23-06-2014، 3:34
شیمیدانهای دانشگاه فریدریش شیلر ینا در آلمان موفق به ساخت شیرینترین رایانه جهان شدهاند که حاوی مولکولهای قند به منظور پردازش اطلاعات است.
محققان در توضیح دستاورد خود گفتهاند منطق دوتایی که باعث میشود یک تراشه رایانه معمولی کار کند، بر اساس تصمیمگیریهای ساده بله یا خیر است، یعنی یا جریان الکتریسیته بین دو قطب رسانای برق وجود دارد یا نه.
اگرچه این پیوندهای منطقی همچنین میتوانند با کمک مواد شیمیایی درک شوند که شیمیدانان ینا به این کار پرداختهاند.
آنها برای رایانه قندی خود چند جزء شامل یک رنگ فلورسنت و یک خاموشکننده فلورسنت را بکار گرفتند. اگر هر دو جزء مورد استفاده قرار بگیرند، رنگدانه نمیتواند تاثیر خود را نشان دهد و سیگنال فلورسنت دیده نمیشود. اما اگر مولکولهای قند در این فرآیند دخالت کنند، خاموشکننده فلورسنت با قند واکنش نشان داده و در نتیجه قابلیت خود برای سرکوب کردن سیگنال فلورسنت را از دست میدهد و رنگ خواهد درخشید.
محققان واکنشهای شیمیایی را در سیستم خود با الگوریتمهای رایانهای پیوند زدند تا اطلاعات پیچیده را پردازش کنند. در این حالت اگر یک سیگنال فلورسنت ثبت شود، الگوریتم میتواند آنچه را که در گام بعدی وارد رآکتور شیمیایی میشود، تعیین کند.
رایانه قندی این کار را در حدود 40 دقیقه انجام داد اما به گفته محققان، نتایج آن درست بودند.
اگرچه این دانشمندان هدف اولیه خود را از این پژوهش، ایجاد یک رقابت شیمیایی برای تولید تراشههای رایانهای ندانسته و بیشتر به دنبال استفاده از آن در تشخیصهای پزشکی هستند.
نتایج این پژوهش در مجله Angewandte Chemie International Edition منتشر شده است.