در این مقاله به شما نحوه طرز تهیه جوجه ترش گیلانی را آموزش خواهیم داد. شما میتوانید بهراحتی با استفاده از دستگاه کباب پزتابشی خانگی اقدام به طبخ انواع کباب ها ، جوجه کباب نمایید. برای اینکه بتوانید یک جوجه کباب ترش گیلانی را در خانه طبخ کنید که باید نکات مهمی را رعایت کنید. با رعایت این نکات شما میتوانید این غذای خوشمزه را برای مهمانیها با استفاده از دستگاه کباب پزتابشی خانگی بهراحتی و بهسرعت طبخ کنید. در پایان نیز به برخی از سوالات متداول کباب پز تابشی پاسخ داده ایم، همراه ما باشید.
طرز تهیه جوجه ترش گیلانی با استفاده از سبزی معطر و کباب پز تابشی
جوجه کباب ترش گیلانی یکی از غذاهای خوشمزه است که شما میتوانید آن را در خانه طبخ کنید. این غذا یکی از معروفترین غذاهای گیلانی است که علاقهمندان و طرفداران زیادی دارد. مواد معرفیشده برای پخت جوجه ترش گیلانی برای 4 نفر است. درصورتیکه نفرات شما بیشتر از این مقدار یا کمتر است میتوانید تناسب آنها را بهدلخواه خود رعایت کنید.
مواد لازم برای طرز تهیه جوجه ترش گیلانی با استفاده در کباب پز تابشی خانگی
سینه مرغ 600 گرم
پیاز بزرگ یک عدد
گردو آسیاب شده چهار قاشق غذاخوری
رب انار ترش سه قاشق غذاخوری (بهتر است از رب انار جنگلی تهیه شود. درصورتیکه رب انار جنگلی ندارید باید از رب انار یا آب انار ترش استفاده کنید. بههیچعنوان از رب انار یا آب انار شیرین و ملس استفاده نشود)
آب نارنج: 2 قاشق غذاخوری
سبزی مخصوص شمالی 3 قاشق غذاخوری بهصورت خردشده
این سبزیها شامل :
– چوچاق (این گیاه فقط در شمال ایران رشد میکند، درصورتیکه در محل زندگی خود این سبزی را پیدا کردید میتوانید آن را از دستور حذف کنید)
– خالواش (خالواش از خانواده نعناها است و گاهی به آن پونه محلی نیز گفته میشود اگر این سبزی را پیدا نکردید میتوانید از نعنا یا پونه محلی استفاده کنید.)
– گشنیز
– جعفری
سیر: 2 حبه رنده شده
زعفران دمکرده 3/2 فنجان
نمک 3/1 قاشق چایخوری
فلفل 3/1 قاشق چایخوری
ماست پرچرب 2 قاشق غذاخوری
کره 100 گرم
گوجه: 2 عدد متوسط
فلفل سبز: 12 عدد متوسط
مرحله اول – طبخ جوجه ترش گیلانی با استفاده از کباب پز تابشی خانگی
در ابتدا باید سینه یا فیله مرغ را در ابعاد مناسب برش دهید. دقت کنید که سایز جوجه کباب ترش گیلانی از جوجه کباب معمولی کمی کوچکتر است. مرغهای تکه شده را داخل یک ظرف با عمق مناسب بریزید.
پیاز را رنده کرده و آب پیاز را در داخل ظرف مرغها ریخته و تفاله پیاز را دور بریزید. آب پیاز را با تکههای مرغ مخلوطکنید.
گردوی آسیاب شده + سیر رنده شده + نمک + فلفل را به مرغهای تکه شده اضافه کنید.
رب انار ترش محلی + آب نارنج + سبزیها را به مرغهای تکه شده اضافه کنید.
مواد مخلوط شده را در داخل یک کیسه زیپ پک ریخته و هوای داخل آن را خارج کرده و به مدت 3 ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله دوم – طرز تهیه جوجه ترش گیلانی
بعد از سه ساعت کیسه را از یخچال خارج کنید.
