کشور برزیل در قاری آمریکای جنوبی برترین تیم این قاره و جهان به شمار می رود و تنها تیمی در دنیا محسوب می شود که توانسته است 5 عنوان قهرمانی در جام جهانی را فتح کند و از این نظر موفق ترین تیم ملی و پرقدرترین تیم ملی جهان در تاریخ جام جهانی محسوب می شود.
کنفدراسیون فوتبال برزیل به نام CBF در سال 1923 به عضو فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) درآمد و همچنین در سال 1916 عضو کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی به نام CONMEBOL درآمد.
برزیل غیر از 5 قهرمانی جهان توانسته است 3 بار عنوان قهرمانی جام کنفدراسیون ها را به دست آورد و در سطح قاره ای نیز افتخاراتی بی شمار کسب نموده است و میتوان گفت تیم ملی برزیل 75 عنوان بین المللی در تیم جوانان و بزرگ سالان دارد.
تیم ملی برزیل تنها تیمی است در میان تیم های ملی در سطح جهان که توانسته است از زمان شروع مسابقات جام جهانی در سال 1930 همواره در تمامی جام های جهانی تا به امروز شرکت کند و از این لحاظ رکورد دار می باشد و همچنین تیم فوتبال برزیل تا قبل از شروع جام جهانی 2010 همیشه در صدر رنکینگ فیفا حضور داشته است. در سال 2010 جای خود را به تیم فوتبال اسپانیا داد.
تیم ملی فوتبال برزیل تنها تیمی است که توانسته است در 4 قاره مختلف جهان قهرمان جام جهانی شود.
اروپا 1958 سوئد
آمریکای جنوبی 1962 شیلی
2بار در آمریکای شمالی 1970مکزیک و 1994 آمریکا
آسیا 2002 کره و ژاپن
کنایه معمول در مورد فوتبال، انگلیس فوتبال را اختراع کرد و برزیل آن را کامل کرد.
کشور برزیل در سال 2013 میزبان رقابت های جام کنفدراسیون ها و در سال 2014 میزبان رقابت های جام جهانی می باشد و این فرصتی بزرگ برای کشور برزیل است که بتواند 2 افتخار دیگر به خصوص ششمین قهرمانی در جام جهانی را ازآن خود کند.
- دوران طلایی تیم ملی برزیل و پله
مربی برزیل وینسته فلوئا در جام جهانی 1958 در سوئد قوانین عجیب و سخت گیرانه ای را در تیم ملی باب کرد از جمله پوشیدن کلاه ، گرفتن چتر ، نکشیدن سیگار ، پوشیدن لباس رسمی ، صحبت نکردن با مطبوعات و ... و تاثیراتی بر عملکرد بازیکنان در طی مسابقات گذاشت. این مربی برزیلی غیر از سخت گیری ها یک روان شناس و یک دندان پزشک به همراه تیم راهی جام جهانی کرد .
- حضور در جام جهانی و افتخارات:
تیم ملی برزیل میزبان رقابت های جام جهانی 2014 با 5 بار قهرمانی و 10 بار حضور در جمع 4 تیم نهایی در این تورنومنت پرافتخارترین تیم نیز محسوب می شود، این تیم از سال 1923 به طور رسمی به عضویت فیفا در آمده و تنها تیمی است که از از اولین دوره جام جهانی یعنی 1930 تاکنون در تمامی جامهای جهانی حضور داشته است، و همچنین تنها تیمی است که توانسته است در 4 قاره مختلف جهان قهرمان جام جهانی بشود. برزیل به دلیل میزبان بودن بدون بازی های مقدماتی در جام جهانی 2014 حضور خواهد داشت.
اولین حضور برزیل در جام جهانی به اولین دوره جام جهانی در سال 1930 به میزبانی اروگوئه برمیگردد که برزیل در آن دوره موفق به صعود از مرحله گروهی نشد.
بعد از 1930 موفق ترین حضور برزیل در جام 1958 سوئد رقم می خورد، جایی که برزیل باقدرت به فینال راه پیدا می کند و در بازی فینال برابر سوئد میزبان با نتیجه 5 بر 2 برنده شده و برای اولین بار قهرمان جام جهانی میشود. در این دوره «پله» 17 ساله بود.
دومین قهرمانی برزیل سال 1962 در کشور شیلی به دست آمد و برزیل توانست در فینال چکسلواکی سابق را شکست داده و یکبار دیگر با دست پر به خانه برگردد.
