08-08-2012، 14:49
مهمترین ویژگی این غذا که آن را برای افرادی که مفاصل دردناک و متورم دارند مناسب میسازد سرشار بودن آن از امگا ۳ است.
مواد لازم
گوشت ماهی : یک کیلو
ساقه کرفس خرد شده : یک و نیم پیمانه
برگ کرفس خرد شده : نیم پیمانه
نعنا و گشنیز تازه خرد شده : یک پیمانه
مغز گردو خرد شده : ۲ قاشق غذاخوری
مغز تخمه کدو و کنجد : هر کدام ۲ قاشق غذاخوری
سیر تازه لهشده : یک قاشق غذاخوری
پیاز : یک عدد متوسط
زردچوبه : به مقدار لازم
نمک : کمی
روغن زیتون فوق بکر (extra virgin ) : سه قاشق غذاخوری
آب : نیم پیمانه
طرز تهیه:
* در یک ظرف مناسب روغن زیتون را بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید.
* پیاز خردشده را در آن کمی سرخ کنید و پس از آن که پیازها سبک شد سیر لهشده را هم اضافه کنید تا حدود ۲ دقیقه سرخ شود.
* سپس سبزیهای خرد شده و برگ و ساقه کرفس را به آن بیفزایید تا تفت بخورد.
* پس از حدود ۳، ۴ دقیقه ماهی را به آن اضافه کنید تا ماهی همراه سبزیجات سرخ شود و عطر سبزیجات را بگیرد.
* مغز گردو و تخم کدو و کنجد را نیز در آن بریزید بهتر است که در این غذا ماهی درشت استخوان استفاده کنید و قبل از اضافه کردن ماهی استخوانهای آن را جدا کنید و ماهی را به صورت خلالهایی با طول ۲، ۳ سانتی درآورید.
* پس از آن که ماهی کمی سرخ شد آب را در آن بریزید و پس از آن که به جوش آمد در ظرف را ببندید و حرارت را کم کنید تا آب آن کم شود و جا بیفتد.
با الگوی غذایی مدیترانهای آشنا شوید
مهمترین ویژگی این غذا که آن را برای افرادی که مفاصل دردناک و متورم دارند مناسب میسازد سرشار بودن آن از امگا ۳ است. ماهی، مغز گردو و روغن زیتون در کنار سبزیجاتی همچون سیر و کرفس و… با خواص منحصر به فرد خود در کاهش التهابهای مفصلی موثرند.
در واقع این غذا از نوعی الگوی غذایی سالم پیروی میکند که رژیم مدیترانهای نام دارد و این روزها طرفداران زیادی را جلب کرده است. این الگوی غذایی در کشورهای حاشیه مدیترانه که محل کاشت درختان زیتون و مصرف غذاهای دریایی است از سالها پیش وجود داشته است. پژوهشگران دریافتهاند که انواع سکته، بیماریهای قلبی، دیابت و دردهای مفاصل در مردم ساکن در این مناطق کمتر است و به طور کلی آنها نسبت به مردمان دیگر از سلامت نسبی و طول عمر بیشتری برخوردارند. محققان ریشه سلامت آنها را بر پایه رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و دانههای خوراکی و آجیل، مصرف مداوم روغن زیتون، سیر و غذاهای دریایی و مصرف کمتر گوشت قرمز میدانند. این رژیم سبب کاهش التهاب مفاصل – که سبب درد و ورم در مفاصل میشود – و نیز پیشگیری از آن میشود.
روغن زیتون؛ بهتر از بهتر
خواص فوقالعاده زیتون، این میوه بهشتی را از روغن فوقبکر آن سراغ بگیرید. اگر روی شیشه روغن شما کلمه فوقبکر یا extra virgin آمده بدانید که این روغن با اولین پرس زیتون تحت سرما به دست آمده و ارزش تغذیهای بالایی دارد. بهترین اسیدهای چرب، آنتیاکسیدانهایی همچون ویتامین E، بتاکاروتن و دیگر ترکیبات ضدسرطان و نیز ترکیبی ضدالتهابی به نام فنول که در کاهش سکتههای قلبی و مغزی موثر است، در آن یافت میشود. پس از این مرحله عملیات دیگری نیز برای روغن کشی بیشتر از زیتون انجام میشود که به ترتیب روغن بکر (virgin) و باز یافته به دست میآید که به ترتیب ارزش غذایی کمتری دارند.
برای انتخاب روغن زیتون خوب اول آن را بو کنید. روغن زیتونی که بوی سبزی و طراوت بدهد بهتر است. استشمام بوی فلزی از روغن زیتون نشانه نامرغوب بودن آن است.