15-06-2015، 7:51
توصیه متخصصین برای خانم های باردار عدم مصرف چای سبز در این دوران است و به دلیل کافئین بالای آن حساسیت بیشتری در مصرف آن ذکر شده است.
بیش از ۴ هزار سال است که چای سبز به عنوان یک نوشیدنی مهم در آسیا استفاده میشود چون اعتقاد بر این است که این چای به هضم غذا، تنظیم قند خون و کنترل خونریزی کمک میکند. با وجود همه این خواص چای سبز حاوی کافئین زیادی است که مصرف آن را در دوران بارداری با اما و اگرهای زیادی مواجه کرده است.
فواید چای سبز
چای سبز حاوی آنتی اکسیدنهای زیادی است که برای مقابله با سرطان بسیار مفید تلقی میشود. این چای خواص آنتی اکسیدانی قویتری نسبت به چای سفید و سیاه دارد. چای سبز همچنین دارای اسید اسکوربیک یا همان ویتامین C و مواد معدنی مانند روی، منگنز و کروم است. مطالعات نشان داده چای سبز میتواند به کاهش خطر ابتلای فرد به بیماریهای قلبی عروقی، پوسیدگی دندان، سنگ کلیه و سرطان کمک میکند. با وجود تمام این مزایا، مصرف چای سبز در دروان بارداری به دلیل محتوای پر کافئینی که دارد چندان توصیه نمیشود.
مزایای چای سبز در بارداری
خطر پره اکلامپسی در زنان بارداری که فشار خون بالا دارند، زیاد است. بنابراین مصرف چای سبز میتواند به تنظیم فشار خون بالا کمک کند. تحقیقات نشان داده چای سبز میتواند سیستم ایمنی بدن را هم در دوران بارداری تقویت کند. اما همه اینها به این شرط است که در مورد مصرف آن با پزشک مشورت شود.
کافئین چای سبز مناسب نیست
با وجود تمام مزایای چای سبز برخی متخصصان هشدار میدهند مادران باردار نباید زیاد از این چای استفاده کنند. به طور کلی یک فنجان چای سبز ۲۰ میلی گرم کافئین دارد که البته در مقایسه با همین اندازه قهوه که ۱۲۰ میلی گرم کافئین دارد، زیاد نیست اما توصیه کلی به زنان باردار این است که مصرف کافئین را در این دوران کم کنند کافئین باعث میشود آب زیادی از بدن دفع شود و اگر به اندازه کافی آب ننوشید بدن کم آب میشود. کافئین همچنین از جفت عبور کرده و جریان خون جنین را کاهش میدهد. ثابت شده است سطوح بالای کافئین میتواند منجر به سقط جنین، تولد جنین مرده و نوزاد با وزن کم شود.
جذب اسید فولیک را کم میکند
این نوشیدنی با متابولیزاسیون اسید فولیک تداخل ایجاد میکند. چای سبزی مادهای به نام گالات دارد که میتواند سطح فولات را در بدن کاهش دهد. اسید فولیک یا فولات یکی از مهمترین مواد مغذی در طول بارداری است. یکی از تحقیقات نشان میدهد خطر نقص لوله عصبی مثل اسپینا بیفیدا در نوزادانی که مادران آنها در زمان لقاح یا ابتدای بارداری از مقدار زیادی چای سبز استفاده کردهاند افزایش پیدا میکند. نقص لوله عصبی مثل اسپینا بیفیدا معمولا در اثر کمبود اسید فولیک بوجود می آید.
چه مقدار چای مناسب است
نوشیدن چای سبز در حد اعتدال مشکلی ایجاد نمیکند به همین منظور معمولا گفته میشود ۲ تا ۳ فنجان در سه ماهه دوم اشکالی ندارد. از آنجا که خطر بالقوه چای سبز بر سطح فولات به اثبات رسیده است باید در سه ماهه اول از نوشیدن این چای پرهیز کنید اما مصرف آن در سه ماهه دوم و سوم با اندازهای که گفته شد اشکالی ندارد.
مصرف برگ سبز با چای سبز
اگر به نوشیدن این چای علاقه دارید باید در کنار آن از مواد غذایی غنی از فولات مانند سبزیهای برگ سبز هم زیاد استفاده کنید. همه زنان باردار باید در طول روز دست کم ۴۰۰ تا ۶۰۰ میکروگرم اسید فولیک دریافت کنند. در نهایت اینکه در مورد مصرف این چای در بارداری با پزشک مشورت کنید.