سال 1970 در مکزیک برزیل به لطف درخشش اسطوره فوتبال خود یعنی پله هر شش بازی خود را برده و مقتدرانه قهرمان شود، برزیلی ها فینال را 4-1 از ایتالیا بردند.
سال 1994 با چهارمین قهرمانی برزیل همراه شد، میزبان این دوره آمریکا بود و فینال دوباره بین برزیل و ایتالیا برگزار شد، در این بازی که در 120 دقیقه گلی بین دو تیم رد و بدل نشد، در ضربات پنالتی روبرتو باجو از ایتالیا آخرین پنالتی خودش را از دست داد و باعث شکست تیمش و قهرمانی برزیل شد. برزیل با نتیجه 3-2 برنده ضربات پنالتی شد.
آخرین قهرمانی برزیل به سال 2002 برمیگردد، به میزبانی مشترک ژاپن و کره جنوبی که البته اولین میزبانی مشترک و اولین میزبانی کشورهای آسیایی هم بود، برزیل در این دوره در مرحله گروهی هر 9 امتیاز را کسب کرد و به عنوان تیم اول صعود کرد و در مرحله حذفی بلژیک، انگلیس و ترکیه شگفتی ساز را از پیش رو برداشت و به فینال رسید، در فینال این رونالدوی برزیلی بود که دوبار الیور کان دروازبان ماندگار آلمان و بهترین بازیکن جام جهانی 2002 را مغلوب کرد و باعث پنجمین قهرمانی کشورش شد.
در جام جهانی 2006 و 2010 برزیل نتایج خوبی به دست نیاورد و در هر دو جام در مرحله یک هشتم و توسط فرانسه و هلند حذف شد. بازیهای ماندگار برزیل در جامهای جهانی 1982 و 1986 نیز در ذهن علاقه مندان به فوتبال مانده است. سال 1998 نیز تا پای فینال رفتند اما مقهور هنرنمایی زیدان و هم تیمی هایش در فرانسه شدند.
- افتخارات تیم ملی فوتبال برزیل
جام جهانی
قهرمان جام جهانی فوتبال ۱۹۵۸
قهرمان جام جهانی فوتبال ۱۹۶۲
قهرمان جام جهانی فوتبال ۱۹۷۰
قهرمان جام جهانی فوتبال ۱۹۹۴
قهرمان جام جهانی فوتبال ۲۰۰۲
نایب قهرمان جام جهانی فوتبال ۱۹۵۰
نایب قهرمان جام جهانی فوتبال ۱۹۹۸
مقام سوم جام جهانی فوتبال ۱۹۳۸
مقام سوم جام جهانی فوتبال ۱۹۷۸
کوپا آمریکا
قهرمان کوپا آمریکا ۱۹۱۹
قهرمان کوپا آمریکا ۱۹۲۲
قهرمان کوپا آمریکا ۱۹۴۹
قهرمان کوپا آمریکا ۱۹۸۹
قهرمان کوپا آمریکا ۱۹۹۷
قهرمان کوپا آمریکا ۱۹۹۹
قهرمان کوپا آمریکا ۲۰۰۴
قهرمان کوپا آمریکا ۲۰۰۷
بازیهای المپیک تابستانی
نایب قهرمان المپیک تابستانی ۱۹۸۴
نایب قهرمان المپیک تابستانی ۱۹۹۸
نایب قهرمان المپیک تابستانی ۲۰۱۲
مقام سوم المپیک تابستانی ۱۹۹۶
مقام سوم المپیک تابستانی ۲۰۰۸
معرفی سرمربی و بازیکنان کلیدی
سرمربی:لوئیس فیلیپه اسکولاری (Luiz Felipe Scolari)
لوئیس فیلیپه اسکولاری مربی بینالمللی برزیلی متولد 9 نوامبر 1948 پاسا فوندو در ایالت ریو گران دو سول است.
اسکولاری به عنوان سرمربی توانسته است یک جام جهانی را فتح کند. اسکولاری مربیای با حرکات عجیب و غریب در کنار زمین است. اوج این حرکات و واکنشها او به اتفاقات درون زمین به بازی تیم پرتغال مقابل صربستان در 12 سپتامبر 2007 بازمیگردد که در پایان بازی، یک مشت به صورت بازیکن صرب زد. اسکولاری در تیمهایی که سرمربیگری کرده همچون یک پدر برای بازیکنان بوده و با آنها ارتباط دوستانهای داشته است.
