24-08-2013، 12:30
طراحی و ساخت
اکسپریا زد ال از یک بدنه کاملا مقاوم و البته بسیار خوش ساخت بهره میبرد که هنگام در دست گرفتن آن، کیفیت خوب آن را احساس میکنید. به نظر میرسد سونی در مورد طراحی این گوشی ریسک نموده که البته این ریسک کاملا مثبت بوده و گوشی جدید سونی را به یک گوشی زیبا، مقاوم و البته شکیل تبدیل نموده است. اما زیبایی گوشی با قطر کم آن ، دو چندان میشود. قطر این گوشی 9.8 میلی متر است که بسیار مناسب است. اما ابعاد گوشی 69×131.6 میلی متر است که 151 گرم نیز وزن دارد. در کل از نظر ابعاد و وزن، میتوان آنرا یک گوشی کاملا متوازن دانست که در دست احساس بسیار خوبی را به کاربر القا مینماید. در ضمن با اینکه صفحه نمایش آن با برادرش یعنی Xperia Z هم اندازه است، اما ابعاد این گوشی به لطف بدنه ظریفترش کوچکتر است.البته ناگفته نماند که بزرگی گوشی باعث میشود تا به راحتی نتوان با یک دست با آن کار کرد. اما برسیم به نحوه قرار گیری شکافها و کلید های کنترلی گوشی. دور تا دور گوشی را که نگاه کنید، در سمت راست و بر روی لبه راستی گوشی با کلید کنترل صدا و پاور مواجه میشوید که در کنار آنها کلید اختصاصی شاتر دوربین قرار دارد. کلید پاور این گوشی که کاملا فلزی است، به طور نا هماهنگی از بدنه بیرون زده، طوری که به نظر کمی عجیب و نا متناسب میرسد. در سمت چپ نیز درگاه microUSB تعبیه شده است. در بالای گوشی نیز جک 3.5 میلی متری هدفون قرار داده شده است. نهایتا در قسمت پشتی گوشی نیز دوربین، فلاش LED ، بلندگو و میکروفون دوم قرار گرفتهاند که همراه با یک لوگوی Sony، قاب پشتی گوشی را نیز زیبا کردهاند. نکته جالب در مورد طراحی این گوشی، قرار گیری دوربین دوم آن در زیر صفحه نمایش است که مقداری نا مانوس به نظر میرسد.در نهایت باید بگوییم که با دیدن ظاهر این گوشی، کیفیت ساخت آن و البته در عین مقاومت، زیبایی و ظرافت آن، مجذوب طراحی آن گشتیم که میتوان در قسمت طراحی و ساخت Xperia ZL را کاملا موفق دانست.
صفحه نمایش
ابتدا به معرفی صفحه نمایش بپردازیم. صفحه نمایش این گوشی یک صفحه نمایش 5 اینچی از نوع TFT میباشد که دارای رزولوشن بسیار بالای 1920×1080 یا همان FullHD میباشد. با وجود ابعاد و رزولوشن آن، تراکم پیکسلی صفحه نمایش عدد بسیار خوب 443ppi را حاصل مینماید. در ضمن، این صفحه نمایش قادر است تا 16 میلیون رنگ را نمایش دهد و تا 10 لمس همزمان را نیز درک نماید. تا به اینجا مشخصات آنرا بیان کردیم که همگی عالی هستند. اما عملکرد صفحه نمایش Xperia ZL چگونه است؟ از نظر کیفیت تصویر باید بگوییم که مجذوب آن خواهید شد. به هر حال از کمپانی معتبر سونی که از قدیم یکی از سردمداران تکنولوژیهای صوتی تصویری بوده چیزی غیر از این هم انتظار نمیرفت. سونی بر روی این گوشی از موتور Bravia 2 استفاده نموده است که وقتی آنرا در کنار گوشیهای قبلی این کمپانی با موتور Bravia قرار دادیم، افزایش کیفیت را به وضوح مشاهده نمودیم. البته متاسفانه این موتور فقط در زمان تماشای عکس یا ویدئو با اپلیکیشن استاندارد دستگاه فعال میباشد و برای مثال در هنگام مشاهده عکس در Browser، از مزیت این موتور بهرهمند نخواهید شد. در صورتیکه Brightness صفحه نمایش را نیز بالا ببرید، عملکرد صفحه نمایش در شرایط نوری قوی و در زیر نور مستقیم آفتاب نیز راضی کننده خواهد بود. اما حال که همه خوبیهای صفحه نمایش را گفتیم، میخواهیم به مواردی که ترجیح میدادیم وجود نداشت نیز اشاره کنیم. همانند صفحه نمایش پرچمداران قبلی این کمپانی مانند Xperia S، صفحه نمایش این گوشی نیز رنگ را مقداری مرده نمایش میدهد. البته این بدین معنا نیست که با دیدن صفحه نمایش لذت نبرید، بلکه در کنار IPS LCD ها و یا SuperAMOLED ها اگر آنرا قرار دهید، احساس میکنید که ای کاش رنگها مقداری زنده تر بودند. اما مورد دیگری که ما را مقداری آزار داد، عملکرد آن در زوایای مختلف بود که کماکان عالی نیست. انتظار داشتیم سونی در این صفحه نمایش فکری به حال دید در زوایای مختلف آن نیز بکند که به نظر میرسد باید این انتظار را به آینده موکول نماییم. به هر حال، با اینکه عملکرد این صفحه نمایش کاملا مناسب ارزیابی میگردد، اما به نظر میرسد سونی برای عقب نماندن از کورس رقابت در قسمت صفحه نمایش، باید با سرعت بیشتری پیشرفت نماید.
سخت افزار
اما مغز متفکر این گوشی را یک چیپ Snapdragon S4 Pro ساخت کمپانی Qualcomm به همراه یک پردازنده چهار هسته ای از نوع Krait با فرکانس 1.5 گیگاهرتز تشکیل میدهد. در ضمن، وظیفه پردازشهای گرافیکی دستگاه نیز بر عهده یک پردازشگر از نوع Adreno 320 میباشد که در کنار 2 گیگابایت حافظه رم، عملکرد بی نقص دستگاه را در تمامی جوانب تضمین مینمایند. اما حافظه داخلی این دستگاه 16 گیگابایت است که با وجود قابلیت پشتیبانی آن از کارتهای حافظه microSD، میتوان تا 32 گیگابایت دیگر نیز به آن افزود. پس بابت حافظه جهت ذخیره فایل در این گوشی مشکلی نخواهید داشت. خوب، در زمانی که همه کمپانیها بالاترین قطعات سخت افزاری را بر روی گوشیهای خود قرار میدهند اصلا عجیب نیست که سونی هم بهترینها را برای گوشی خود استفاده نماید، و در واقع عجیب است اگر کمپانیای در این رقابت با ساخت گوشیهای متوسط خود را از رقبا عقب بیاندازد. به هر حال، این مشخصات سخت افزاری یکی از برترینها تا به این تاریخ میباشد. اما نتایج تعدادی از تستها نیز به ما نشان داد که عملکرد سخت افزاری این دستگاه بسیار عالیست. در بنچمارک Pi عملکرد Xperia ZL از گوشیهای بزرگی همچون Xperia T، One X Plus، Optimus G و حتی Galaxy Note II بهتر بود. بنچمارک Linpack نیز دیگر آزمایشی بود که نشان داد عملکرد این گوشی از همه گوشیهای فوق بهتر است. در تستهای Quadrant، Geekbench، Egypt و BrowserMark نیز این گوشی نشان داد که با یکی از قویترین گوشیهای تولید شده تا به امروز مواجه هستیم.