ماست را به همراه نیمی از زعفران دمکرده مخلوطکنید.
مخلوط ماست و زعفران را به تکههای مرغ داخل کیسه اضافه کرده و حسابی مخلوطکنید.
مجدد هوای داخل کیسه را خارج کرده و زیپ پک آن را بسته و به مدت 3 ساعت مجدد در یخچال قرار دهید.
مرحله سوم – طرز تهیه جوجه ترش گیلانی
جوجه ترش گیلانی را از یخچال خارج کرده و بهصورت منظم به سیخ بکشید.
سینی آب کباب پز تابشی خانگی را پرکرده و محل قرارگیری سیخها را در کباب پر در ردیف وسط قرار دهید. کباب پز را روشن کنید، صبر کنید تا سرامیکها داغ شود.
سیخهای جوجه کباب ترش گیلانی را بهنوبت داخل کباب پز قرار داده و بعد از 20 ثانیه سیخها را بچرخانید تا هر دو طرف آنها نیمپز شود.
در همین فاصله تا نیمپز شده جوجهها، مخلوط باقیمانده از زعفران را با کره آبشده ترکیب کرده و در یک ظرف قرار دهید.
بعد از نیمپز شدن جوجه ترش گیلانی مخلوط کره و زعفران را با فرچه روی جوجه بمالید تا جوجه کباب شما در بهترین حالت ممکن کباب شود.
در حین کباب شدن جوجه ترش گیلانی شما میتوانید گوجه را از وسط به دونیم کرده و به ترتیب زیر آنها را در سیخ قرار دهید. در ابتدا یک عدد فلفل – سپس یکتکه گوجه – مجدد یک عدد فلفل – یکتکه گوجه – یک عدد فلفل ،در این حالت شما میتوانید 4 سیخ گوجه و فلفل را آماده کنید. بعد از طبخ جوجهکبابها شما میتوانید از سیخها را در کباب پزتابشی خانگی قرار داده تا آنها را سرخکنید.
نکته مهم در طرز تهیه جوجه ترش گیلانی
کبابهای پختهشده را بههیچعنوان روی نان از سیخها جدا نکنید چراکه چربی و آب کباب را گرفته و آن را خشک میکند.
جوجه کباب ترش گیلانی را میتوانید با برنج در کنار سیرترشی و زیتونپرورده میل نمایید.
طرز تهیه جوجه ترش گیلانی با استفاده از سبزی معطر و کباب پز تابشی
جوجه کباب ترش گیلانی یکی از غذاهای خوشمزه است که شما میتوانید آن را در خانه طبخ کنید. این غذا یکی از معروفترین غذاهای گیلانی است که علاقهمندان و طرفداران زیادی دارد. مواد معرفیشده برای پخت جوجه ترش گیلانی برای 4 نفر است. درصورتیکه نفرات شما بیشتر از این مقدار یا کمتر است میتوانید تناسب آنها را بهدلخواه خود رعایت کنید.
مواد لازم برای طرز تهیه جوجه ترش گیلانی با استفاده در کباب پز تابشی خانگی
سینه مرغ 600 گرم
پیاز بزرگ یک عدد
گردو آسیاب شده چهار قاشق غذاخوری
رب انار ترش سه قاشق غذاخوری (بهتر است از رب انار جنگلی تهیه شود. درصورتیکه رب انار جنگلی ندارید باید از رب انار یا آب انار ترش استفاده کنید. بههیچعنوان از رب انار یا آب انار شیرین و ملس استفاده نشود)
آب نارنج: 2 قاشق غذاخوری
سبزی مخصوص شمالی 3 قاشق غذاخوری بهصورت خردشده
این سبزیها شامل :
– چوچاق (این گیاه فقط در شمال ایران رشد میکند، درصورتیکه در محل زندگی خود این سبزی را پیدا کردید میتوانید آن را از دستور حذف کنید)
– خالواش (خالواش از خانواده نعناها است و گاهی به آن پونه محلی نیز گفته میشود اگر این سبزی را پیدا نکردید میتوانید از نعنا یا پونه محلی استفاده کنید.)
