22-04-2020، 23:12
باستانشناسان اسکاتلندی، نقاشیهای بیسابقهای، از یکی از الهههای مصر باستان در تابوت ۳ هزارساله یک زن اشرافی اهل «تبس» کشف کردند.
به گزارش ایسنا و به نقل از انشنت اوریجینز،این تابوت برای نخستین بار به دلیل بمبهای غارتگران آثار باستانی در وضعیتی شکننده و آسیبدیده کشف شد و در سال ۱۹۳۶ به موزه و گالری هنری «پرت» اهدا شد. در سال ۲۰۱۳ این تابوت برای انجام سی تی اسکن و آزمایشات اشعه ایکس به بیمارستان سلطنتی کودکان منچستر منتقل شد.
باستانشناسان اسکاتلندی برای نخستینبار در ۱۰۰ سال گذشته این مومیایی را از تابوت خارج کردند و در جریان مرمت این اثر به نقاشیهایی از الههی مصر باستان «امنتت» یا «ایمنتت» ملقب به «بانوی غرب» در بخش داخلی و خارجی تابوت برخوردند.
دکتر «مارک هال» مدیر مجموعه موزه و گالری هنری «پرت» در گفت و گویی بیان کرد :« کشف این نقاشیها بسیار غافلگیرکننده بود. ما در گذشته هیچ دلیلی برای بلند کردن این مومیایی از تابوت تاحدی که کف آن مشخص باشد نداشتیم و بنابراین هیچ گاه آن را خارج نکردیم و انتظار این را نداشتیم که اثر خاصی را در آن مشاهده کنیم.»
با توجه به مقالهای که در سال ۲۰۱۶ توسط «بی بی سی» منتشر شد، این تابوت در شهر «اخمیم» واقع در مصر ساخته شده و مومیایی حدودا ۲۷۰۰ ساله زنی که در سالهای ۷۶۰ تا ۵۲۰ پیش از میلاد زندگی میکرده در آن قرار داده شده است.
نقاشی که در بخش داخلی این تابوت قرار دارد نسبت به نقاشی دیگر سالمتر باقی مانده و الهه مصر باستان را درحالی که رو به سمت راست ایستاده و لباسی قرمز رنگ به تن دارد، به تصویر کشیده است. با توجه به مطلب منتشرشده در «انشنت اجیپت آنلاین» نام «امنتت» به «غرب»، جایی که خورشید غروب میکند و جایی که بر اساس افسانههای مصر باستان دریچه دنیای مردگان قرار دارد، اشاره دارد.
انتظار میرود پس از مورد بررسی قرار گرفتن نقاشیهای کشفشده اخیر، این مومیایی اشرافزاده نیز در سال ۲۰۲۲ در سال موزه «پرت» به نمایش عمومی گذاشته شود.