نرم افزار
اما میرسیم به نرم افزار این گوشی که شامل سیستم عامل، مرورگر و ... میشود. سیستم عامل موجود بر روی Xperia ZL نسخه 4.1.2 یا JellyBean از سیستم عامل موفق اندروید میباشد. این باعث میگردد که کاربران این گوشی از همه امکانات این سیستم عامل برخوردار باشند، چرا که با وجود سخت افزار مناسب این گوشی، نسخه جدید اندروید نیز بر روی آن وجود دارد. با اینکه یک نسخه جدید تر نیز از اندروید یعنی 4.2 وجود دارد، اما تغییرات آن نسبت به نسخه 4.1 آنقدر ناچیز است که میتوان از آن چشم پوشی نمود. رابط کاربری نیز همان رابط کاربری ساده و بی آلایش سونی میباشد که پیشتر بر روی گوشیهای این کمپانی دیده بودیم. اولین چیزی که ما را به واقع شگفت زده نمود، نحوه آنلاک نمودن گوشی بود که به زیبایی و با کشیدن انگشت از بالا به پایین و یا بالعکس صورت میپذیرفت. این رابط کاربری بی شک زیباترین رابط کاربری موجود بر روی گوشیهای اندرویدی نیست، اما یکی از سادهترین و User Friendly ترین آنهاست. همه برنامه های مورد نیاز و پر مصرفتر خیلی دم دست و سر راست هستند و دستیابی به آنها به راحتی صورت میپذیرد. صفحه کلید مجازی این گوشی نیز دستخوش تغییراتی گشته است، به شکلی که " نقطه " از روی آن حذف شده و به قسمت متفرقه صفحه کلید منتقل شده است که استفاده از آن مقداری تایپ را کند مینماید. البته با دو بار لمس کلید Space میتوان یک فاصله و یک نقطه تایپ نمود که تا حدودی کاربردیست. همچنین Small Apps که پیشتر بر روی Xperia T نیز قرار داشت، بر روی این گوشی نیز قرار دارد. هنگامی که کلید مالتی تسک را انتخاب میکنید، علاوه بر لیست آخرین برنامه های اجرا شده، تعدادی برنامه در نوار پایینی وجود دارند (مانند ماشین حساب، دفترچه یادداشت، ...) که با انتخاب آنها، برنامه مورد نظر به صورت کوچک شده اجرا میشود و شما میتوانید همزمان با کارهای دیگر، همیشه این برنامه را بر روی صفحه خود همراه داشته باشید. به طور مثال شما میتوانید هنگام تماشای ویدئو، برنامه دفترچه یادداشت را به صورت کوچک شده بر روی صفحه خود قرار داده و نوت برداری کنید. با اینکه این قابلیت همه برنامهها را شامل نمیشود، اما قابلیتی بسیار به درد بخور است. اما با وجود امکانات مناسب اتصال به اینترنت مانند شبکه پر سرعت 4G، 3G ، Wi-Fi، GPRS و Edge و سخت افزار و صفحه نمایش مناسب دستگاه، مرورگری اینترنت با این گوشی به یک کار لذت بخش تبدیل شده است. جالب است که بعد از مدتها بر روی یک گوشی یعنی Xperia ZL، سنسور فروسرخ ( Infrared ) را مشاهده نمودیم. سونی بر روی این گوشی به صورت پیش فرض Google Chrome را نیز قرار داده که تجربه بهتری را در اختیار کاربر در هنگام گشت و گذار در اینترنت قرار میدهد. از دیگر راه های ارتباطی این گوشی میتوان به نسخه 4 از فناوری بلوتوث، فناوریهای NFC و DLNA و همچنین امکان اتصال آن به تلویزیون توسط درگاه USB و با کابل MHL اشاره نمود. اما Xperia Z یک مالتی مدیا پلیر بسیار خوب نیز هست. با وجود صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت آن، میتوانید فیلمهای FullHD خود را در آن نگاه کنید و نهایت لذت را ببرید. در ضمن، وجود موزیک پلیر Walkman بر روی آن، باعث میگردد که کیفیت پخش موزیک نیز در این گوشی فوقالعاده باشد. همچنین قابلیت One-touch mirroring نیز بر روی Xperia ZL قرار دارد که به کاربر امکان نمایش محتوای صفحه نمایش گوشی را بر روی تلویزیون خواهد داد.
