07-02-2014، 18:34
متخصصان استراليايي در يك آزمايش جديد پاسخ اين سوال را پيدا كردهاند كه چرا پوست بدن در حمام چروك ميخورد، اما در آب حل نميشود.
دكتر ميفانوي ايوانز، متخصص پوست شناسي و محقق دانشگاه ملي استراليا در كانبرا در اين آزمايشات، خاطرنشان كرد: وقتي ما به حمام ميرويم و براي مدتي در آنجا ميمانيم لايه خارجي پوست بدنمان موسوم به «stratum corneum» منبسط ميشود.
به گزارش شبكه خبري اي بي سي، اين فرايند باعث ميشود كه پوست چروك بخورد و اثر انگشتمان نيز بزرگتر خواهد شد.
بررسيهاي قبلي نشان دادهاند كه اين لايه خارجي پوست ساختاري دارد كه ميتواند به هنگام جذب آب، منبسط و باز شود اما اين محققان نتوانستند توجيه كنند كه چرا اين لايه با وجود منبسط شدن از هم نميپاشد و يا به اصطلاح در زير آب حل نميشود.
دكتر ايوانز و دستيارانش در مدلهاي رايانه اي موفق شدند ويژگي خاصي در پوست پيدا كنند كه توجيه ميكند چرا در حمام اين اتفاق براي پوست نميافتد.
دكتر ايوانز در اين آزمايشات تشريح كرد كه لايه خارجي پوست تشكيل شده از رشتههاي مارپيچي كراتين كه در يك الگوي خاص سه بعدي در هم بافته شدهاند.
اين محققان تاكيد كردند كه بافت خاص رشتههاي كراتين آنها را قادر ميسازد كه مثل اسفنج عمل كنند و در صورت جذب آب از هم جدا نشوند و متصل باقي بمانند.
اين يافته جالب در مجله انجمن سلطنتي «اينتر فيس» به چاپ رسيده است.
دكتر ميفانوي ايوانز، متخصص پوست شناسي و محقق دانشگاه ملي استراليا در كانبرا در اين آزمايشات، خاطرنشان كرد: وقتي ما به حمام ميرويم و براي مدتي در آنجا ميمانيم لايه خارجي پوست بدنمان موسوم به «stratum corneum» منبسط ميشود.
به گزارش شبكه خبري اي بي سي، اين فرايند باعث ميشود كه پوست چروك بخورد و اثر انگشتمان نيز بزرگتر خواهد شد.
بررسيهاي قبلي نشان دادهاند كه اين لايه خارجي پوست ساختاري دارد كه ميتواند به هنگام جذب آب، منبسط و باز شود اما اين محققان نتوانستند توجيه كنند كه چرا اين لايه با وجود منبسط شدن از هم نميپاشد و يا به اصطلاح در زير آب حل نميشود.
دكتر ايوانز و دستيارانش در مدلهاي رايانه اي موفق شدند ويژگي خاصي در پوست پيدا كنند كه توجيه ميكند چرا در حمام اين اتفاق براي پوست نميافتد.
دكتر ايوانز در اين آزمايشات تشريح كرد كه لايه خارجي پوست تشكيل شده از رشتههاي مارپيچي كراتين كه در يك الگوي خاص سه بعدي در هم بافته شدهاند.
اين محققان تاكيد كردند كه بافت خاص رشتههاي كراتين آنها را قادر ميسازد كه مثل اسفنج عمل كنند و در صورت جذب آب از هم جدا نشوند و متصل باقي بمانند.
اين يافته جالب در مجله انجمن سلطنتي «اينتر فيس» به چاپ رسيده است.