12-07-2012، 11:46
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
جدیدترین تحقیقات نشان می دهد که ممکن است سیب زمینی سرخ شده و چیپس به شکل تجاری و در رستورانها و یا حتی خانه ی شما سرطان زا باشد و سلامت فرزندان شما را تهدید کند. زیرا با سرخ کردن زیاد ماده سرطانزایی به نام “آکریلامید” در این مواد تشکیل می گردد و متاسفانه اگر روغن به دفعات در حرارت بالا قرار گیرد مقدار این ماده بیشتر خواهد شد و در رستورانها و مراکز صنعتی روغن به دفعات زیاد و به مدت طولانی در معرض حرارت بالا قرار می گیرد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، در مطالعه محققان آلمانی در دانشگاه ماستریخت، مشخص شده ماده موسوم به “آکریلامید”، که در اثر سرخ کردن ، گریل یا بریان کردن مواد غذایی در آنها ایجاد می شود، می تواند، احتمال بروز برخی سرطانها را بالا ببرد.
نتیجه به دست آمده در این مطالعه، روی دو نوع سرطان شایع خانمها یعنی سرطان رحم و تخمدان متمرکز بوده است.
مجریان این طرح، ابتدا گروهی ۱۲۰ هزار نفره از زنان و مردان سالم را انتخاب کردند و از آنها خواستند به سؤالهایی درباره این که چه خوراکیهایی بیشتر می خورند، پاسخ دهند.
پس آنها را به مدت ۱۱ سال پیگیری کردند و وقوع انواع سرطانها را در آنها ثبت کردند.
جمع بندی اطلاعات به دست آمده نشان داد، آنهایی که بیشتر از ۴۰ میکروگرم آکریلامید در روز مصرف می کردند، ۲ برابر سایرین احتمال داشت که به این ۲ نوع سرطان، رحم و تخمدان، مبتلا شوند. این مقدار آکریلامید را می توان با خوردن یک پاکت چیپس وارد بدن کرد.
نتایج این مطالعه در نشریه “سرطان، اپیدمیولوژی، پیشگیری و بیومارکرها” منتشر شده، اما سایر محققانی که در مورد آن اظهار نظر کردهاند، به مردم اطمینان خاطر می دهند که این نتایج نباید باعث نگرانی و دستپاچگی آنها شود. چرا که هنوز هم نقش این ماده، آکریلامید، در بروز سرطان ناشناخته و غیرقطعی است.
مطالعات پیشین، که در سال ۲۰۰۵ توسط محققان دانشگاه هاروارد منتشر شد، توانسته بود این ماده را از اتهام سرطانزایی تا حدود زیادی مبرا کند. این محققان روی سرطانهای کلیه، مثانه و روده بزرگ مطالعه کرده بودند. همین نتایج به ظاهر ضد و نقیض، نشان می دهد که تا اثبات کامل سرطانزایی آکریلامید و غذاهای سرخشده هنوز راه زیادی در پیش داریم و تحقیقات بیشتری باید انجام شود.
اما تا آن موقع، بهتر است به توصیه کارشناسان بهداشتی توجه کنیم که می گویند بهتر است در مصرف غذاهای سرخشده اعتدال را رعایت کنیم. حتی اگر آکریلامید از این اتهام به طور کامل تبرئه شود، باز هم نمی توان نقش خوردن بیش از حد خوراکیهای سرخشده را در چاقی نا دیده گرفت.
اما داستان چاقی در بالا بردن احتمال بروز انواع سرطانها هم که نقل محافل هست. بنابراین می توان نتیجه گرفت که این گونه غذاها می توانند به طور غیرمستقیم سرطانزا باشند.
اما در مورد آکریلامید هم راههایی هست که می تواند در کم کردن مقدار آن مؤثر باشد.
کارشناسان تغذیه می گویند:
- کافی است خوراکیهایی مانند سیبزمینی را، تا حد زرد طلایی بیشتر برشته نکنیم.
- هرچه رنگ خوراک شما به قهوهای طلایی بیشتر نزدیک شود، میزان آکریلامید تشکیل شده در آن بیشتر است.
- همچنین بهتر است موقع سرخ کردن غذاها، در ماهیتابه را نگذاریم، چرا که باعث برگشتن آکریلامید تشکیل شده به داخل غذا می شود.
- توصیه استفاده نکردن از روغنی که قبلا از آن برای سرخ شدن استفاده کردهاید نیز از همین جا آب می خورد.
کارشناسان توضیح می دهند که میزان آکریلامید، به ویژه در خوراکیهایی که کربوهیدرات بیشتری دارند، مانند سیبزمینی، بیشتر است.
و بهتر است که سعی کنید سیب زمینی را به همراه آب و کمی روغن درست کنید!