دوربین
یکی از بهترین قسمتهای Xperia ZL، دوربین 13 مگاپیکسلی آن با سنسور Exmor RS است. به علاوه به لطف پردازنده بسیار قدرتمند این گوشی، میتوانید با سرعت بالایی عکاسی کنید. عکسها کنتراست بسیار خوبی دارند و رنگهای تولید شده زنده و طبیعی هستند. عکسهای گرفته شده توسط این دوربین را با عکسهای گوشیهایی مانند Lumia 920، iPhone 5 و Galaxy S III مقایسه نمودیم. نمیتوان گفت که به واقع دوربین این گوشی عکسهای جدیدی را به شما میدهد. شاید بتوان در بهترین حالت عکسهای ثبت شده با دوربین این گوشی را در حد همان 8 مگاپیکسلی ها دانست.اما با این حال جزئیات بالا بوده و نویز تصاویر کم است. کیفیت تصاویر گرفته شده در شرایط نوری ضعیف نیز رضایت بخش است و فلاش LED آن کمک فراوانی در کاهش نویز تصویر میکند. فیلمبرداری Xperia ZL نیز شرایط یکسانی دارد و بسیار خوب است. رابط کاربری بسیار ساده و البته پر از امکانات متنوع عکاسی میباشد. در ضمن، امکان فیلم برداری HDR نیز بر روی این گوشی فراهم است.در مجموع میتوانیم بگوییم که در مقایسه با دوربین گوشیهای رده بالای دیگر، دوربین Xperia ZL خوب و رضایت بخش عمل میکند. در ضمن، یک دوربین 2.2 مگاپیکسلی نیز جهت انجام مکالمات تصویری در جلوی گوشی قرار دارد که برای این منظور بسیار با کیفیت و عالیست.
باتری
با وجود بزرگی این گوشی، سونی از فضای موجود حداکثر استفاده را کرده و یک باتری 2370 میلی آمپر ساعتی را در گوشی جای داده است. با وجود یک صفحه نمایش 5 اینچی با رزولوشن FullHD، بیش از هر زمان دیگری نیاز به همچین باتری قدرتمندی احساس میگردد که خوشبختانه سونی به خوبی این نیاز را با وجود یک باتری لیتیوم-یونی برطرف نموده است. با هر مرتبه شارژ باتری، میتوان به راحتی تا 10 ساعت با گوشی مکالمه ممتد انجام داد. همچنین بیش از 40 ساعت پخش موسیقی در توان این باتری میباشد.
جمع بندی
Xperia ZL به واقع پرچمداری آبرومند برای سونی است. این گوشی آنقدر از همه نظر خوب تولید شده است که بتواند حتی تا پایان سال 2013 که مسلما گوشیهای قدرتمند زیادی معرفی خواهند شد، نماینده شایسته ای برای سونی در رقابت با دیگر کمپانیها باشد. به واقع با یک گوشی زیبا، خوش ساخت و بسیار قدرتمند آشنا شدیم که از نظر ما گوشی بسیار ارزشمندیست. با اینکه صفحه نمایش در بالاترین حد ممکن نیست و شاید این تنها نکته ناراحت کننده گوشی است، اما عملکرد کلی گوشی بسیار خوب است. اگر خواهان داشتن یکی از قدرتمندترین گوشیهای اندرویدی تولید شده تا به امروز و یا در واقع قدرتمندترین آنها هستید، حتما پرچمدار جدید سونی را نیز در بین انتخابهای خود بررسی نمایید.