اسکولاری در جامجهانی 2002 و هنگامی که سرمربی تیم برزیل بود، به بازیکنان تیم برزیل نسخهای از کتاب هنر جنگ اثر سان تسو داد. هنر جنگ کتابی در مورد مسائل نظامی است که در قرن شش در چین نوشته شده است. اسکولاری در جامجهانی 2006 و در بازی پرتغال و آلمان که به پیروزی شاگردان اسکولاری به پایان رسید از این کتاب برای تدوین استراتژی بازی استفاده کرده است.
دوران بازیگری
اسکولاری دوران بازیگری چندان موفقی نداشت و تنها عنوان مهمی که به عنوان بازیکن فوتبال کسب کرده است قهرمانی در ایالت آلاگوندو بوده است.
دوران مربیگری
رده باشگاهی: برخلاف دوران بازیگری، اسکولاری در دوران مربیگری به بسیار موفق بوده است. اسکولاری اولین بار در سال 1982 مربیگری یک تیم باشگاهی در برزیل را عهدهدار شد. دیگر تیمهای او در سالهای اول مربیگری جوونتود، الشباب عربستان و گرمیو بودند.
وی پس از این به کویت رفت و با تیم القادسیه قهرمان این کشور شد. پس از این تجربه باشگاهی، اسکولاری با تیم ملی کویت قهرمان دهمین دوره جام خلیج فارس شد. با حمله صدام به کویت اسکولاری به برزیل برگشت و مربیگری یک تیم باشگاهی را قبول کرد.
پس از بازگشت به برزیل، اسکولاری مربیگری چند باشگاه برزیلی را برعهده گرفت. منتقدان او در این سالها او را به انجام بازی زشت متهم میکردند. وی در این سالهای قهرمان شش عنوان مهم با گرمیو شد که مهمترین آنها جام باشگاههای آمریکای لاتین بود. او با گرمیو در بازی بینقارهای مغلوب آژاکس هلند شد.
در سال 1997 اسکولاری برای مدت کوتاهی مربیگری در لیگ ژاپن را با تیم جوبیلو ایواتا تجربه کرد اما دوباره به برزیل بازگشت و سرمربی پالمیراس شد. وی با این تیم هم چند عنوان قهرمانی کسب کرد و به فینال بینقارهای رسید اما دوباره مغلوب تیم اروپا شد؛ این بار منچستر یونایتد.
رده ملی: اسکولاری در رده ملی افتخارات بیشتری دارد. وی پیش از جام جهانی 2002 سرمربیگری تیم برزیل را در شرایطی که خطر حذف از جامجهانی این تیم را تهدید میکرد قبول کرد. او در پایان تیم برزیل را به مسابقات جامجهانی رساند. در مسابقات جامجهانی برزیل بر تیمهای ترکیه، چین، کاستاریکا، بلژیک، انگلیس غلبه کرد و به نیمه نهایی رسید. در این مرحله دوباره موفق شد ترکیه را مغلوب کند و در فینال با شکست دو بر صفر آلمان عنوان قهرمانی جام جهانی را کسب کند.
پس از جامجهانی، اسکولاری هدایت تیم ملی پرتغال را عهدار شد در جام ملتهای اروپا 2004 که در پرتغال برگزار شد، اسکولاری با پرتغال از سد تیمهایی همچون انگلیس و هلند گذشت اما در فینال مغلوب یونان شد. اسکولاری در جامجهانی 2006 با پرتغال در مسابقات حضور یافت و تا مرحله نیمهنهایی پیشرفت اما در این مرحله مغلوب فرانسه نایب قهرمان جهان در سال 2006 شد.
اسکولاری در جامملتهای اروپا 2008 هم به همراه پرتغال به مرحله پایانی رسید.
بازگشت به دوران باشگاهی
در حین برگزاری جام ملتهای اروپا 2008، باشگاه چلسی اعلام کرد که با اسکولاری به توافق رسیده اس و این مربی از اول ماه جولای کار خود را در این تیم آغاز خواهد کرد.
کاپیتان:تیاگو سیلوا (Thiago Silva)
تیاگو سیلوا متولد 22 سبتامبر 1984 در ریودژانیرو برزیل است . او یک فوتبالیست برزیلی است و مدافع تیم فوتبال پاری سن ژرمن است. او اکثرا در پست مدافع میانی کار میکند و در این پست جز بهترین هاست اما اخیرا در پست هافبک دفاعی نیز به کار گرفته شده است .