جدیدترین تحقیقات نشان می دهد که ممکن است سیب زمینی سرخ شده و چیپس به شکل تجاری و در رستورانها و یا حتی خانه ی شما سرطان زا باشد و سلامت فرزندان شما را تهدید کند. زیرا با سرخ کردن زیاد ماده سرطانزایی به نام “آکریلامید” در این مواد تشکیل می گردد و متاسفانه اگر روغن به دفعات در حرارت بالا قرار گیرد مقدار این ماده بیشتر خواهد شد و در رستورانها و مراکز صنعتی روغن به دفعات زیاد و به مدت طولانی در معرض حرارت بالا قرار می گیرد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، در مطالعه محققان آلمانی در دانشگاه ماستریخت، مشخص شده ماده موسوم به “آکریلامید”، که در اثر سرخ کردن ، گریل یا بریان کردن مواد غذایی در آنها ایجاد می شود، می تواند، احتمال بروز برخی سرطانها را بالا ببرد.
نتیجه به دست آمده در این مطالعه، روی دو نوع سرطان شایع خانمها یعنی سرطان رحم و تخمدان متمرکز بوده است.
مجریان این طرح، ابتدا گروهی ۱۲۰ هزار نفره از زنان و مردان سالم را انتخاب کردند و از آنها خواستند به سؤالهایی درباره این که چه خوراکیهایی بیشتر می خورند، پاسخ دهند.
پس آنها را به مدت ۱۱ سال پیگیری کردند و وقوع انواع سرطانها را در آنها ثبت کردند.
جمع بندی اطلاعات به دست آمده نشان داد، آنهایی که بیشتر از ۴۰ میکروگرم آکریلامید در روز مصرف می کردند، ۲ برابر سایرین احتمال داشت که به این ۲ نوع سرطان، رحم و تخمدان، مبتلا شوند. این مقدار آکریلامید را می توان با خوردن یک پاکت چیپس وارد بدن کرد.
نتایج این مطالعه در نشریه “سرطان، اپیدمیولوژی، پیشگیری و بیومارکرها” منتشر شده، اما سایر محققانی که در مورد آن اظهار نظر کردهاند، به مردم اطمینان خاطر می دهند که این نتایج نباید باعث نگرانی و دستپاچگی آنها شود. چرا که هنوز هم نقش این ماده، آکریلامید، در بروز سرطان ناشناخته و غیرقطعی است.
مطالعات پیشین، که در سال ۲۰۰۵ توسط محققان دانشگاه هاروارد منتشر شد، توانسته بود این ماده را از اتهام سرطانزایی تا حدود زیادی مبرا کند. این محققان روی سرطانهای کلیه، مثانه و روده بزرگ مطالعه کرده بودند. همین نتایج به ظاهر ضد و نقیض، نشان می دهد که تا اثبات کامل سرطانزایی آکریلامید و غذاهای سرخشده هنوز راه زیادی در پیش داریم و تحقیقات بیشتری باید انجام شود.
اما تا آن موقع، بهتر است به توصیه کارشناسان بهداشتی توجه کنیم که می گویند بهتر است در مصرف غذاهای سرخشده اعتدال را رعایت کنیم. حتی اگر آکریلامید از این اتهام به طور کامل تبرئه شود، باز هم نمی توان نقش خوردن بیش از حد خوراکیهای سرخشده را در چاقی نا دیده گرفت.
اما داستان چاقی در بالا بردن احتمال بروز انواع سرطانها هم که نقل محافل هست. بنابراین می توان نتیجه گرفت که این گونه غذاها می توانند به طور غیرمستقیم سرطانزا باشند.
اما در مورد آکریلامید هم راههایی هست که می تواند در کم کردن مقدار آن مؤثر باشد.
کارشناسان تغذیه می گویند:
- کافی است خوراکیهایی مانند سیبزمینی را، تا حد زرد طلایی بیشتر برشته نکنیم.
- هرچه رنگ خوراک شما به قهوهای طلایی بیشتر نزدیک شود، میزان آکریلامید تشکیل شده در آن بیشتر است.
- همچنین بهتر است موقع سرخ کردن غذاها، در ماهیتابه را نگذاریم، چرا که باعث برگشتن آکریلامید تشکیل شده به داخل غذا می شود.
- توصیه استفاده نکردن از روغنی که قبلا از آن برای سرخ شدن استفاده کردهاید نیز از همین جا آب می خورد.
کارشناسان توضیح می دهند که میزان آکریلامید، به ویژه در خوراکیهایی که کربوهیدرات بیشتری دارند، مانند سیبزمینی، بیشتر است.
و بهتر است که سعی کنید سیب زمینی را به همراه آب و کمی روغن درست کنید!