صفحه نمایش 5 اینچی با کیفیت FullHD
سخت افزار بسیار قدرتمند با عملکرد عالی
نسخه 4.1 از سیستم عامل اندروید
دوربین 13 مگاپیکسلی به همراه دوربین مکالمات تصویری 2.2 مگاپیکسلی
پشتیبانی از راه های مختلف اتصال به شبکه اینترنت
پشتیبانی از کارت حافظه جانبی تا 32 گیگابایت
پشتیبانی از فناوریهای NFC و DLNA
کنتراست نسبتا پایین صفحه نمایش
دوربین 13 مگاپیکسلی با عملکردی در حد دوربینهای 8 مگاپیکسلی
اکسپریا زد ال از یک بدنه کاملا مقاوم و البته بسیار خوش ساخت بهره میبرد که هنگام در دست گرفتن آن، کیفیت خوب آن را احساس میکنید. به نظر میرسد سونی در مورد طراحی این گوشی ریسک نموده که البته این ریسک کاملا مثبت بوده و گوشی جدید سونی را به یک گوشی زیبا، مقاوم و البته شکیل تبدیل نموده است. اما زیبایی گوشی با قطر کم آن ، دو چندان میشود. قطر این گوشی 9.8 میلی متر است که بسیار مناسب است. اما ابعاد گوشی 69×131.6 میلی متر است که 151 گرم نیز وزن دارد. در کل از نظر ابعاد و وزن، میتوان آنرا یک گوشی کاملا متوازن دانست که در دست احساس بسیار خوبی را به کاربر القا مینماید. در ضمن با اینکه صفحه نمایش آن با برادرش یعنی Xperia Z هم اندازه است، اما ابعاد این گوشی به لطف بدنه ظریفترش کوچکتر است.البته ناگفته نماند که بزرگی گوشی باعث میشود تا به راحتی نتوان با یک دست با آن کار کرد. اما برسیم به نحوه قرار گیری شکافها و کلید های کنترلی گوشی. دور تا دور گوشی را که نگاه کنید، در سمت راست و بر روی لبه راستی گوشی با کلید کنترل صدا و پاور مواجه میشوید که در کنار آنها کلید اختصاصی شاتر دوربین قرار دارد. کلید پاور این گوشی که کاملا فلزی است، به طور نا هماهنگی از بدنه بیرون زده، طوری که به نظر کمی عجیب و نا متناسب میرسد. در سمت چپ نیز درگاه microUSB تعبیه شده است. در بالای گوشی نیز جک 3.5 میلی متری هدفون قرار داده شده است. نهایتا در قسمت پشتی گوشی نیز دوربین، فلاش LED ، بلندگو و میکروفون دوم قرار گرفتهاند که همراه با یک لوگوی Sony، قاب پشتی گوشی را نیز زیبا کردهاند. نکته جالب در مورد طراحی این گوشی، قرار گیری دوربین دوم آن در زیر صفحه نمایش است که مقداری نا مانوس به نظر میرسد.در نهایت باید بگوییم که با دیدن ظاهر این گوشی، کیفیت ساخت آن و البته در عین مقاومت، زیبایی و ظرافت آن، مجذوب طراحی آن گشتیم که میتوان در قسمت طراحی و ساخت Xperia ZL را کاملا موفق دانست.
صفحه نمایش
ابتدا به معرفی صفحه نمایش بپردازیم. صفحه نمایش این گوشی یک صفحه نمایش 5 اینچی از نوع TFT میباشد که دارای رزولوشن بسیار بالای 1920×1080 یا همان FullHD میباشد. با وجود ابعاد و رزولوشن آن، تراکم پیکسلی صفحه نمایش عدد بسیار خوب 443ppi را حاصل مینماید. در ضمن، این صفحه نمایش قادر است تا 16 میلیون رنگ را نمایش دهد و تا 10 لمس همزمان را نیز درک نماید. تا به اینجا مشخصات آنرا بیان کردیم که همگی عالی هستند. اما عملکرد صفحه نمایش Xperia ZL چگونه است؟ از نظر کیفیت تصویر باید بگوییم که مجذوب آن خواهید شد. به هر حال از کمپانی معتبر سونی که از قدیم یکی از سردمداران تکنولوژیهای صوتی تصویری بوده چیزی غیر از این هم انتظار نمیرفت. سونی بر روی این گوشی از موتور Bravia 2 استفاده نموده است که وقتی آنرا در کنار گوشیهای قبلی این کمپانی با موتور Bravia قرار دادیم، افزایش کیفیت را به وضوح مشاهده نمودیم. البته متاسفانه این موتور فقط در زمان تماشای عکس یا ویدئو با اپلیکیشن استاندارد دستگاه فعال میباشد و برای مثال در هنگام مشاهده عکس در Browser، از مزیت این موتور بهرهمند نخواهید شد. در صورتیکه Brightness صفحه نمایش را نیز بالا ببرید، عملکرد صفحه نمایش در شرایط نوری قوی و در زیر نور مستقیم آفتاب نیز راضی کننده خواهد بود. اما حال که همه خوبیهای صفحه نمایش را گفتیم، میخواهیم به مواردی که ترجیح میدادیم وجود نداشت نیز اشاره کنیم. همانند صفحه نمایش پرچمداران قبلی این کمپانی مانند Xperia S، صفحه نمایش این گوشی نیز رنگ را مقداری مرده نمایش میدهد. البته این بدین معنا نیست که با دیدن صفحه نمایش لذت نبرید، بلکه در کنار IPS LCD ها و یا SuperAMOLED ها اگر آنرا قرار دهید، احساس میکنید که ای کاش رنگها مقداری زنده تر بودند. اما مورد دیگری که ما را مقداری آزار داد، عملکرد آن در زوایای مختلف بود که کماکان عالی نیست. انتظار داشتیم سونی در این صفحه نمایش فکری به حال دید در زوایای مختلف آن نیز بکند که به نظر میرسد باید این انتظار را به آینده موکول نماییم. به هر حال، با اینکه عملکرد این صفحه نمایش کاملا مناسب ارزیابی میگردد، اما به نظر میرسد سونی برای عقب نماندن از کورس رقابت در قسمت صفحه نمایش، باید با سرعت بیشتری پیشرفت نماید.
سخت افزار
اما مغز متفکر این گوشی را یک چیپ Snapdragon S4 Pro ساخت کمپانی Qualcomm به همراه یک پردازنده چهار هسته ای از نوع Krait با فرکانس 1.5 گیگاهرتز تشکیل میدهد. در ضمن، وظیفه پردازشهای گرافیکی دستگاه نیز بر عهده یک پردازشگر از نوع Adreno 320 میباشد که در کنار 2 گیگابایت حافظه رم، عملکرد بی نقص دستگاه را در تمامی جوانب تضمین مینمایند. اما حافظه داخلی این دستگاه 16 گیگابایت است که با وجود قابلیت پشتیبانی آن از کارتهای حافظه microSD، میتوان تا 32 گیگابایت دیگر نیز به آن افزود. پس بابت حافظه جهت ذخیره فایل در این گوشی مشکلی نخواهید داشت. خوب، در زمانی که همه کمپانیها بالاترین قطعات سخت افزاری را بر روی گوشیهای خود قرار میدهند اصلا عجیب نیست که سونی هم بهترینها را برای گوشی خود استفاده نماید، و در واقع عجیب است اگر کمپانیای در این رقابت با ساخت گوشیهای متوسط خود را از رقبا عقب بیاندازد. به هر حال، این مشخصات سخت افزاری یکی از برترینها تا به این تاریخ میباشد. اما نتایج تعدادی از تستها نیز به ما نشان داد که عملکرد سخت افزاری این دستگاه بسیار عالیست. در بنچمارک Pi عملکرد Xperia ZL از گوشیهای بزرگی همچون Xperia T، One X Plus، Optimus G و حتی Galaxy Note II بهتر بود. بنچمارک Linpack نیز دیگر آزمایشی بود که نشان داد عملکرد این گوشی از همه گوشیهای فوق بهتر است. در تستهای Quadrant، Geekbench، Egypt و BrowserMark نیز این گوشی نشان داد که با یکی از قویترین گوشیهای تولید شده تا به امروز مواجه هستیم.
