یکی از معروف ترین و خاص ترین کباب های ایران کباب بختیاری است. این کباب از زمان ناصرالدینشاه قاجار معروف شده و در سفره ها و رستورانها طبخ شد. کبابی با طعم و عطر دل انگیز که بسیار معروف و محبوب است. شاید برای شما سخت باشد که در خانه کباب کوبیده را طبخ کنید. البته که برای طبخ کباب کوبیده فوت و فن های مهمی دارد که با رعایت آنها میتوانید به راحتی کباب کوبیده هم در منزل طبخ کنید.
نکته جالب در خصوص کباب بختیاری این است که این کباب در کنار کباب کوبیده یکی از معروف ترین کباب های ایران است ک به شدت توسط توریست های خارجی به دیگر گردشگران پیشنهاد می شود. با این حال افرادی هستند که به دنبال کباب های مجلسی و خاص تری هستند. یکی از این کباب های خاص کباب بختیاری است که به راحتی میتوان آن را در منزل و با استفاده از کباب پز تابشی خانگی طبخ کرد. ترکیب مواد استفادهشده در این کباب میتواند طبخ آن را به راحتی در منزل ممکن کند در این کباب از گوشت مرغ و فیله گوسفند استفادهشده است.
ممکن است شما کباب بختیاری را با دیگر کباب ها اشتباه بگیرید در نتیجه خوب است بدانید که:
کباب کوبیده از ترکیب گوشت چرخکرده گوسفند و گوساله طبخ می شود.
کباب نگینی همان کباب کوبیده است که روی آن تکههای از گوشت مرغ نیز بهصورت نگین قرار دادهشده است.
کباب برگ از گوشت خالص تهیه شده است و این گوشت قبل از طبخ توسط بیفکوب کوبیده شده است (آموزش طبخ کباب برگ مجلسی)
کباب چنجه درواقع از گوشت خالص تهیه می شود. تکههای گوشت در ابعاد مناسب بریده و کباب میشوند.
کباب سلطانی ترکیبی از کباب برگ و کوبیده است.
کباب میکس ترکیبی از کباب کوبیده و جوجه کباب است.
کباب قفقازی شبیه ترین کباب به کباب بختیاری است. در کباب قفقازی از خامه استفاده می شود و فقط با سینه مرغ طبخ می شود.
طبخ کباب بختیاری در خانه
حال که تفاوت کباب ها را دانستیم بهتر است به سراغ طبخ کباب بختیاری در خانه برویم و فوت و فن های طبخ این کباب را با استفاده از کباب پز تابشی خانگی برسی کنیم. در اینجا ما مواد لازم برای طبخ کباب برای 8 نفر را آماده کردهایم درصورتیکه نفرات شما بیشتر یا کمتر است، مواد اولیه را بهتناسب کنم یا زیاد کنید.
مواد لازم برای طبخ کباب بختیاری در خانه
فيله مرغ 400 گرم
فيله گوسفند 400 گرم (گوشت گوساله استفاده نشود.)
زعفران دمکرده (مقدار دمکرده باید دو سوم استکان باشد.)
پياز 1 عدد بزرگ یا 2 عدد متوسط
ماست 8 قاشق غذاخوری (ماست ترش باشد خیلی بهتر است.)
روغن 8 قاشق غذاخوری
کره 100 گرمی یک عدد
فلفل دلمهای: 1 عدد متوسط
لیموی تازه: 4 عدد ( در هنگام سرو کباب اب لیموی تازه روی آن چکانده شود.)
گوجه فرنگی: 8 عدد متوسط
سیخ زمینی: 2 عدد بهصورت خلالی خرد شده و سرخ شده (برای تزئین)
نمك و فلفل به مقدار لازم
[IMG]
کباب پز تابشی – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – طبخ کباب بختیاری در 5 مرحله!
مرحله اول – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – تکههای مرغ و گوشت
در ابتدا باید گوشت گوسفندی را به خوبی بشویید. سپس بگذارید که آب از آن خارج شده و به اصطلاح گوشت خشک شود.
گوشت فیله مرغ را به خوبی بشویید و آب آن نیز باید از ظرف خالی شود.
حال تکههای فیله مرغ را به اندازه تکههای جوجه کباب ببرید. این تیکه ها بهتر است در شکل های یکنواخت و مکعبی بریده شوند تا روی سیخ بهتر قرار گیرند.
تکههای گوشت فیله گوسفندی را به اندازه تکههای مرغ ببرید. بهتر است که ضخامت گوشت ها کمی کمتر از ضخامت تکههای مرغ باشد تا سریع تر مغزپخت شده و همچنین مزه دار کرده آنها راحتتر باشد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
شما می توانید از طریق صفحات اجتمایی ما در اینستاگرام ، و یا با جست جو کردن محصول مورد نظر خود در صفحات نماشا، آپارات و همچنین جست و جو کردن آگهی های تبلیغاتی ما در سایت دیوار، با محصولات ما آشنا شوید.
برای راحتی کار می توانید از طریق واتساپ و یا تلگرام با ما در تماس باشید. شما می توانید از قابلیت قرار داده شده در گوشه سمت راست صفحه استفاده کنید.
مرحله دوم- طرز طبخ کباب بختیاری در خانه با استفاده از کباب پز تابشی خانگی – آماده کردن مواد طعم دهنده
و آب پیاز هم به داخل گوشت مرغ نفوذ می کند و طعم آن را ممکن است تلخ کند.
پیازهای رنده شده را در یک ظرف متوسط که درب داشته باشد بریزید. پیاز خرد شده به شدت قابلیت جذب باکتری و میکروب هوا را دارد و باید حتماً از ظرف درب دار استفاده کنید.
فلفل و کمی روغن (در حد 3 قاشق) به پیازها اضافه کنید.
فلفل دلمهای را خلالی خرد کنید. خیلی ریز نباشد و به پیازها اضافه کنید.
حال ظرف شما باید حاوی موارد زیر باشد: پیاز حلقه ای خرد شده، فلفل، فلفل دلمهای خلالی خرد شده و کمی روغن
[IMG]
کباب پز تابشی – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – طبخ کباب بختیاری در 5 مرحله!
[IMG]
کباب پز تابشی – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – طبخ کباب بختیاری در 5 مرحله!
[IMG]
کباب پز تابشی – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – طبخ کباب بختیاری در 5 مرحله!
مرحله سوم – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – مزه دار کردن کباب بختیاری
در ظرفی که مواد را ترکیب کردهاید تکههای گوشت و مرغ را بریزید و کمی به هم بزنید تا همه گوشت ها و مرغها با مواد داخل ظرف ترکیب شوند. حال نیمی از مقدار زعفران را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا حسابی به مواد ترکیب شوند.
این مواد را به مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید و روی آن را با سلفون بپوشانیم تا حسابی مواد طعم دار شوند.
حال باید ماست و نمک را به مواد اضافه کنید. ظرف را از یخچال خارج کرده و به آن ماست و نمک را اضافه کنید. مجدد باید ظرف را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا ماست حسابی گوشت ها ترد کند. درب ظرف را حتماً با سلفون بپوشانیم.
از ویدئو های محصولات ما بازدید نمایید
شما می توانید از طریق صفحات اجتمایی ما در اینستاگرام ، و یا با جست جو کردن محصول مورد نظر خود در صفحات نماشا، آپارات و همچنین جست و جو کردن آگهی های تبلیغاتی ما در سایت دیوار، با محصولات ما آشنا شوید.
مرحله چهارم- طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – آماده کردن سیخ ها
در این مرحله شما باید تکههای مرغ و گوشت را به سیخ بگیرد. مراقب باشید که به تکههای شما فلفل دلمه و یا پیاز چسبیده باشد. این مواد بهسرعت در حین کباب کردن میسوزند و ظاهر کباب شما را خراب میکنند.
حال باید تکههای مرغ و گوشت را بهصورت یکی در میان در سیخ قرار دهید. ابتدا یک تکه گوشت گوسفند و سپس یک تکه گوشت مرغ و به همین ترتیب تا انتها. آخرین گوشت باید گوشت گوسفند باشد. به این ترتیب ابتدا و انتهای سیخ شما باید با گوشت گوسفند بستهشده باشد.
سیخ ها را به ترتیب آماده کنید و در یک سینی فلزی قرار دهید.
از کارد سنگین استفاده کرده و با پشت تیغه آن روی گوشت ها کمی ضربه بزنید. مراقب باشید که گوشتها از سیخ جدا نشوند و همچنین بریده نشوند. این کار باعث میشود که گوشت ها یکنواخت شده و کمی له شوند تا فرآیند پخت آنها بهتر شود.
سیخ های کباب بختیاری آماده طبخ توسط کباب پز تابشی خانگی هستند.
[IMG]
کباب پز تابشی – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – طبخ کباب بختیاری در 5 مرحله!
[IMG]
کباب پز تابشی – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – طبخ کباب بختیاری در 5 مرحله!
[IMG]
کباب پز تابشی – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – طبخ کباب بختیاری در 5 مرحله!
