مواد اولیه :
گوشت گردن گوساله و گوسفند بدون استخوان يك كيلوگرم
چربي گوسفند(دنبه) چرخ شده 500 گرم
پياز چرخ شده و بلغور گندم و برنج گرده يا نيمه 300 گرم
لوبيا سفيد و لوبيا چيتي و ماش و نخود 200 گرم
پودر جوز هندي سه قاشق غذاخوري
پودر زنجبيل پودر هل يك قاشق غذاخوري
فلفل سياه يك قاشق چايخوري
روغن مايع 10 قاشق غذاخوري
نمك به ميزان لازم
طرز تهيه:
اين غذا جزو اصليترين غذاهاي مشهد محسوب شده و بر سر سفره اغلب مشهديها به ويژه در مهمانيهاي آنها ديده ميشود.
ابتدا حبوبات را يك روز قبل خيس كرده و بعد آبپز ميكنيم پس از نرم شدن مواد آنها را مانند برنج آبكش ميكنيم. چربي گوسفند و پياز چرخ شده را داخل ظرفي ميريزيم. گوشتها را با آنها ميجوشانيم تا كاملا پخته شود. سپس استخوانهاي گردن را از گوشت جدا ميكنيم. حبوبات را داخل ظرف گوشت ريخته و مرتب هم ميزنيم تا زماني كه كاملا از هم باز شود و حالت خامي خود را از دست بدهد. ادويهها، نمك، بلغور و برنج را با هم مخلوط كرده و به مواد اضافه ميكنيم و مجددا به مدت سه ساعت ميگذاريم بجوشد. بعد از اينكه كاملا مواد پخت روغن را افزوده و آن را به مدت يك ساعت مانند برنج با دماي بسيار پايين به حالت دم ميگذاريم.
گوشت گردن گوساله و گوسفند بدون استخوان يك كيلوگرم
چربي گوسفند(دنبه) چرخ شده 500 گرم
پياز چرخ شده و بلغور گندم و برنج گرده يا نيمه 300 گرم
لوبيا سفيد و لوبيا چيتي و ماش و نخود 200 گرم
پودر جوز هندي سه قاشق غذاخوري
پودر زنجبيل پودر هل يك قاشق غذاخوري
فلفل سياه يك قاشق چايخوري
روغن مايع 10 قاشق غذاخوري
نمك به ميزان لازم
طرز تهيه:
اين غذا جزو اصليترين غذاهاي مشهد محسوب شده و بر سر سفره اغلب مشهديها به ويژه در مهمانيهاي آنها ديده ميشود.
ابتدا حبوبات را يك روز قبل خيس كرده و بعد آبپز ميكنيم پس از نرم شدن مواد آنها را مانند برنج آبكش ميكنيم. چربي گوسفند و پياز چرخ شده را داخل ظرفي ميريزيم. گوشتها را با آنها ميجوشانيم تا كاملا پخته شود. سپس استخوانهاي گردن را از گوشت جدا ميكنيم. حبوبات را داخل ظرف گوشت ريخته و مرتب هم ميزنيم تا زماني كه كاملا از هم باز شود و حالت خامي خود را از دست بدهد. ادويهها، نمك، بلغور و برنج را با هم مخلوط كرده و به مواد اضافه ميكنيم و مجددا به مدت سه ساعت ميگذاريم بجوشد. بعد از اينكه كاملا مواد پخت روغن را افزوده و آن را به مدت يك ساعت مانند برنج با دماي بسيار پايين به حالت دم ميگذاريم.