نرم افزار
اما میرسیم به نرم افزار این گوشی که شامل سیستم عامل، مرورگر و ... میشود. سیستم عامل موجود بر روی Xperia ZL نسخه 4.1.2 یا JellyBean از سیستم عامل موفق اندروید میباشد. این باعث میگردد که کاربران این گوشی از همه امکانات این سیستم عامل برخوردار باشند، چرا که با وجود سخت افزار مناسب این گوشی، نسخه جدید اندروید نیز بر روی آن وجود دارد. با اینکه یک نسخه جدید تر نیز از اندروید یعنی 4.2 وجود دارد، اما تغییرات آن نسبت به نسخه 4.1 آنقدر ناچیز است که میتوان از آن چشم پوشی نمود. رابط کاربری نیز همان رابط کاربری ساده و بی آلایش سونی میباشد که پیشتر بر روی گوشیهای این کمپانی دیده بودیم. اولین چیزی که ما را به واقع شگفت زده نمود، نحوه آنلاک نمودن گوشی بود که به زیبایی و با کشیدن انگشت از بالا به پایین و یا بالعکس صورت میپذیرفت. این رابط کاربری بی شک زیباترین رابط کاربری موجود بر روی گوشیهای اندرویدی نیست، اما یکی از سادهترین و User Friendly ترین آنهاست. همه برنامه های مورد نیاز و پر مصرفتر خیلی دم دست و سر راست هستند و دستیابی به آنها به راحتی صورت میپذیرد. صفحه کلید مجازی این گوشی نیز دستخوش تغییراتی گشته است، به شکلی که " نقطه " از روی آن حذف شده و به قسمت متفرقه صفحه کلید منتقل شده است که استفاده از آن مقداری تایپ را کند مینماید. البته با دو بار لمس کلید Space میتوان یک فاصله و یک نقطه تایپ نمود که تا حدودی کاربردیست. همچنین Small Apps که پیشتر بر روی Xperia T نیز قرار داشت، بر روی این گوشی نیز قرار دارد. هنگامی که کلید مالتی تسک را انتخاب میکنید، علاوه بر لیست آخرین برنامه های اجرا شده، تعدادی برنامه در نوار پایینی وجود دارند (مانند ماشین حساب، دفترچه یادداشت، ...) که با انتخاب آنها، برنامه مورد نظر به صورت کوچک شده اجرا میشود و شما میتوانید همزمان با کارهای دیگر، همیشه این برنامه را بر روی صفحه خود همراه داشته باشید. به طور مثال شما میتوانید هنگام تماشای ویدئو، برنامه دفترچه یادداشت را به صورت کوچک شده بر روی صفحه خود قرار داده و نوت برداری کنید. با اینکه این قابلیت همه برنامهها را شامل نمیشود، اما قابلیتی بسیار به درد بخور است. اما با وجود امکانات مناسب اتصال به اینترنت مانند شبکه پر سرعت 4G، 3G ، Wi-Fi، GPRS و Edge و سخت افزار و صفحه نمایش مناسب دستگاه، مرورگری اینترنت با این گوشی به یک کار لذت بخش تبدیل شده است. جالب است که بعد از مدتها بر روی یک گوشی یعنی Xperia ZL، سنسور فروسرخ ( Infrared ) را مشاهده نمودیم. سونی بر روی این گوشی به صورت پیش فرض Google Chrome را نیز قرار داده که تجربه بهتری را در اختیار کاربر در هنگام گشت و گذار در اینترنت قرار میدهد. از دیگر راه های ارتباطی این گوشی میتوان به نسخه 4 از فناوری بلوتوث، فناوریهای NFC و DLNA و همچنین امکان اتصال آن به تلویزیون توسط درگاه USB و با کابل MHL اشاره نمود. اما Xperia Z یک مالتی مدیا پلیر بسیار خوب نیز هست. با وجود صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت آن، میتوانید فیلمهای FullHD خود را در آن نگاه کنید و نهایت لذت را ببرید. در ضمن، وجود موزیک پلیر Walkman بر روی آن، باعث میگردد که کیفیت پخش موزیک نیز در این گوشی فوقالعاده باشد. همچنین قابلیت One-touch mirroring نیز بر روی Xperia ZL قرار دارد که به کاربر امکان نمایش محتوای صفحه نمایش گوشی را بر روی تلویزیون خواهد داد.