تیاگو سیلوا توسط دونگا برای المپیک 2008 دعوت شد . او به همراه رونالدینیو یکی از دو بازیکن بالای 23 سال تیم بود و 3 بازی انجام داد.قبل از المپیک او فقط دو بازی مقابل سنگاپور و ویتنام انجام داد بود . تیاگو سیلوا برای بازی دوستانه برزیل مقابل ایتالیا در ورزشگاه امارات دعوت شد ( 10 فوریه 2009 ) . و در دقیقه 77 جانشین خوان شد . او پس از چندی در بازی برزیل مقابل انگلیس در 9 اکتبر مقابل انگلیس نیز دعوت شد . او توسط دونگا برای جام جهانی 2010 دعوت نشد . او در حال حاضر با 45 بازی ملی و 2 گل زده مدافع اول و کاپیتان تیم برزیل محسوب میشود.
ستاره تیم: نیمار (Neymar)
نیمار بازیکن بینالمللی برزیل است، به نمایندگی از برزیل در سنین زیر ۱۷، زیر ۲۰ و بزرگسالان بازی کرده است. در ۱۰ اوت ۲۰۱۰، در سن ۱۸ سالگی، او اولین بازی خود را در یک بازی دوستانه در برابر ایالات متحده انجام داد، او با یک ضربه سر در دقیقه ۲۸ یک گل به ثمر رساند، به پیروزی ۲-۰ برزیل کمک کرد. او بهترین گلزن سال ۲۰۱۱ در مسابقات قهرمانی جوانان آمریکای جنوبی با نه گل خود، از جمله دو گل در فینال به برزیل کمک کرد تا یازدهمین عنوان خود را در این رقابتها را کسب کند.
نیمار در جام کنفدراسیونهای ۲۰۱۳ که در خاک برزیل برگزار میشد توسط لوئیس فیلیپه اسکولاری دعوت شد. او برای نیمار شمارهٔ ۱۰ را اختصاص داده بود، اما در گذشته شمارهٔ ۱۱ را به تن میکرد. در ۱۵ ژوئن ۲۰۱۳، نیمار اولین گل این مسابقات را در پیروزی ۳-۰ برابر ژاپن در ورزشگاه ملی مانه گارینشا ( استادیوم برازیلیا) به ثمر رساند.در ۱۹ ژوئن ۲۰۱۳، نیمار در دقیقه نودم و با یک پاس گل برای جو برزیل را ۲-۰ برنده در برابر مکزیک کرد. نیمار همچنین با یک ضربه آزاد که برزیل را به ۴-۲ برنده کرد در هر مسابقهٔ مرحلهٔ گروهی یک گل زد. در ۳۰ ژوئن، نیمار گل دوم برزیل را را در پیروزی ۳-۰ فینال برابر اسپانیا به ثمر رساند. نمایش نیمار در این مسابقات باعث کسب توپ طلایی بهترین بازیکن تورنمنت شد.
بازیکنان تیم ملی برزیل در جام جهانی 2014
دروزاهبانها: خولیو سزار(اف سی تورنتو)، جفرسون(بوتافوگو)، ویکتور(اتلتیکو مینییرو)
مدافعان: دانته (بایرن مونیخ)، داوید لوئیز (چلسی)، تیاگو سیلوا(پاری سن ژرمن)، هنریکه (ناپولی)، دنی آلوز (بارسلونا)، مایکون(رم)، مارسلو (رئال مادرید)، ماکسول (پاری سن ژرمن)
هافبکها: فرناندینیهو(منچسترسیتی)، هرنانز(اینترمیلان)، لوئیز گوتساوو (وولفسبورگ)، اسکار (چلسی)، پائولینهو(تاتنهام)، رامیرس (چلسی)، ویلیان(چلسی)
مهاجمان: فرد (فلومیننزه)، هالک (زنیت سن پترزبورگ)، جو (اتلتیکو مینییرو)، نیمار (بارسلونا)، برنارد (شاختار دونتسک)
برنامه بازیهای برزیل در گروه F جام جهانی 2014 برزیل
جمعه 23 خرداد 93 (13 ژوئن):
برزیل- کرواسی (سائوپائولو- ورزشگاه آرنا سائوپائولو) :: (ساعت 00:30)
سه شنبه 27 خرداد 93 (17 ژوئن):
برزیل- مکزیک (فورتالزا- ورزشگاه کاستلو) :: (ساعت 23:30)
سه شنبه 3 تیر 93 (24 ژوئن):
برزیل - کامرون (برازیلیا - ورزشگاه برازیلیا) :: (ساعت 00:30 بامداد)
آخرین بروزرسانی: دوشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۳