10-02-2019، 13:59
کودک های دوست داشتنی را باید بعد از گرفتن از شیر حسابی تقویت کنید. شش ماهگی: در ابتدا لازم نیست غذای جامد را با دادن کباب به کودک آغاز کنید! بلکه به او باید غذاهای نرم و نیمه جامد بدهید. غذاهائی مانند: ▪ پوره سیبزمینی و هویج فرنگی و یا هویج زرد
گلابی یا سیب آبپز، انبه و موز ▪ پوره برنج، ذرت و یا غلات حجیم شده با شیر، فرنی قبل از دادن غذا به کودک، آن را امتحان کنید تا داغ نباشد. هیچوقت غذای کودک را با شیر در شیشه نریزید، زیرا ممکن است باعث خفگی او شود. هرگز قاشقی را که به دهان خود میزنید به دهان کودک نزنید.
(زیرا تمام میکروبها و باکتریهای موجود در دهان شما وارد بدن کودک میشود) وقتی کودک میل به غذا ندارد به زور به وی غذا ندهید. همراه با خوردن غذای کمکی نباید شیر مادر و یا شیرخشک را قطع کرد. حتماً روزانه باید ۶۰۰ سیسی شیر به او بدهید. راهنمائیهائی در زمینهٔ غذا دادن :
هرگز به اجبار و بیش از حد نیاز کودک، به او غذا ندهید. ▪ حتماً قبل از غذا دادن به کودک او را آرام کنید تا هر دو در آرامش باشید. ▪ برای دادن غذا، کودک را بغل گیرید و یا او را روی صندلی بلند مخصوص کودک بنشانید و بعد غذا را بدهید. ▪ وقتی میخواهید غذای جدید را به کودک بدهید آن را با کمی از غذائی که قبلاً با طعم آن آشناست مخلوط کنید.
اگر کودک غذا را پس زد، ناامید نشوید. اینکار را چند روز بعد تکرار کنید تا کمکم به آن عادت کند. ▪ برای جلوگیری از کثیف شدن فرش و زمین حتماً پارچه یا روزنامه روی آن پهن کنید. ▪ باید بدانید غذا دادن به کودک ریخت و پاش دارد و ممکن است لباس کودک و یا حتی لباس شما هم کثیف شودهفت ماهگی:
در این موقع است که باید مقدار غذای کودک را افزایش دهید و در روز دو وعده به او غذای نیمه جامد بدهید. ▪ به غذای کودک نمک اضافه نکنید. اگر قرار است به کودک از غذای خانواده بدهید، حتماً قبل از اضافه کردن ادویه به آن، سهم کودک را بردارید. ▪ به پورهٔ بعضی از میوهها که کمی ترش هستند
(انگور فرنگی و ریواس و…) به مقدار خیلی کم میتوان شکر اضافه کرد. ولی هیچگاه به شیر یا نوشیدنی و غذای کودک شکر اضافه نکنید. ▪ اگر در منزل خودتان غذای تازه برای کودک تهیه کنید، بهتر از نوع منجمد آن است که از بیرون تهیه میشود. ▪ به پورهٔ سبزی یا غلات کودک میتوانید
کمی گوشت مرغ و یا جگر، عدس و لبنیات (ماست پرچرب) اضافه کنید. البته اگر سابقه حساسیت به این مواد در افراد خانواده نداشته باشید. حساسیتهای خانوادگی : اگر یکی از اعضاء خانواده حساسیت وابسته به موادغذائی دارد، حتماً این موضوع را با مشاور بهداشت یا پزشک کودکتان در میان بگذارید
و بعد غذاهائی را که در زیر به آنها اشاره میشود، به او بدهید: ▪ لبنیات ▪ غذاهائی که از غلات تهیه میشوند و ”گلوتن“ دارند. (آرد گندم و غلات حجیم شده) ▪ دانهها و مغزها (بادام، گردو، بادامزمینی، و…) ▪ دادن شیر گاو و خالص را باید بعد از یکسالگی شروع کنید. اما از آن برای تهیه فرنی و پخت غذا میتوان استفاده کرد. ▪ مرکبات و آبمیوههای آنها. ▪ ماهی