17-08-2014، 16:51
چزنک یا چنگال یه غذای محلی بسیار خوشمزه ست که مورد علاقه ی کردها و لرهای کشورمونه.
این غذا بعضی اوقات در بین عشایر و غیر عشایر به نشانه احترام به مهمون از راه رسیده تهیه میشه و یه صبحانه ی لذیذ و مقویه که باعث میشه ساعات بیشتری از روز رو بدون گرسنگی سپری کنین.اما کسانی که دوست ندارن غذاهای چرب و شیرین بخورن بهتره حواسشون باشه.این غذا هم چربه و هم شیرین.(زیاد بخورین چاق میشین)
اینم طرز تهیه ش:
مواد لازم:
آرد دو پیمانه
نمک به مقدار خیلی کم
آب
روغن حیوانی یا کره
شیره ی خرما یا عسل ...شکر یا خاکه قند (از شیره ی میوه هایی دیگه هم که شیرین باشن می تونین بنا به ذائقه ی خودتون استفاده کنین.البته این پیشنهاد منه)
یه خمیر شل درست کنین.بدون اینکه مایه خمیر بهش اضافه کنین.فقط یه خمیر شل و نرم و آبکی و بذارین یه نیم ساعتی بمونه.بعد از اون خمیرو توی تابه ای که داغ شده بریزین. زنان عشایر برای درست کردن نون این غذا از ساج استفاده می کنن.ولی شما توی شهر و توی خونه ی خودتون می تونین از تابه ی معمولی برای پختش استفاده کنین.البته از یه تابه ی تفلون هم میشه استفاده کرد.ولی معمولی باشه بهتره.کف تابه تونو یه کم چرب کنین و بذارین داغ بشه.یه مقدار از خمیرو توی تابه بریزین و با کمک پنجه های دست پهنش کنین.حواستون باشه نونتون نه خیلی نازک و نه خیلی کلفت باشه.پشت و روش کنین و اجازه بدین دو طرفش برشته بشه.ولی نذارین خشک بشه.نونای فطیری رو که درس می کنین داغ داغ با کره یا روغن حیوانی و شیره یا خاکه قند یا شکر مخلوط کنین و چنگ بزنین.(اگه دوست نداشتین چنگش بزنین نونا رو که توی دیس میذارین روی هر نونی یه مقدار کره یا روغن حیوانی و شیره بذارین و یه نون دیگه رو داغ بندازین روش و نوش جان کنین)
این غذا بعضی اوقات در بین عشایر و غیر عشایر به نشانه احترام به مهمون از راه رسیده تهیه میشه و یه صبحانه ی لذیذ و مقویه که باعث میشه ساعات بیشتری از روز رو بدون گرسنگی سپری کنین.اما کسانی که دوست ندارن غذاهای چرب و شیرین بخورن بهتره حواسشون باشه.این غذا هم چربه و هم شیرین.(زیاد بخورین چاق میشین)
اینم طرز تهیه ش:
مواد لازم:
آرد دو پیمانه
نمک به مقدار خیلی کم
آب
روغن حیوانی یا کره
شیره ی خرما یا عسل ...شکر یا خاکه قند (از شیره ی میوه هایی دیگه هم که شیرین باشن می تونین بنا به ذائقه ی خودتون استفاده کنین.البته این پیشنهاد منه)
یه خمیر شل درست کنین.بدون اینکه مایه خمیر بهش اضافه کنین.فقط یه خمیر شل و نرم و آبکی و بذارین یه نیم ساعتی بمونه.بعد از اون خمیرو توی تابه ای که داغ شده بریزین. زنان عشایر برای درست کردن نون این غذا از ساج استفاده می کنن.ولی شما توی شهر و توی خونه ی خودتون می تونین از تابه ی معمولی برای پختش استفاده کنین.البته از یه تابه ی تفلون هم میشه استفاده کرد.ولی معمولی باشه بهتره.کف تابه تونو یه کم چرب کنین و بذارین داغ بشه.یه مقدار از خمیرو توی تابه بریزین و با کمک پنجه های دست پهنش کنین.حواستون باشه نونتون نه خیلی نازک و نه خیلی کلفت باشه.پشت و روش کنین و اجازه بدین دو طرفش برشته بشه.ولی نذارین خشک بشه.نونای فطیری رو که درس می کنین داغ داغ با کره یا روغن حیوانی و شیره یا خاکه قند یا شکر مخلوط کنین و چنگ بزنین.(اگه دوست نداشتین چنگش بزنین نونا رو که توی دیس میذارین روی هر نونی یه مقدار کره یا روغن حیوانی و شیره بذارین و یه نون دیگه رو داغ بندازین روش و نوش جان کنین)