21-05-2012، 17:36
رییس کلینیک فوقتخصصی آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با بیان اینکه طبق آمار حدود 6 درصد کودکان در سه سال اول زندگی خود واکنشهای آلرژیک غذایی را تجربه میکنند، گفت: آلرژی به تخم مرغ و شیرگاو اکثراً تا حدود سن 3 تا 4 سالگی برطرف میشود اما آلرژی به بادام زمینی و غذاهای دریایی مثل ماهی و میگو ممکن است در تمام طول زندگی ادامه پیدا کند.
دکتر وحید قبادی دانا در گفت وگو با ایسنا ، با بیان اینکه در ایران نیز آلرژی به شیرگاو شایعترین آلرژی در تمامی گروههای سنی کودکان کمتر از 12 سال مبتلا به آلرژی غذایی است، اظهار داشت: شیر گاو حاوی پروتئین، قند یا کربوهیدرات، چربی، مواد معدنی و ویتامینها است که در این بیماری حساسیت به بخش پروتئین آن وجود دارد.
این عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: حساسیت به پروتئین شیرگاو طیف وسیعی از علایم بالینی را در بر میگیرد و ممکن است علایم خفیفی داشته باشد اما در برخی موارد نادر میتواند موجب واکنش شدید بدن به ماده حساسیت زا شود که آنافیلاکسی نامیده میشود. وی با اشاره به اینکه در موارد آنافیلاکسی تورم صورت، دهان و زبان میتواند موجب مسدود شدن راه هوایی و همچنین موجب ایجاد بثورات پوستی خارش دار و تهوع شدید، تنها چند دقیقه پس از خوردن پروتئین شیر گاو شود، گفت: این آلرژی اگر به سرعت درمان نشود میتواند تهدید کننده حیات باشد و البته این شکل واکنش به شیرگاو خوشبختانه شایع نیست و نادر است.
دکتر قبادی در ادامه افزود: در سایر موارد علایم این حساسیت به صورت بثورات پوستی شامل کهیر و اگزما و علایم گوارشی بصورت تهوع، استفراغ، اسهال و یا وجود خون در مدفوع در موارد التهاب روده (کولیت) نمودار میشود. این عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اظهار داشت: در مواردی آلرژی به شیر گاو میتواند باعث ایجاد علایم آسم شامل خس خس سینه شود چرا که بیماریهای آلرژیک گاهی اوقات با هم همپوشانی دارند یعنی اگر بیماری مبتلا به یک نوع بیماری آلرژیک باشد باید از نظر سایر بیماریهای آلرژیک هم بررسی شود و نیز این پیشآگاهی برای والدین و خانواده و پزشک وجود داشته باشد که در طول زمان بیمار ممکن است علایم سایر بیماریهای آلرژیک را نیز بروز دهد.
دکتر قبادی گفت: آلرژی به شیر گاو ممکن است در اثر خوردن خود شیر گاو ایجاد شود یا در اثر مصرف شیرخشک که از شیرگاو تهیه شده باشد و یا در اثر استفاده از شیر مادر در شیرخواران ایجاد شود که در مورد آخر با مصرف شیرگاو یا سایر محصولات گاوی توسط مادر، پروتئین حساسیت زا در شیر مادر ترشح شده و توسط شیرخوار خورده میشود.
وی با اشاره به حذف کامل پروتئینهای شیر گاو از رژیم غذایی به عنوان بهترین راه درمان این بیماری اظهار کرد: در نوزادان شیر مادرخوار نباید شیردهی توسط مادر به هیچ وجه متوقف شود بلکه باید مادر تا زمانی که پزشک به او پیشنهاد میکند از مصرف محصولات گاوی به طور کامل پرهیز نماید. این منع مصرف علاوه بر شیر، شامل ماست، دوغ، پنیر، خامه، کره، بستنی و نیز محصولات غذایی که در تولید آنها شیرخشک و پودر آب پنیر بکار رفته نیز میباشد.
