21-05-2014، 20:14
آب انبه
انبه از منابع بسیار عالی بتاکاروتن به حساب میآید یعنی همان عاملی که رنگ نارنجی را به این میوه داده است. شاید باور نکنید اما 100گرم از این میوه 2000 میکروگرم بتاکاروتن دارد بنابراین کسانی که دچار کمبود ویتامین A هستند، کمخونی دارند و به دفعات دچار سرماخوردگی و انواع عفونتهای دیگر میشوند، بهتر است که آب این میوه را در هفته چند بار میل کنند.
آب گریپفروت
در میان مرکبات، بیشترین مقدار پتاسیم را گریپفروت دارد به همین دلیل خوردن آن به بیماران فشارخونی توصیه میشود زیرا دریافت این ماده معدنی به تنظیم فشارخون کمک میکند و میتواند از شدت آن بکاهد. قند موجود در این میوه از نوع فروکتوز است بنابراین دیابت یها نیز میتوانند برای رفع عطش خود از آب این میوه بدون هیچ نگرانیای استفاده کنند.
آب سیب
مطالعه های بسیاری درباره مصرف سیب و آب آن ثابت کردهاند که وجود آنتیاکسیدانی به نام «کوئرستین» آن میزان کلسترول بد خون را پایین میآورد و به این ترتیب احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته نیز به میزان قابلملاحظهای کم میشود، بنابراین اگر آب این میوه را برای کسی که سابقه بیماری قلبی دارد، تهیه میکنید، قدمی مثبت در جهت بهبود وضعیت جسمانیاش برداشتهاید.
آب هندوانه
رنگ قرمز هندوانه و آب آن به دلیل وجود ترکیبی به نام لیکوپن خاصیت آنتیاکسیدانی دارد. نتایج تحقیقات نشان دادهاند که مصرف روزانه هندوانه میتواند از بروز سرطان پروستات در آقایان پیشگیری کند. پس بهتر است که مردان خانواده در فصل تابستان که فصل این میوه است، دم را غنیمت بشمارند و آب این میوه را به سایر آبمیوههای خانگی ترجیح دهند.
آب پرتقال
پرتقال یکی از منابع عالی ویتامین C است بنابراین خوردن آب آن نیز میتواند مقدار قابلملاحظهای از این ویتامین محلول در آب را به بدن برساند. جالب است بدانید که محققان معتقدند که با خوردن یک پرتقال در روز، بدن دو برابر نیاز روزانه ویتامین C دریافت میکند.
اگر پرتقال قرمز یا به اصطلاح خونی است، به میزان قابلملاحظهای بتاکاروتن یا پیشساز ویتامین A نیز خواهد داشت. پس برای تقویت سیستم دفاعی بدنتان گاهی آب پرتقال و اگر کمخون هستید، آب پرتقال خونی را که به جذب آهن دریافتی از سایر مواد غذایی کمک میکند، بنوشید.
آب آناناس
یادتان باشد که آناناس از منابع ویتامین C است به طوری که با خوردن 100گرم از آن 25 درصد از نیاز روزانه به این ویتامین تامین میشود. در ضمن، این میوه دارای آنزیمی به نام «بروملین» است که پلاکهای خونی را حل میکند و به این ترتیب میتواند کبودیهای حاصل از ضرب دیدگی و جراحت را برطرف کند. به علاوه، ویتامین C موجود در آن هم میتواند دوره ترمیم زخمها را سرعت ببخشد.
آب انگور
این نوشیدنی سرشار از پتاسیم است، مطالعه های نشان دادهاند که در هر 100گرم انگور، 210 میلیگرم از این ماده معدنی وجود دارد بنابراین مصرف مرتب آن میتواند تنظیمکننده فشارخون باشد. این میوه دارای آنتیاکسیدانی به نام «آلایژیک اسید» است که دریافت آن در هفته میتواند احتمال ابتلا به سرطان را به خصوص در محیطهایی که آلودگی هوا وجود دارد، کم کند.
فقط یادتان باشد که:
یک لیوان آبمیوه هم کالری دارد بنابراین در خوردن آن زیادهروی نکنید و به صرف اینکه سهم بیشتری از آن را آب تشکیل میدهد، هر چند لیوان که دوست داشتید، ننوشید.
تا آنجا که میتوانید به آبمیوه شکر اضافه نکنید زیرا به اندازه کافی قند دارد.
آبمیوه را تازه به تازه تهیه و میل کنید تا بیشترین مواد مغذی را دریافت کنید.
وقتی آب میوه گرفته میشود مقداری از خواص میوه کاهش پیدا میکند زیرا با هر فرآیندی که روی ماده غذایی به انجام میرسد، مقداری از ارزش تغذیهای آن کاسته میشود