01-04-2015، 7:13
مواد مورد نیاز برای تهیه ته چین لبو:
ماست: یک لیوان
تخممرغ: ۳ عدد
لبو: ۴ الی ۵ عدد بدون رگ و ریشه و پررنگ ارغوانی – رنده شده
آب لبو: نصف پیمانه
روغن و کره: به میزان لازم
زعفران دم شده
برنج: ۵ پیمانه
فیله مرغ: به تعداد نفرات
پیاز و پیاز داغ فراوان
دستور تهیه :
* اول با کمی روغن پیاز داغ کنید و فیله مرغ را با زعفران و نمک و کمی کره بپزید.
* بعد برنج را آبکش کرده، کمی زندهتر بردارید.
* بعد ۳ عدد تخم مرغ کامل و یک لیوان ماست و آب غلیظ لبو و کمی روغن و نمک را با هم مخلوط کرده و کمی برنج درونش بریزید.
* سپس درون ماهیتابه، روغن و کره را داغ کرده و کمی از آن را باقی بگذارید و بقیه را درون لیوان نگه دارید برای آخر کار و روی ظرف در مرحلهی انتهایی.
* حالا یک ردیف از مایهی سرخابی (لبو رنده شده و ماست و تخم مرغ و نمک و روغن) را ته ظرف بریزید و روی آن را صاف کنید.
* لبوهای پخته شده را رنده درشت کرده و یک ردیف روی برنج سرخابیها بریزید و روی آن را صاف کنید و ردیف بعدی یک ردیف برنج سفید ساده برای این که ترکیب رنگی قشنگی را داشته باشید.
* بعد فیلههای مرغ را با پیاز داغ و کمی آب باقیمانده مرغ (خیلی کم حدود ۴ – ۵ قاشق به شرطی که برنج زنده باشد) روی ظرف میریزیم و با پشت قاشق فشار داده و صاف میکنیم.
* حالا کمی دیگر از برنجی که داشتیم را زعفران زده و کمی روی ظرف میریزیم و کمی دیگر از همان را برای تزیین نگه میداریم.
* سپس باقی روغن و کره را روی آن بریزید و درش را با کاغذ فویل بپوشانید. ولی دو تا سوراخ کوچک دو طرفش تعبیه کنید که بخار اضافی بیرون برود و پلو با ترکیب بخار حاصل خمیر نشود.
* یک ساعت و نیم روی شعله ملایم دم کنید.
* پس از دم کشیدن برنج، شعلهی زیر تهچین را خاموش کرده و فویل را برداشته تا کمی برنج خنک شود و کمی بعد ماهیتابه را از بالا به پایین محکم بتکانید!! یعنی کمی تکان بدهید تا بفهمید که کف آن کنده شده است تا قالبی در بیاید یا نه.
* یادتان باشد اگر تازه ته چین را خاموش کردید و نگذاشتید خنک شود، امکان دارد ته چینمان تهاش به ظرف بچسبد و قالبی در نیاید.
* اگر فکر کردید که ممکن است چسبیده باشد، ته ظرف را درون آب سرد بگذارید تا کمی بماند و بعد درون دیس گرد برگردانید.
* خنک شدن دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ته چین قبل از کشیدن در ظرف، کمک میکند تا قالبی در بیاید.