهیه این نوشیدنی مقداری شربت آب قند رقیق را با دو فنجان برگ
ریحان خرد شده مخلوط کنید، داخل ظرف درداری بریزید و به مدت یک ساعت در ظرف
را ببندید. بعد از آن مایع را صاف کنید و سپس در یخچال قرار دهید تا خنک و
آماده نوشیدن شود.
شربت استوقودوس
برای تهیه این نوشیدنی سه قاشق گل تازه استوقودوس را به مقداری شربت آب
قند رقیق اضافه کنید و پس از یک ساعت شربت را صاف و خنک کنید. شربت
استوقودوس شما برای نوشیدن آماده است.
شربت نعناع
شربت نعناع را نیز میتوانید مطابق با روش تهیه شربت استوقودوس تهیه
کرده و پس از خنک شدن در یخچال مصرف کنید. برای تهیه این نوشیدنی استفاده
از یک فنجان برگ تازه نعناع کافی است.
شربت گشنیز و فلفل سبز
برای تهیه این نوشیدنی خوش طعم و خنک کننده مقداری برگ گشنیز خرد شده
را به همراه دو لیوان فلفل سبز ریز شده به شربت آب قند رقیق بیفزایید. پس
از یک ساعت شربت را صاف کنید و بعد از خنک شدن میتوانید آن را مصرف کنید.
شربت وانیل و بابونه
یک لیوان شکر را با یک چهارم لیوان گلهای تازه بابونه به همراه مقداری
وانیل با یک لیوان آب مخلوط کنید و در حرارت متوسط بجوشانید تا شکر به
خوبی در آب حل شود. بعد از یک دقیقه جوشیدن ظرف را از روی حرارت بردارید و
به مدت یک ساعت به حال خود بگذارید و سپس آن را در شیشه تمیزی بریزید و به
مدت دو هفته در یخچال نگهداری کنید تا پس از آن آماده مصرف شود.
شربت لیمو و رزماری
ترکیبی از یک لیوان شکر را با 5/1قاشق غذاخوری رزماری خرد شده ، یک عدد
پوست لیموی خلال شده با مقداری دلخواه آب بجوشانید تا شکر به خوبی در آب
حل شود. بعد از یک دقیقه جوشیدن، شربت را از روی حرارت بردارید و بعد از یک
ساعت که شربت به خوبی سرد شد آن را داخل یخچال قرار دهید و پس از چند روز
نوشیدنی ابتکاری شما آماده مصرف خواهد بود.
بد نیست از خواص رزماری هم قدری بدانیم و خدا را به خاطر نعماتش شاکر باشیم
«رزماری» در درمان زخم های کهنه، پوست های چروک نما و پیر به صورت کمپرس و یا اسانس مؤثر است.
* از «رزماری» یا «اکلیل کوهی» طی سالیان طولانی در مراقبت از پوست و
مو، پاکسازی و سم زدایی از پوست های چرب و مستعد به آکنه استفاده می شده
است.
* این گیاه، به لحاظ داشتن اثرات فوق العاده در ایجاد جوانی، شهرت
جهانی دارد. از این گیاه برای تأمین سلامت موها و جلوگیری از ریزش بیش از
حد معمول آنها استفاده می شود.
* این گیاه در برگرداندن رنگ مو به موهای خاکستری و حتی درمان طاسی مشهور است.
* برگ ها و سرشاخه گل دار، بهترین قسمت گیاه رزماری است. این گیاه در
تقویت معده و برای مقابله با ضعف عمومی و خستگی مفرط نیز مفید است.
* رزماری ضدتشنج و ضدروماتیسم بوده و در درمان نرمی استخوان و نارسایی کبد مؤثر است.
روغن رزماری محرک سیستم اعصاب مرکزی است و ازنظر رایحه و اثر، گرم و نافذ است.
رزماری گیاهی همیشه سبز و شاداب است و برگ دهی آن زمان مشخصی ندارد و دائماً درحال تحول است.
فرا رسیدن فصل تابستان بازار نوشیدنیهای خنک داغ میشود و همه به تهیه و
خرید این نوشیدنیها روی میآورند و در این بین افرادی هستند که به دلیل
اهمیت دادن به سلامت خود، نوشیدنیهای گیاهی و خانگی را به نوشیدنیهای
صنعتی ترجیح میدهند.
