اگر میخواهید غذایی متفاوت را تجربه کنید آش یخ را که یکی از غذاهای سنتی آذربایجانیهاست به شما پیشنهاد میکنیم. آش یخ یکی از غذاهای محلی ساده و خوشمزه استان آذربایجان شرقی است.
مواد لازم
- برنج: ۱۰۰ گرم
- ماست ترش محلی: ۵۰۰ گرم
- سیر رنده شده: ۲ حبه
- سبزی (تره، جعفری، ترخون، گشنیز، برگ چغندر): به میزان لازم
- یخ: به میزان لازم
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه آش یخ
برنج را بشویید و ۲ - ۳ ساعتی در آب خیس دهید. سبزیها را هم خوب بشویید و ریز خرد کنید.
بعد برنج را به همراه یک لیتر آب، نمک، فلفل و سبزی خرد شده، روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته شوند.
وقتی برنج به حالت شیر برنج در امد سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و بعد از چند جوش ریز، آش را از روی حرارت بردارید.
وقتی آش سرد شد آن را داخل یخچال قرار دهید و هر زمان که خواستید آش را سرو کنید یک ملاقه از آن را با دو ملاقه ماست ترش مخلوط کنید و یخ خرد شده را داخل آن بریزد و میل کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش یخ
- آش یخ جزو غذای محلی - آذربایجانی میباشد.
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳ ساعت و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد.
- آش یخ را میتوانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید.
- همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.