مرحله پنجم – طبخ کباب بختیاری با استفاده از کباب پز تابشی
در ابتدا سینی آب کباب پز را پر از آب کنید. سپس کباب پز تابشی خود را روشن کنید و تقریباً 2 دقیقه صبر کنید تا سرامیکها حسابی گداخته شوند.
بهترین جایگاه برای طبخ کباب بختیاری ردیف وسط می باشد. اگر کباب پز تابشی خانگی شما از نوع گیربکس دار است فاصله آن را در وسط و مرکز کباب پز قرار دهید.
سیخ را روی کباب پز خانگی قرار داده و بعد از 20 ثانیه سیخ ها را بچرخانید تا هر دو طرف کباب نیمپز شده و خود را حسابی بگیرد. در این فاصله کره و نیمه باقیمانده زعفران دمکرده را باهم ترکیب کنید و در یک ظرف جداگانه نگهدارید.
مراقب آب داخل سینی باشید و اگر تبخیر شد یا کم شد مقدار به آب داخل سینی کباب پز خانگی اضافه کنید.
حال سیخ ها را در فواصل زمانی مناسب بچرخانید تا حسابی پخته شوند. مراقب باشید چرا که گوشت مرغ زودتر از گوشت گوسفند طبخ می شود و خیلی سریع نیز میسوزد.
زمانی که گوشت مرغ و گوشت گوسفند نیمپز شدند سیخ ها را برداشته روی آنها را با فرچه به زعفران دمکرده و کره (مخلوطی که از قبل آماده کردهایم) آغشته میکنیم و مجدد در کباب پز خانگی قرار میدهیم. این کار باعث خوشرنگ شدن و چرب شدن کباب میشوند و از خشکی کباب جلوگیری می کند.
در انتها نیز گوجه را خردکرده و به سیخ میکشیم و در کباب پز خانگی قرار میدهیم. به این نکته دقت داشته باشید که گوجهها خیلی سریع در کباب پز تابشی طبخ میشوند.
حال سیخ های کباب بختیاری و گوجهها آمادهشده است. آنها را در داخل یک ظرف یا روی برنج از سیخ خارج میکنیم.
نکته مهم: سیخ ها را روی نان خالی نکنید چرا که نان بهسرعت چربی و آب داخل گوشت مرغ و گوشت گوسفند را جذب کرده و باعث خشک شدن کباب می شود.
برای تزیین کباب از سیخ زمینی سرخ شده خلالی استفاده کنید. در هنگام سرو کباب بختیاری آبلیموی تازه را روی آن بچگانید تا طعم بهتری به دست بیاورید.
نکته جالب در خصوص کباب بختیاری این است که این کباب در کنار کباب کوبیده یکی از معروف ترین کباب های ایران است ک به شدت توسط توریست های خارجی به دیگر گردشگران پیشنهاد می شود. با این حال افرادی هستند که به دنبال کباب های مجلسی و خاص تری هستند. یکی از این کباب های خاص کباب بختیاری است که به راحتی میتوان آن را در منزل و با استفاده از کباب پز تابشی خانگی طبخ کرد. ترکیب مواد استفادهشده در این کباب میتواند طبخ آن را به راحتی در منزل ممکن کند در این کباب از گوشت مرغ و فیله گوسفند استفادهشده است.
ممکن است شما کباب بختیاری را با دیگر کباب ها اشتباه بگیرید در نتیجه خوب است بدانید که:
کباب کوبیده از ترکیب گوشت چرخکرده گوسفند و گوساله طبخ می شود.
کباب نگینی همان کباب کوبیده است که روی آن تکههای از گوشت مرغ نیز بهصورت نگین قرار دادهشده است.
کباب برگ از گوشت خالص تهیه شده است و این گوشت قبل از طبخ توسط بیفکوب کوبیده شده است (آموزش طبخ کباب برگ مجلسی)
کباب چنجه درواقع از گوشت خالص تهیه می شود. تکههای گوشت در ابعاد مناسب بریده و کباب میشوند.
کباب سلطانی ترکیبی از کباب برگ و کوبیده است.
کباب میکس ترکیبی از کباب کوبیده و جوجه کباب است.
کباب قفقازی شبیه ترین کباب به کباب بختیاری است. در کباب قفقازی از خامه استفاده می شود و فقط با سینه مرغ طبخ می شود.
طبخ کباب بختیاری در خانه
حال که تفاوت کباب ها را دانستیم بهتر است به سراغ طبخ کباب بختیاری در خانه برویم و فوت و فن های طبخ این کباب را با استفاده از کباب پز تابشی خانگی برسی کنیم. در اینجا ما مواد لازم برای طبخ کباب برای 8 نفر را آماده کردهایم درصورتیکه نفرات شما بیشتر یا کمتر است، مواد اولیه را بهتناسب کنم یا زیاد کنید.
