09-08-2012، 7:59
مواد لازم :
شیر یک کیلو
آرد برنج کاملاً نرم ۱۰۰ گرم
شکر ۱۵۰ گرم
گلاب یک استکان
نمک یک چهارم قاشق چایخوری
دارچین و پودر پسته برای تزئین به مقدارکم
طرز تهیه :
در یک قابلمه آرد برنج، شکر و نمک را ریخته و شیر را کم کم به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا آرد برنج در شیر حل شود . ظرف را روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید و مرتب هم بزنید تا فرنی شما جوش بیاید . در این مرحله گلاب را هم اضافه کرده و ظرف را روی صفحه شعله پخش کن قرار دهید و حرارت را کاملاً ملایم کنید تا فرنی جا بیفتد . معمولاً بعد از جوش آمدن فرنی، ۱۲ – ۱۰ دقیقه روی حرارت بماند کافی است . پس از آماده شدن فرنی، آن را در ظرف مورد نظر کشیده و پس از ۳ – ۲ دقیقه با پودر و دارچین روی فرنی را تزئین کنید.
نکات تغذیه ای :
در ایام ماه رمضان شیر برنج و فرنی دسرهای مناسبی برای افطار می باشند. این دو دسر به دلیل دارا بودن شیر و غلات (برنج یا آرد برنج) از نظر پروتئینی کامل هستند زیرا اسید آمینه های موجود در لبنیات و غلات مکمل یکدیگر هستند.
همچنین فرنی غذای مناسبی برای شروع غذای کمکی نوزادان می باشد که اگر برای کودک تهیه می شود، بهتر است مقداری کره به آن افزود.