مافین را معمولا به صورت کیک ساده و شکلاتی یا طعمهای دیگر میشناسیم، اما رسپی مافینهای غذایی هم بسیار محبوب هستند. مافین با انواع گوشت و پنیر پیتزا یا حتی مافین با مواد غذایی گیاهی به عنوان فینگرفود و پیش غذا سریع و کم هزینه و آسان در سرتاسر دنیا بسیار محبوب هستند. طرز تهیه مافین پیتزایی قارچ و مرغ در فر و بدون فر را در این مطلب بخوانید.
مواد لازم برای ۱۵ عدد مافین پیتزایی
- آرد قنادی (سه صفر): ۲۲۰ گرم (هر لیوان فرانسوی دستهدار معادل ۱۵۰ گرم آرد است)
- پودر خمیر مایه فوری: ۱ قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
- شکر: ۱ قاشق مرباخوری
- شیر ولرم: ½ لیوان فرانسوی دستهدار
- سینه مرغ: ۱ عدد بدون پوست و استخوان
- قارچ: ۲۰۰ گرم
- تخم مرغ: ۲ عدد
- روغن مایع: ۱۰۰ گرم (هر لیوان فرانسوی دستهدار معادل ۲۲۰ گرم روغن است)
- خامه: ۵۰ گرم
اخذ نمایندگی افق کوروش - پنیر پیتزا: ۱۰۰ گرم
- فلفل دلمهای: ۱ عدد
- پیازچه: ۱۰۰ گرم
- نمک، زردچوبه، پودر سیر، پودر آویشن و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
طرز تهیه
مرحله اول: ابتدا فر را روشن کنید و روی درجه ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. سینه مرغ را نگینی خرد کنید و در روغن مقداری تفت دهید تا رنگ مرغ عوض شود. نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید. اجازه دهید مرغ با آب خودش خوب بپزد و تفت بخورد. یک روش دیگر هم این است که مرغ را بپزید و ریش ریش کنید و سپس تفت دهید. حالا قارچ خرد شده را به مرغ اضافه کنید و مقداری دیگر تفت دهید. حرارت را زیاد کنید تا قارچها خوب سرخ شوند و آبشان کشیده شود. در ۵ دقیقه پایانی فلفل دلمهای خرد شده را هم اضافه کنید.
مرحله دوم: تخم مرغها را به همراه پودر سیر، پودر آویشن، نمک و فلفل خوب هم بزنید و مخلوط کنید. سپس خامه و روغن مایع را به این ترکیب اضافه کنید و باز هم بزنید. آرد را با بیکینگ پودر مخلوط کنید و ۳ بار الک کنید. شیر ولرم و خمیر مایه را مخلوط کنید و روی ظرف را بپوشانید. ۵ دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل بیاید. خمیر مایه عمل آمده به همراه مخلوط آرد و بیکینگ پودر را به مایه تخم مرغی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا خمیری شود. سپس مایه مرغ و قارچ و فلفل دلمهای را به آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. روی ظرف را به مدت ۳۰ دقیقه با سلفون بپوشانید و در یک جای گرم بگذارید.
مرحله سوم: در قالب مافین کپسولهای کاغذی مافین بگذارید. کپسولها را کمی با روغن چرب کنید و مایه مافین پیتزایی مرغ و قارچ را در قالبها بریزید. قالب را به مدت ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فر با همان دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید. در آخر پخت هم ۳ دقیقه گریل فر را روشن کنید تا روی مافین طلایی شود.
برای درست کردن مافین پیتزا به عنوان یک فست فود سالم و سریع میتوانید از مواد مختلف استفاده کنید. مثلا مافین مرغ و بادمجان که به جای قارچ از بادمجانهای مکعبی خرد شده و سرخ شده استفاده میشود، یا به جای گوشت مرغ از انواع ژامبون و سوسیس، گوشت بوقلمون یا حتی گوشت چرخ کرده استفاده کنید و مافین پیتزا با گوشت داشته باشید. در ترکیب مافین میتوانید از ذرت، هویج رنده شده، نخود فرنگی، اسفناج، زیتون یا هر ماده دیگری که میپسندید میتوانید استفاده کنید.
فوت و فنهای درست کردن مافین
- برای درست کردن فست فود مافین از خمیر جادویی هم میتوانید استفاده کنید. طرز تهیه خمیر جادویی را در اینجا بخوانید. مواد مافین را با خمیر جادویی مخلوط کنید و در قالبهای مافین بریزید و طبق دستور گفته شده در فر بپزید.
- طرز تهیه مافین پیتزایی بدون فر هم مرسوم است. برای این کار میتوانید مواد را یک جا در تابه دو طرفه بریزید و بعد از پخت برش بزنید و سرو کنید.
- از ترکیب مواد مافین پیتزایی خامه را حذف نکنید تا بافت مافین نرم و لطیف شود.
- میتوانید مافین را به صورت رژیمی و به صورت مافین کتویی برای رژیم کتوژنیک به عنوان یک فست فود سالم یا پیش غذا مهمانی هم درست کنید.