مواد لازم برای طبخ کباب بختیاری در خانه
فيله مرغ 400 گرم
فيله گوسفند 400 گرم (گوشت گوساله استفاده نشود.)
زعفران دمکرده (مقدار دمکرده باید دو سوم استکان باشد.)
پياز 1 عدد بزرگ یا 2 عدد متوسط
ماست 8 قاشق غذاخوری (ماست ترش باشد خیلی بهتر است.)
روغن 8 قاشق غذاخوری
کره 100 گرمی یک عدد
فلفل دلمهای: 1 عدد متوسط
لیموی تازه: 4 عدد ( در هنگام سرو کباب اب لیموی تازه روی آن چکانده شود.)
گوجه فرنگی: 8 عدد متوسط
سیخ زمینی: 2 عدد بهصورت خلالی خرد شده و سرخ شده (برای تزئین)
نمك و فلفل به مقدار لازم
[IMG]
کباب پز تابشی – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – طبخ کباب بختیاری در 5 مرحله!
مرحله اول – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – تکههای مرغ و گوشت
در ابتدا باید گوشت گوسفندی را به خوبی بشویید. سپس بگذارید که آب از آن خارج شده و به اصطلاح گوشت خشک شود.
گوشت فیله مرغ را به خوبی بشویید و آب آن نیز باید از ظرف خالی شود.
حال تکههای فیله مرغ را به اندازه تکههای جوجه کباب ببرید. این تیکه ها بهتر است در شکل های یکنواخت و مکعبی بریده شوند تا روی سیخ بهتر قرار گیرند.
تکههای گوشت فیله گوسفندی را به اندازه تکههای مرغ ببرید. بهتر است که ضخامت گوشت ها کمی کمتر از ضخامت تکههای مرغ باشد تا سریع تر مغزپخت شده و همچنین مزه دار کرده آنها راحتتر باشد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
شما می توانید از طریق صفحات اجتمایی ما در اینستاگرام ، و یا با جست جو کردن محصول مورد نظر خود در صفحات نماشا، آپارات و همچنین جست و جو کردن آگهی های تبلیغاتی ما در سایت دیوار، با محصولات ما آشنا شوید.
برای راحتی کار می توانید از طریق واتساپ و یا تلگرام با ما در تماس باشید. شما می توانید از قابلیت قرار داده شده در گوشه سمت راست صفحه استفاده کنید.
مرحله دوم- طرز طبخ کباب بختیاری در خانه با استفاده از کباب پز تابشی خانگی – آماده کردن مواد طعم دهنده
و آب پیاز هم به داخل گوشت مرغ نفوذ می کند و طعم آن را ممکن است تلخ کند.
پیازهای رنده شده را در یک ظرف متوسط که درب داشته باشد بریزید. پیاز خرد شده به شدت قابلیت جذب باکتری و میکروب هوا را دارد و باید حتماً از ظرف درب دار استفاده کنید.
فلفل و کمی روغن (در حد 3 قاشق) به پیازها اضافه کنید.
فلفل دلمهای را خلالی خرد کنید. خیلی ریز نباشد و به پیازها اضافه کنید.
حال ظرف شما باید حاوی موارد زیر باشد: پیاز حلقه ای خرد شده، فلفل، فلفل دلمهای خلالی خرد شده و کمی روغن
[IMG]
کباب پز تابشی – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – طبخ کباب بختیاری در 5 مرحله!
[IMG]
کباب پز تابشی – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – طبخ کباب بختیاری در 5 مرحله!
[IMG]
کباب پز تابشی – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – طبخ کباب بختیاری در 5 مرحله!
مرحله سوم – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – مزه دار کردن کباب بختیاری
در ظرفی که مواد را ترکیب کردهاید تکههای گوشت و مرغ را بریزید و کمی به هم بزنید تا همه گوشت ها و مرغها با مواد داخل ظرف ترکیب شوند. حال نیمی از مقدار زعفران را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا حسابی به مواد ترکیب شوند.
این مواد را به مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید و روی آن را با سلفون بپوشانیم تا حسابی مواد طعم دار شوند.
حال باید ماست و نمک را به مواد اضافه کنید. ظرف را از یخچال خارج کرده و به آن ماست و نمک را اضافه کنید. مجدد باید ظرف را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا ماست حسابی گوشت ها ترد کند. درب ظرف را حتماً با سلفون بپوشانیم.
