03-09-2013، 23:24
ستارهشناسان در رويكردي بديع، با مشاهده ماه از طريق تلسكوپ بسيار بزرگ رصدخانه جنوبي اروپا، موفق به شناسايي مجدد حيات در زمين شدند كه ميتواند در آينده به كشف حيات در جهان منجر شود.
كشف حيات در زمين، شايد بياهميت جلوه كند؛ اما اين رويكرد ميتواند اكتشافهاي آينده از حيات در ساير نقاط جهان را ممكن سازد.
اين نشانههاي حيات در حقيقت از طريق درخشش زمين در چهره ماه مشاهده شد كه طي آن نور خورشيد از زمين به سوي ماه منعكس ميشود.
طبق اين رويكرد تلسكوپها شايد در آينده بتوانند به دنبال نشانههاي مشخص مشابه براي تائيد وجود حيات در سيارات فراخورشيدي در مدار ستارگان دور بگردند.
در امواج نوري ميتوان نشانههاي زيستي يا همان تركيبات خاص اكسيژن، اوزون، متان و دياكسيدكربن را كه نشانگر وجود حيات آلي هستند، مشاهده كرد.
اين محققان همچنين از يك شيوه فوق حساس شناسايي نشانههاي زيستي با مشاهده قطبش نور استفاده كردند.
نور يك سياره فراخورشيدي دور در اثر درخشش ستاره ميزبان، تحتالشعاع قرار ميگيرد؛ اين در حاليست كه نور منعكس شده سياره، قطبي شده؛ در صورتي كه نور ستاره از اين خاصيت برخوردار نيست؛ از اين رو ميتوان از اين شيوه قطبش، براي بررسي نور منعكس شده سياره استفاده كرد.
اين پژوهش كه در مجله نيچر منتشر شده، توسط تلسكوپ بسيار بزرگ در كوهي در شيلي انجام شده كه قدرتمندترين تلسكوپ نور مرئي جهان بشمار ميرود.
ستارهشناسان از درخشش زمين بر ماه براي شبيهسازي مشاهده يك سياره فراخورشيدي هماندازه زمين استفاده كردند. اين اطلاعات به آنها در درك ابري بودن جو زمين، وجود اقيانوسها در سطح آن و امكان رشد گياهان در سطح اين سياره كمك كرد.
رصدخانه جنوبي اروپا در حال حاضر در حال برنامه ريزي براي جايگزيني تلسكوپ فوقالعاده بزرگ به جاي تلسكوپ كنوني هستند كه از يك آينه 40 متري و اپتيک تطبيقي پيشرفته برخوردار خواهد بود. اين تلسكوپ از چنان قدرتي برخوردار خواهد بود كه ميتوان با آن جو سيارات فراخورشيدي را بررسي كرد.