بسیاری از این نوشابههای طبیعی وقتی به شیوه صحیح تهیه و مصرف میشود
نه تنها مانند نوشابههای صنعتی سلامت بدن را تهدید نمیکند بلکه حتی خواص
بسیار مفیدی دارد برای مثال برخی از آنها تقویت کننده، برخی آرام بخش و
دسته ای نیز حتی تاثیر درمانی دارد.
طرز تهیه برخی از این نوشیدنیهای گیاهی سالم و مفید که برای فصل گرم تابستان و پیشگیری از گرمازدگی نیز سودمند است، به شرح زیر است:
شربت ریحان
برای تهیه این نوشیدنی مقداری شربت آب قند رقیق را با دو فنجان برگ
ریحان خرد شده مخلوط کنید، داخل ظرف درداری بریزید و به مدت یک ساعت در ظرف
را ببندید. بعد از آن مایع را صاف کنید و سپس در یخچال قرار دهید تا خنک و
آماده نوشیدن شود.
شربت استوقودوس
برای تهیه این نوشیدنی سه قاشق گل تازه استوقودوس را به مقداری شربت آب
قند رقیق اضافه کنید و پس از یک ساعت شربت را صاف و خنک کنید. شربت
استوقودوس شما برای نوشیدن آماده است.
شربت نعناع
شربت نعناع را نیز میتوانید مطابق با روش تهیه شربت استوقودوس تهیه
کرده و پس از خنک شدن در یخچال مصرف کنید. برای تهیه این نوشیدنی استفاده
از یک فنجان برگ تازه نعناع کافی است.
شربت گشنیز و فلفل سبز
برای تهیه این نوشیدنی خوش طعم و خنک کننده مقداری برگ گشنیز خرد شده
را به همراه دو لیوان فلفل سبز ریز شده به شربت آب قند رقیق بیفزایید. پس
از یک ساعت شربت را صاف کنید و بعد از خنک شدن میتوانید آن را مصرف کنید.
شربت وانیل و بابونه
یک لیوان شکر را با یک چهارم لیوان گلهای تازه بابونه به همراه مقداری
وانیل با یک لیوان آب مخلوط کنید و در حرارت متوسط بجوشانید تا شکر به
خوبی در آب حل شود. بعد از یک دقیقه جوشیدن ظرف را از روی حرارت بردارید و
به مدت یک ساعت به حال خود بگذارید و سپس آن را در شیشه تمیزی بریزید و به
مدت دو هفته در یخچال نگهداری کنید تا پس از آن آماده مصرف شود.
شربت لیمو و رزماری
ترکیبی از یک لیوان شکر را با 5/1قاشق غذاخوری رزماری خرد شده ، یک عدد
پوست لیموی خلال شده با مقداری دلخواه آب بجوشانید تا شکر به خوبی در آب
حل شود. بعد از یک دقیقه جوشیدن، شربت را از روی حرارت بردارید و بعد از یک
ساعت که شربت به خوبی سرد شد آن را داخل یخچال قرار دهید و پس از چند روز
نوشیدنی ابتکاری شما آماده مصرف خواهد بود.
بد نیست از خواص رزماری هم قدری بدانیم و خدا را به خاطر نعماتش شاکر باشیم
«رزماری» در درمان زخم های کهنه، پوست های چروک نما و پیر به صورت کمپرس و یا اسانس مؤثر است.
* از «رزماری» یا «اکلیل کوهی» طی سالیان طولانی در مراقبت از پوست و
مو، پاکسازی و سم زدایی از پوست های چرب و مستعد به آکنه استفاده می شده
است.
* این گیاه، به لحاظ داشتن اثرات فوق العاده در ایجاد جوانی، شهرت
جهانی دارد. از این گیاه برای تأمین سلامت موها و جلوگیری از ریزش بیش از
حد معمول آنها استفاده می شود.
* این گیاه در برگرداندن رنگ مو به موهای خاکستری و حتی درمان طاسی مشهور است.
* برگ ها و سرشاخه گل دار، بهترین قسمت گیاه رزماری است. این گیاه در
تقویت معده و برای مقابله با ضعف عمومی و خستگی مفرط نیز مفید است.
* رزماری ضدتشنج و ضدروماتیسم بوده و در درمان نرمی استخوان و نارسایی کبد مؤثر است.
روغن رزماری محرک سیستم اعصاب مرکزی است و ازنظر رایحه و اثر، گرم و نافذ است.
رزماری گیاهی همیشه سبز و شاداب است و برگ دهی آن زمان مشخصی ندارد و دائماً درحال تحول است.