از ویدئو های محصولات ما بازدید نمایید
شما می توانید از طریق صفحات اجتمایی ما در اینستاگرام ، و یا با جست جو کردن محصول مورد نظر خود در صفحات نماشا، آپارات و همچنین جست و جو کردن آگهی های تبلیغاتی ما در سایت دیوار، با محصولات ما آشنا شوید.
مرحله چهارم- طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – آماده کردن سیخ ها
در این مرحله شما باید تکههای مرغ و گوشت را به سیخ بگیرد. مراقب باشید که به تکههای شما فلفل دلمه و یا پیاز چسبیده باشد. این مواد بهسرعت در حین کباب کردن میسوزند و ظاهر کباب شما را خراب میکنند.
حال باید تکههای مرغ و گوشت را بهصورت یکی در میان در سیخ قرار دهید. ابتدا یک تکه گوشت گوسفند و سپس یک تکه گوشت مرغ و به همین ترتیب تا انتها. آخرین گوشت باید گوشت گوسفند باشد. به این ترتیب ابتدا و انتهای سیخ شما باید با گوشت گوسفند بستهشده باشد.
سیخ ها را به ترتیب آماده کنید و در یک سینی فلزی قرار دهید.
از کارد سنگین استفاده کرده و با پشت تیغه آن روی گوشت ها کمی ضربه بزنید. مراقب باشید که گوشتها از سیخ جدا نشوند و همچنین بریده نشوند. این کار باعث میشود که گوشت ها یکنواخت شده و کمی له شوند تا فرآیند پخت آنها بهتر شود.
سیخ های کباب بختیاری آماده طبخ توسط کباب پز تابشی خانگی هستند.
[IMG]
کباب پز تابشی – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – طبخ کباب بختیاری در 5 مرحله!
[IMG]
کباب پز تابشی – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – طبخ کباب بختیاری در 5 مرحله!
[IMG]
کباب پز تابشی – طرز طبخ کباب بختیاری در خانه – طبخ کباب بختیاری در 5 مرحله!
مرحله پنجم – طبخ کباب بختیاری با استفاده از کباب پز تابشی
در ابتدا سینی آب کباب پز را پر از آب کنید. سپس کباب پز تابشی خود را روشن کنید و تقریباً 2 دقیقه صبر کنید تا سرامیکها حسابی گداخته شوند.
بهترین جایگاه برای طبخ کباب بختیاری ردیف وسط می باشد. اگر کباب پز تابشی خانگی شما از نوع گیربکس دار است فاصله آن را در وسط و مرکز کباب پز قرار دهید.
سیخ را روی کباب پز خانگی قرار داده و بعد از 20 ثانیه سیخ ها را بچرخانید تا هر دو طرف کباب نیمپز شده و خود را حسابی بگیرد. در این فاصله کره و نیمه باقیمانده زعفران دمکرده را باهم ترکیب کنید و در یک ظرف جداگانه نگهدارید.
مراقب آب داخل سینی باشید و اگر تبخیر شد یا کم شد مقدار به آب داخل سینی کباب پز خانگی اضافه کنید.
حال سیخ ها را در فواصل زمانی مناسب بچرخانید تا حسابی پخته شوند. مراقب باشید چرا که گوشت مرغ زودتر از گوشت گوسفند طبخ می شود و خیلی سریع نیز میسوزد.
زمانی که گوشت مرغ و گوشت گوسفند نیمپز شدند سیخ ها را برداشته روی آنها را با فرچه به زعفران دمکرده و کره (مخلوطی که از قبل آماده کردهایم) آغشته میکنیم و مجدد در کباب پز خانگی قرار میدهیم. این کار باعث خوشرنگ شدن و چرب شدن کباب میشوند و از خشکی کباب جلوگیری می کند.
در انتها نیز گوجه را خردکرده و به سیخ میکشیم و در کباب پز خانگی قرار میدهیم. به این نکته دقت داشته باشید که گوجهها خیلی سریع در کباب پز تابشی طبخ میشوند.
حال سیخ های کباب بختیاری و گوجهها آمادهشده است. آنها را در داخل یک ظرف یا روی برنج از سیخ خارج میکنیم.
نکته مهم: سیخ ها را روی نان خالی نکنید چرا که نان بهسرعت چربی و آب داخل گوشت مرغ و گوشت گوسفند را جذب کرده و باعث خشک شدن کباب می شود.
برای تزیین کباب از سیخ زمینی سرخ شده خلالی استفاده کنید. در هنگام سرو کباب بختیاری آبلیموی تازه را روی آن بچگانید تا طعم بهتری به دست بیاورید.