28-04-2014، 17:34
تفكر مثبت، احساس جوان و مفيد بودن به حفظ سلامت، شادابي و طول عمر كمك ميكند.
1. برنامه غذايي حاوي سبزيهاي تازه، بهخصوص سبزيهاي سبزبرگ، ميوههاي تازه، غلات يا سبوس و حبوبات از عوامل مهم حفظ سلامت، جواني و شادابي به شمار ميرود.
2. مواد حيواني لازم است در الگوي غذايي كاهش يابد اما مصرف 3-2 واحد لبنيات كمچربي به پيشگيري از پوكي استخوان و برخي اختلالهاي ناشي از سالمندي كمك ميكند.
3. ورزش و تحرك مناسب روزانه نيز از عوامل مهم جوان ماندن و سالم زيستن است.
4. ويتامين C در سبزيهاي سبزبرگ و ساير سبزيها از قبيل گوجهفرنگي، فلفلدلمهاي، فلفل فرنگي و مقداري هم در سيبزميني و پياز و نيز در ميوههايي از قبيل مركبات، كيوي و توتفرنگي وجود دارد.
5. ويتامين E در جوانه غلات، غلات با سبوس و روغنهاي مايع گياهي يافت ميشود. منابع پروتئين شامل حيواني (انواع گوشت قرمز و سفيد، لبنيات و تخممرغ) و منابع گياهي (حبوبات، غلات و مغزدانهها) است.
6. ماهي از منابع خوب پروتئينهاي حيواني محسوب ميشود كه با داشتن اسيدهاي چرب امگا3 در كاهش چربيهاي نامطلوب خون موثر است و درضمن به پيشگيري از ابتلا به بسياري از بيماريها كمك ميكند.
7. روي در پروتئينهاي حيواني و گياهي موجود است و جذب آن در پروتئينهاي حيواني بسيار مناسبتر از پروتئينهاي گياهي است.
8. بهترين منابع آهن عبارتند از جگر، گوشت قرمز، ماهي و مرغ. البته منابع گياهي اين ماده معدني كه شامل حبوبات، غلات و مغزدانههاست مشكلي دارند؛ قسمتي از آهن موجود در آنها، از دستگاه گوارش دفع ميشود.
9. يد هم به مقدار قابلتوجه در ماهي و محصولات دريايي وجود دارد.
10. تفكر مثبت، احساس جوان و مفيد بودن به حفظ سلامت، شادابي و طول عمر كمك ميكند.