23-07-2020، 13:44
خطر به دنیا آوردن نوزاد زودرس در زنان قدکوتاه بیشتر از زنان قد بلند است
دوران بلوغ اگر به تغذیه دختران نوجوان توجهی نشود، قد آنها كوتاه و اندامشان ظریف خواهد بود از این رو نسل آینده را نیز به مخاطره میافتد زیرا دختری كه قد بلندی دارد، ذخایر غذایی كاملی داشته و در هنگام باروری جفت بزرگتری ساخته و تغذیه بهتری از طریق جفت به جنین میرسد.
محققان آمریکایی دریافتند، زنان کوتاهقد بیشتر در معرض خطر زایمان زودرس قرار دارند.یافتههای این بررسی نشان میدهد، میزان قد مادر با طول دوران بارداری ارتباط مستقیم دارد و هرچه قد مادر کوتاهتر باشد، بیشتر در معرض خطر قرار میگیرد. مادران کوتاه قد، بیشتر در معرض زایمان زودرس و تولد فرزند نارس و کوچکتر هستند.
لوئیس موگلیا، از بیمارستان کودکان سینسیناتی در اوهایو در این زمینه اظهار کرد: قد مادران با دوران بارداری آنها رابطه مستقیم دارد، البته دلیل این موضوع هنوز مشخص نیست، اما به احتمال زیاد ریشه آن در ژنتیک، تغذیه و محیطزیست است و نیاز به بررسی و مطالعه در این زمینه وجود دارد.
این مطالعه همچنین نشان داد، در سراسر جهان سالانه 15 میلیون نوزاد زودرس متولد میشوند و بیش از یک میلیون کودک به علت تولد زودرس از بین میروند.
علاوه بر این نوزادانی که زودرس متولد شدهاند با مشکلات جدی سلامتی از جمله مشکلات تنفسی، زردی، مشکلات بینایی، فلج مغزی و کندذهنی مواجه میشوند.
محققان با بررسی سه هزار و 485 زن و نوزاد آنها در شمال اروپا دریافتند قد مادر، تاثیر بسیاری بر شرایط جنین، طول مدت بارداری و نارس بودن دارد.
میزان قد مادر با طول دوران بارداری ارتباط مستقیم دارد
قد نوزاد و وزن او از مواردی است که ژنتیکی است و ارتباطی با قد مادر ندارد.
جو لی سیمپسون، یکی از محققان این بررسی اظهارکرد: طول قد مادر و اثر آن بر طول بارداری مجزا از تاثیر ژنتیک بر اندازه جنین است که در این پژوهش بررسی شده است.
یك متخصص تغذیه گفت: دختران قد بلند ذخایر غذایی كاملی دارند و در هنگام بارداری جفت بزرگتری ساخته و از این رو تغذیه بهتری از طریق این جفت به جنین رسیده و فرزندان آنها سالم تر به دنیا میآیند.
ایشان اظهار داشت: دختران در دوران بلوغ نیاز زیادی به آهن و كلسیم پیدا میكنند و اغلب آنها در این ایام رژیم گرفته یا از غذاهای فست فود استفاده میكنند كه موجب عدم تأمین نیازهای تغذیهای آنها شده و ذخایر بدنی آنها تحلیل میرود.
وی در ادامه افزود: تغذیه فقط شامل خوردن و لذت بردن نمیشود؛ در ورای تغذیه باید به سلامتی اندیشید و رساندن 50 ریزمغذی و اسیدهای چرب آمینه به سلولهای بدن از طریق مواد غذایی ضروری است.
این متخصص تغذیه با بیان اینكه روش تغذیه اكثر دختران جامعه نادرست است، ادامه داد: سرعت افزایش تكثیر سلولی در دوران بلوغ شبیه به نوزادی است كه تازه به دنیا آمده و با سرعت رشد كرده است و در طول 5 الی 6 ماه وزن او به دو برابر میرسد و در دوران بلوغ اگر دختران جوان خواب كافی داشته و از تمام گروههای غذایی استفاده كنند، 10 الی 15 سانتیمتر قد كشیده و وزن آنها نیز اضافه میشود.
در دوران بلوغ اگر به تغذیه دختران نوجوان توجهی نشود، قد آنها كوتاه و اندامشان ظریف خواهد بود از این رو نسل آینده را نیز به مخاطره میافتد زیرا دختری كه قد بلندی دارد، ذخایر غذایی كاملی داشته و در هنگام باروری جفت بزرگتری ساخته و تغذیه بهتری از طریق جفت به جنین میرسد.
ایشان با بیان اینكه اگر زنان میخواهند فرزندان آنها دچار بیماری نشوند در هنگام ورود به حاملگی باید دارای وزن مناسب باشند، گفت: هماكنون 60 درصد از دختران كشور دچار كمخونی هستند كه اثرات منفی بر روی رشد آنها در دوران بلوغ دارد.
عمده كمخونی دختران شامل فقر آهن، كمبود اسید فولیك و ویتامین B12 است و برای جبران آن باید از گوشت قرمز، ماهی و منابع گیاهی استفاده كنند اما جذب آهن منابع گیاهی در بدن پایین است.
این متخصص تغذیه با بیان اینكه دخترانی كه كم خونی دارند، غذای خود را با ماست یا دوغ مصرف نكنند، گفت: مصرف لبنیات به دلیل داشتن كلسیم، جذب آهن مواد غذایی را مختل میكند.
منبع: تاپ ناز