دکتر قبادی با تاکید بر اینکه این حساسیت گوشت گاو و گوساله را نیز شامل میشود، افزود: حدود 13 تا 20 درصد افرادی که به پروتئین شیر گاو حساسیت دارند به گوشت گاو هم حساسیت نشان میدهند. افرادی که سابقه واکنشهای شدید داشتهاند باید بطور مطلق از این مواد غذایی پرهیز کنند و نیز طبق تجویز و آموزش پزشک معالج خود آمپول مخصوص Epipen که اپینفرین قابل استفاده توسط بیمار است را همراه داشته باشند.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
دکتر وحید قبادی دانا در گفت وگو با ایسنا ، با بیان اینکه در ایران نیز آلرژی به شیرگاو شایعترین آلرژی در تمامی گروههای سنی کودکان کمتر از 12 سال مبتلا به آلرژی غذایی است، اظهار داشت: شیر گاو حاوی پروتئین، قند یا کربوهیدرات، چربی، مواد معدنی و ویتامینها است که در این بیماری حساسیت به بخش پروتئین آن وجود دارد.
این عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: حساسیت به پروتئین شیرگاو طیف وسیعی از علایم بالینی را در بر میگیرد و ممکن است علایم خفیفی داشته باشد اما در برخی موارد نادر میتواند موجب واکنش شدید بدن به ماده حساسیت زا شود که آنافیلاکسی نامیده میشود. وی با اشاره به اینکه در موارد آنافیلاکسی تورم صورت، دهان و زبان میتواند موجب مسدود شدن راه هوایی و همچنین موجب ایجاد بثورات پوستی خارش دار و تهوع شدید، تنها چند دقیقه پس از خوردن پروتئین شیر گاو شود، گفت: این آلرژی اگر به سرعت درمان نشود میتواند تهدید کننده حیات باشد و البته این شکل واکنش به شیرگاو خوشبختانه شایع نیست و نادر است.
دکتر قبادی در ادامه افزود: در سایر موارد علایم این حساسیت به صورت بثورات پوستی شامل کهیر و اگزما و علایم گوارشی بصورت تهوع، استفراغ، اسهال و یا وجود خون در مدفوع در موارد التهاب روده (کولیت) نمودار میشود. این عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اظهار داشت: در مواردی آلرژی به شیر گاو میتواند باعث ایجاد علایم آسم شامل خس خس سینه شود چرا که بیماریهای آلرژیک گاهی اوقات با هم همپوشانی دارند یعنی اگر بیماری مبتلا به یک نوع بیماری آلرژیک باشد باید از نظر سایر بیماریهای آلرژیک هم بررسی شود و نیز این پیشآگاهی برای والدین و خانواده و پزشک وجود داشته باشد که در طول زمان بیمار ممکن است علایم سایر بیماریهای آلرژیک را نیز بروز دهد.
دکتر قبادی گفت: آلرژی به شیر گاو ممکن است در اثر خوردن خود شیر گاو ایجاد شود یا در اثر مصرف شیرخشک که از شیرگاو تهیه شده باشد و یا در اثر استفاده از شیر مادر در شیرخواران ایجاد شود که در مورد آخر با مصرف شیرگاو یا سایر محصولات گاوی توسط مادر، پروتئین حساسیت زا در شیر مادر ترشح شده و توسط شیرخوار خورده میشود.
وی با اشاره به حذف کامل پروتئینهای شیر گاو از رژیم غذایی به عنوان بهترین راه درمان این بیماری اظهار کرد: در نوزادان شیر مادرخوار نباید شیردهی توسط مادر به هیچ وجه متوقف شود بلکه باید مادر تا زمانی که پزشک به او پیشنهاد میکند از مصرف محصولات گاوی به طور کامل پرهیز نماید. این منع مصرف علاوه بر شیر، شامل ماست، دوغ، پنیر، خامه، کره، بستنی و نیز محصولات غذایی که در تولید آنها شیرخشک و پودر آب پنیر بکار رفته نیز میباشد.
دکتر قبادی با تاکید بر اینکه این حساسیت گوشت گاو و گوساله را نیز شامل میشود، افزود: حدود 13 تا 20 درصد افرادی که به پروتئین شیر گاو حساسیت دارند به گوشت گاو هم حساسیت نشان میدهند. افرادی که سابقه واکنشهای شدید داشتهاند باید بطور مطلق از این مواد غذایی پرهیز کنند و نیز طبق تجویز و آموزش پزشک معالج خود آمپول مخصوص Epipen که اپینفرین قابل استفاده توسط بیمار است را همراه داشته باشند.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