– گشنیز
– جعفری
سیر: 2 حبه رنده شده
زعفران دمکرده 3/2 فنجان
نمک 3/1 قاشق چایخوری
فلفل 3/1 قاشق چایخوری
ماست پرچرب 2 قاشق غذاخوری
کره 100 گرم
گوجه: 2 عدد متوسط
فلفل سبز: 12 عدد متوسط
مرحله اول – طبخ جوجه ترش گیلانی با استفاده از کباب پز تابشی خانگی
در ابتدا باید سینه یا فیله مرغ را در ابعاد مناسب برش دهید. دقت کنید که سایز جوجه کباب ترش گیلانی از جوجه کباب معمولی کمی کوچکتر است. مرغهای تکه شده را داخل یک ظرف با عمق مناسب بریزید.
پیاز را رنده کرده و آب پیاز را در داخل ظرف مرغها ریخته و تفاله پیاز را دور بریزید. آب پیاز را با تکههای مرغ مخلوطکنید.
گردوی آسیاب شده + سیر رنده شده + نمک + فلفل را به مرغهای تکه شده اضافه کنید.
رب انار ترش محلی + آب نارنج + سبزیها را به مرغهای تکه شده اضافه کنید.
مواد مخلوط شده را در داخل یک کیسه زیپ پک ریخته و هوای داخل آن را خارج کرده و به مدت 3 ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله دوم – طرز تهیه جوجه ترش گیلانی
بعد از سه ساعت کیسه را از یخچال خارج کنید.
ماست را به همراه نیمی از زعفران دمکرده مخلوطکنید.
مخلوط ماست و زعفران را به تکههای مرغ داخل کیسه اضافه کرده و حسابی مخلوطکنید.
مجدد هوای داخل کیسه را خارج کرده و زیپ پک آن را بسته و به مدت 3 ساعت مجدد در یخچال قرار دهید.
مرحله سوم – طرز تهیه جوجه ترش گیلانی
جوجه ترش گیلانی را از یخچال خارج کرده و بهصورت منظم به سیخ بکشید.
سینی آب کباب پز تابشی خانگی را پرکرده و محل قرارگیری سیخها را در کباب پر در ردیف وسط قرار دهید. کباب پز را روشن کنید، صبر کنید تا سرامیکها داغ شود.
سیخهای جوجه کباب ترش گیلانی را بهنوبت داخل کباب پز قرار داده و بعد از 20 ثانیه سیخها را بچرخانید تا هر دو طرف آنها نیمپز شود.
در همین فاصله تا نیمپز شده جوجهها، مخلوط باقیمانده از زعفران را با کره آبشده ترکیب کرده و در یک ظرف قرار دهید.
بعد از نیمپز شدن جوجه ترش گیلانی مخلوط کره و زعفران را با فرچه روی جوجه بمالید تا جوجه کباب شما در بهترین حالت ممکن کباب شود.
در حین کباب شدن جوجه ترش گیلانی شما میتوانید گوجه را از وسط به دونیم کرده و به ترتیب زیر آنها را در سیخ قرار دهید. در ابتدا یک عدد فلفل – سپس یکتکه گوجه – مجدد یک عدد فلفل – یکتکه گوجه – یک عدد فلفل ،در این حالت شما میتوانید 4 سیخ گوجه و فلفل را آماده کنید. بعد از طبخ جوجهکبابها شما میتوانید از سیخها را در کباب پزتابشی خانگی قرار داده تا آنها را سرخکنید.
نکته مهم در طرز تهیه جوجه ترش گیلانی
کبابهای پختهشده را بههیچعنوان روی نان از سیخها جدا نکنید چراکه چربی و آب کباب را گرفته و آن را خشک میکند.
جوجه کباب ترش گیلانی را میتوانید با برنج در کنار سیرترشی و زیتونپرورده میل نمایید.