02-01-2014، 15:56

محققان دانشگاه ویسکانسین پس از پی بردن به این نکته که اثرات ضد باکتریایی تابش نور طیف آبی در بافتهای انسانی و حیوانی صدق میکند، دریافتند که فتوتراپی (نوردرمانی) با نور آبی میتواند راهی موثر در کشتن باکتریها باشد.
مقاومت باکتریها به دارو همواره جلودار مشکلات عمده مرتبط با سلامتی بوده است. طی این پژوهش شواهدی به دست آمده است که نشان میدهد طول موج نور آبی با گستره 405 تا 470 ضد باکتری است و پتانسیل این را دارد که بیماریهای همه گیر عفونی ناشی از باکتریهایی نظیر "استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلی یا (MRSA)" را که از عوامل مهم عفونتهای شدید در بیمارستان و جامعه محسوب میشوند، از بین ببرد.
پژوهشگران متوجه شدند که نوردرمانی و متیلن که به طور مستقیم به ریشه کانال دندانی که توسط بیوفیلم باکتریایی عفونی شده، تزریق شده است، میتواند هر دو باکتری گرم مثبت و منفی و بیوفیلمها را نابود کرده و تعداد باکتریهایی را که به دندان چسبیدهاند را کاهش دهد.
علاوه بر این، محققان اثبات کردند که طی درمان موشهای مبتلا به "زخم فشاری"، ترکیب کلاژنهای جاسازی شدهای که توسط نور فعال میشوند و تابش لیزر دیود 455 نانومتری در مقایسه با پرتوافشانی تنها بدون انجام هیچ رویه درمانی، تعداد باکتریها را به طور بسیار چشمگیری کاهش میدهد.
این پژوهش در مجله "Photomedicine and Laser Surgery" منتشر شده است.