19-07-2014، 12:43
(آخرین ویرایش در این ارسال: 13-09-2014، 20:06، توسط bahare_021.)
امروزه در غرب غذاها خیلی سریع آماده می شود و اغلب به طعم آن کمتر توجه می شود در حالی که در شرق آسیا مردم به طعم غذا اهمیت می دهند. ژاپنی ها اغلب مصرف آن چه را برای سلامت مفید است بر آن چه دوست دارند ترجیح می دهند.
ماهی
در این کشور مصرف ماهی که منبع عالی اسید چرب امگا ۳ است، بسیار بالاست.
مصرف کم گوشت قرمز
با مصرف بالای ماهی دیگر در برنامه غذایی ژاپنی ها جایی برای مصرف گوشت قرمز باقی نمی ماند. گوشت قرمز دارای چربی های اشباع شده است که در صورت مصرف بیش از حد سرخرگ ها را مسدود می کند و باعث چاقی مفرط و بیماری قلبی می شود.
فرآورده های سویا
فرآورده های سویا نیز مانند ماهی در ژاپن طرفداران زیادی دارد. فرآورده های سویا کاهش دهنده بیماری قلبی و فشار خون است و ماده اصلی برنامه غذایی ژاپنی ها محسوب می شود. سویا در پایین آوردن کلسترول موثر است.
مصرف برنج
مصرف برنج ژاپنی ها بسیار بالاست به طوری که تقریباً با هر وعده غذایی از جمله صبحانه به میزان کم سرو می شود. از برنج به عنوان کربوهیدرات کم چرب استفاده می شود. البته توصیه می شود به جای برنج سفید از برنج قهوه ای استفاده شود تا مواد مغذی بیشتری به بدن برسد.
نودل سالم
نودل ( ماکارونی، رشته ) نیز بخشی از غذاهای اصلی ژاپنی ها را تشکیل می دهد. این نودل ها که از آرد گندم و گندم سیاه تهیه می شود، برای سیستم گوارشی مفید است. این نودل ها که فاقد آرد سفید است، سرشار از فیبر است. مصرف نودل به بدن در دفع کلسترول و تحریک روده کمک می کند.
مصرف بالای سبزیجات
مردم ژاپن از سبزیجات استفاده فراوان می کنند به طوری که خوردن سوپ سبزیجات یا سالاد برای صبحانه امر غیرعادی نیست. رژیم غذایی ژاپنی ها سرشار از کلم برگ، کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ، شاهی و… است. این گیاهان که سرشار از ویتامین C و فیبر است، خاصیت ضدسرطانی دارد. برای حفظ ماده مغذی، سبزیجات را به صورت بخارپز مصرف می کنند.
چای سبز
میزان نوشیدن چای سبز در این کشور بالاست. چای سبز تنظیم کننده فشار خون، کاهش دهنده قندخون، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، کاهش دهنده کلسترول و کند کننده روند پیری است و از بروز سرطان پیشگیری می کند.
دسرهای سالم
اگر چه ژاپنی ها از خوردن دسرهایی مانند بستنی یا کیک لذت می برند اما برای دسر، میوه های فصلی را ترجیح می دهند.
مصرف کم وعده های غذایی
پرس های غذا در ژاپن بسیار کمتر از کشورهای غربی است و در نتیجه از پرخوری پرهیز می کنند.
ماهی
در این کشور مصرف ماهی که منبع عالی اسید چرب امگا ۳ است، بسیار بالاست.
مصرف کم گوشت قرمز
با مصرف بالای ماهی دیگر در برنامه غذایی ژاپنی ها جایی برای مصرف گوشت قرمز باقی نمی ماند. گوشت قرمز دارای چربی های اشباع شده است که در صورت مصرف بیش از حد سرخرگ ها را مسدود می کند و باعث چاقی مفرط و بیماری قلبی می شود.
فرآورده های سویا
فرآورده های سویا نیز مانند ماهی در ژاپن طرفداران زیادی دارد. فرآورده های سویا کاهش دهنده بیماری قلبی و فشار خون است و ماده اصلی برنامه غذایی ژاپنی ها محسوب می شود. سویا در پایین آوردن کلسترول موثر است.
مصرف برنج
مصرف برنج ژاپنی ها بسیار بالاست به طوری که تقریباً با هر وعده غذایی از جمله صبحانه به میزان کم سرو می شود. از برنج به عنوان کربوهیدرات کم چرب استفاده می شود. البته توصیه می شود به جای برنج سفید از برنج قهوه ای استفاده شود تا مواد مغذی بیشتری به بدن برسد.
نودل سالم
نودل ( ماکارونی، رشته ) نیز بخشی از غذاهای اصلی ژاپنی ها را تشکیل می دهد. این نودل ها که از آرد گندم و گندم سیاه تهیه می شود، برای سیستم گوارشی مفید است. این نودل ها که فاقد آرد سفید است، سرشار از فیبر است. مصرف نودل به بدن در دفع کلسترول و تحریک روده کمک می کند.
مصرف بالای سبزیجات
مردم ژاپن از سبزیجات استفاده فراوان می کنند به طوری که خوردن سوپ سبزیجات یا سالاد برای صبحانه امر غیرعادی نیست. رژیم غذایی ژاپنی ها سرشار از کلم برگ، کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ، شاهی و… است. این گیاهان که سرشار از ویتامین C و فیبر است، خاصیت ضدسرطانی دارد. برای حفظ ماده مغذی، سبزیجات را به صورت بخارپز مصرف می کنند.
چای سبز
میزان نوشیدن چای سبز در این کشور بالاست. چای سبز تنظیم کننده فشار خون، کاهش دهنده قندخون، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، کاهش دهنده کلسترول و کند کننده روند پیری است و از بروز سرطان پیشگیری می کند.
دسرهای سالم
اگر چه ژاپنی ها از خوردن دسرهایی مانند بستنی یا کیک لذت می برند اما برای دسر، میوه های فصلی را ترجیح می دهند.
مصرف کم وعده های غذایی
پرس های غذا در ژاپن بسیار کمتر از کشورهای غربی است و در نتیجه از پرخوری پرهیز می کنند.