دوربین
یکی از بهترین قسمتهای Xperia ZL، دوربین 13 مگاپیکسلی آن با سنسور Exmor RS است. به علاوه به لطف پردازنده بسیار قدرتمند این گوشی، میتوانید با سرعت بالایی عکاسی کنید. عکسها کنتراست بسیار خوبی دارند و رنگهای تولید شده زنده و طبیعی هستند. عکسهای گرفته شده توسط این دوربین را با عکسهای گوشیهایی مانند Lumia 920، iPhone 5 و Galaxy S III مقایسه نمودیم. نمیتوان گفت که به واقع دوربین این گوشی عکسهای جدیدی را به شما میدهد. شاید بتوان در بهترین حالت عکسهای ثبت شده با دوربین این گوشی را در حد همان 8 مگاپیکسلی ها دانست.اما با این حال جزئیات بالا بوده و نویز تصاویر کم است. کیفیت تصاویر گرفته شده در شرایط نوری ضعیف نیز رضایت بخش است و فلاش LED آن کمک فراوانی در کاهش نویز تصویر میکند. فیلمبرداری Xperia ZL نیز شرایط یکسانی دارد و بسیار خوب است. رابط کاربری بسیار ساده و البته پر از امکانات متنوع عکاسی میباشد. در ضمن، امکان فیلم برداری HDR نیز بر روی این گوشی فراهم است.در مجموع میتوانیم بگوییم که در مقایسه با دوربین گوشیهای رده بالای دیگر، دوربین Xperia ZL خوب و رضایت بخش عمل میکند. در ضمن، یک دوربین 2.2 مگاپیکسلی نیز جهت انجام مکالمات تصویری در جلوی گوشی قرار دارد که برای این منظور بسیار با کیفیت و عالیست.
باتری
با وجود بزرگی این گوشی، سونی از فضای موجود حداکثر استفاده را کرده و یک باتری 2370 میلی آمپر ساعتی را در گوشی جای داده است. با وجود یک صفحه نمایش 5 اینچی با رزولوشن FullHD، بیش از هر زمان دیگری نیاز به همچین باتری قدرتمندی احساس میگردد که خوشبختانه سونی به خوبی این نیاز را با وجود یک باتری لیتیوم-یونی برطرف نموده است. با هر مرتبه شارژ باتری، میتوان به راحتی تا 10 ساعت با گوشی مکالمه ممتد انجام داد. همچنین بیش از 40 ساعت پخش موسیقی در توان این باتری میباشد.
جمع بندی
Xperia ZL به واقع پرچمداری آبرومند برای سونی است. این گوشی آنقدر از همه نظر خوب تولید شده است که بتواند حتی تا پایان سال 2013 که مسلما گوشیهای قدرتمند زیادی معرفی خواهند شد، نماینده شایسته ای برای سونی در رقابت با دیگر کمپانیها باشد. به واقع با یک گوشی زیبا، خوش ساخت و بسیار قدرتمند آشنا شدیم که از نظر ما گوشی بسیار ارزشمندیست. با اینکه صفحه نمایش در بالاترین حد ممکن نیست و شاید این تنها نکته ناراحت کننده گوشی است، اما عملکرد کلی گوشی بسیار خوب است. اگر خواهان داشتن یکی از قدرتمندترین گوشیهای اندرویدی تولید شده تا به امروز و یا در واقع قدرتمندترین آنها هستید، حتما پرچمدار جدید سونی را نیز در بین انتخابهای خود بررسی نمایید.
صفحه نمایش 5 اینچی با کیفیت FullHD
سخت افزار بسیار قدرتمند با عملکرد عالی
نسخه 4.1 از سیستم عامل اندروید
دوربین 13 مگاپیکسلی به همراه دوربین مکالمات تصویری 2.2 مگاپیکسلی
پشتیبانی از راه های مختلف اتصال به شبکه اینترنت
پشتیبانی از کارت حافظه جانبی تا 32 گیگابایت
پشتیبانی از فناوریهای NFC و DLNA
کنتراست نسبتا پایین صفحه نمایش
دوربین 13 مگاپیکسلی با عملکردی در حد دوربینهای 8 مگاپیکسلی