امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

افزایش 20 هزار نفری ظرفیت پذیرش تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد از مهرماه

#1
رییس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با تصویب رشته‌های جدید در واحدهای دانشگاهی ساماندهی شده از مهر ماه 93 شاهد افزایش حدود 20هزار نفری ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی هستیم.

به گزارش سرویس «دانشگاهی» ایسنا، دکتر مجتبی علوی فاضل، رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی در دیدار نمایندگان تام الاختیار و معاونان هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با آیت الله هاشمی رفسنجانی، به ارائه گزارشی از فعالیت‌های این مرکز پرداخت و اظهارکرد: واحدها و پردیس‌های علوم و تحقیقات ظرفیت مناسبی در بخش تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی هستند و با دارا بودن رشته‌های تحصیلی متنوع و برند دانشگاهی معتبر بیش از 50درصد از ظرفیت پذیرش مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی دانشگاه را در بر می گیرند.

وی با اشاره به دلایل تجمیع پردیس‌های علوم و تحقیقات با واحدهای مادر افزود: حفظ و تقویت مزیت‌های ایجاد شده حاصل از راه‌اندازی و توسعه شعب علوم و تحقیقات به عنوان برند معتبر دانشگاهی و پرهیز از حذف ظرفیت ایجاد شده، توجه به عدم کاهش منابع مالی و زیان واحدهای دانشگاهی با افزایش کیفیت، رضایتمندی و قانونگرایی از دلایل مهم این تصمیم است.

علوی فاضل تصویب رشته‌های واحدها و پردیس‌های علوم و تحقیقات که در حال حاضر به صورت غیرمصوب و تحت پوشش واحدعلوم و تحقیقات تهران فعالیت دارند را از دیگر دلایل تجمیع برشمرد و اضافه کرد: در حال حاضر جز 56 کد رشته، سایر کد رشته‌های واحدها و پردیس‌های علوم و تحقیقات فقط تا شهریور 93 از وزارت علوم و تحقیقات و فناوری مجوز فعالیت دارند که در صورت عدم تصویب، از مهر 93 امکان پذیرش دانشجو ندارند.

رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: رفع اشکال‌های موجود در پردیس‌ها و واحدهای علوم و تحقیقات نظیر محدودیت فضای آموزشی، تجهیزات پژوهشی و اعضای هیأت علمی و ارتقای رضایتمندی دانشجویان ازدیگر دلایلی بود که باعث شد مدیریت دانشگاه آزاد نسبت به ساماندهی پردیس‌های علوم و تحقیقات اقدام کند.

وی جلوگیری از موازی کاری با واحدهای دانشگاهی، رفع رقابت‌های منفی و توجه به نقش این واحدها و پردیس‌ها در جهت اقتصاد دانشگاه آزاد را از دیگر دلایل مثبت این طرح دانست و خاطرنشان کرد: تقویت مدیریت هزینه ناشی از حذف ساختارهای موازی و جلوگیری از ایجاد هزینه اضافی و بهره گیری از ظرفیت‌های خالی از جمله امکانات آموزشی، پژوهشی و اعضای هیأت علمی واحدهای هر استان در برگزاری دوره‌های تحصیلات تکمیلی از علل حذف این ساختار موازی بود.

علوی فاضل تجمیع پردیس‌های علوم تحقیقات را دارای مزایای قانونی همچون اخذ مجوز برای رشته محل‌ها و واحدهای فاقد بدون مجوز دانست و افزود: پس از تجمیع واحدها در مقطع کارشناسی ارشد 1000 رشته محل افزوده شد که به این ترتیب شاهد رشدی 138 درصدی در این مقطع هستیم.

وی افزود: در مقطع دکترای تخصصی نیز پس از تجمیع تعداد کل رشته‌ محل‌های مصوب از 342 به 926 رشته محل افزایش پیدا کرد که دراین مقطع نیز شاهد رشدی 271 درصدی هستیم.

رییس مرکز آزمون تصریح گفت: با تصویب رشته‌های جدید در واحدهای دانشگاهی ساماندهی شده از مهر ماه 93 شاهد افزایش حدود 20هزار نفری ظرفیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی هستیم.

وی با بیان اینکه این اقدام باعث رشد چشمگیر تولیدات علمی دانشگاه آزاد در آینده نزدیک خواهد شد، گفت: رسیدن به این سطح از تولیدات علمی و اخذ مجوز شاید نیازمند یک پروسه 10 ساله بود که با این اقدام مدبرانه دکتر میرزاده ظرف مدت کمتر از یک سال محقق خواهد شد.

رییس مرکز آزمون افزود: همچنین با اتخاذ این تدبیر شاهد افزایش بومی گزینی و گسترش عدالت آموزشی در تحصیلات تکمیلی خواهیم بود.

علوی فاضل در ادامه درباره نحوه ساماندهی واحدهای تجمیع شده، گفت: کد رشته‌های تحصیلات تکمیلی واحدها و پردیس‌های علوم و تحقیقات و واحد دانشگاهی همان شهر تجمیع شده و رشته‌های موازی و هم نام با درخواست واحد به معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه به سایر گرایش‌های آن رشته تغییر یافته و گروه‌های آموزشی در واحد دانشگاهی همان شهر در قالب دانشکده‌ها تعریف می شوند.

وی افزود: اعضای هیأت علمی واحدها و پردیس‌های علوم و تحقیقات و واحد دانشگاهی، در خدمت آموزش مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به عنوان عضو هیأت علمی گروه آموزشی ذیربط واحد دانشگاهی حاصل تجمیع، فعالیت می‌کنند.

[ɴᴏᴛ ʀᴇᴀʟ]
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  کارایی که تو دانشگاه باید کرد
  دانشگاه فرهنگیان در چه رشته هایی ارشد دارد؟!
  تکنیک های کنفرانس در مدرسه و دانشگاه
  جدید الورودها l معرفی سامانه‌های مربوط به دانشجویان دانشگاه فرهنگیان
Science دفترچه انتخاب رشته دانشگاه علمی کاربردی ۱۴۰۳
  دفترچه انتخاب رشته سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد ۱۴۰۳
  دفترچه انتخاب رشته با آزمون دانشگاه آزاد ۱۴۰۳
  رشته حسابداری مشترک دانشگاه فردوسی مشهد با کالج گریفیث ایرلند
  مصاحبه برای پذیرش بعضی دانشگاه های غیرانتفاعی تهران!
Rainbow توضیحات انتخاب رشته دانشگاه امام باقر کنکور ۱۴۰۳

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان