03-08-2018، 6:40
صبحانه از اهمیت بهسزایی در برنامه غذائی روزانه برخوردار است. ازاینرو، کارشناسان تغذیه بر ترکیبات این وعده غذایی توجه شایانی دارند. ولی محتویات یادشده برحسب ذائقه و فرهنگ غذائی در کشورهای مختلف متفاوت است. برای نمونه، در کشورهای اروپایی نظیر اسپانیا، فرانسه و ایتالیا، نخستین وعده غذائی روز عبارت است از تکهای نان یا شیرینی به همراه یک فنجان قهوه غلیظ؛ درحالیکه در کشور کره صبحانه همانند شام بهصورت کامل سرو میشود. ازاینرو، در ادامه نگاهی گذرا و تصویری به فرهنگ غذائی مردم دنیا در انتخاب غذاها برای صبحانه خواهیم داشت.
چین
مدل سنتی صبحانه در این کشور رایج است ولی مواد غذائی انتخابی در هر منطقه شکل خاصی دارد. یکی از غذاهای معروف و محبوب میلیونها نفر در چین برای صبحانه، رولهای خمیر سرخشده به همراه شیر سویای گرم است. نوعی اسنک به نام Dim Sum و سوپهای گرم نیز از دیگر غذاهای موردعلاقه مردم چین برای صبحانه هستند.
استرالیا
مردم استرالیا علاقه بسیار زیادی بهصرف Vegemite بهصورت روزانه در صبحانه دارند. این ماده غذائی نوعی شیره است که از ترکیب عصاره سبزیجات و ادویههای مختلف تهیه میشود. ازجمله سایر عادتهای غذائی مردم استرالیا صرف مقدار زیادی میوه و گاهی اوقات صرف صبحانهای کامل به سبک انگلیسی است.
برزیل[url=https://images.kojaro.com/2015/11/2111.jpg][/url]
قهوه غلیظ با شیر به همراه بشقابی پر از ژامبون، پنیر و نان، ترکیب اصلی صبحانه مردم برزیل است. همچنین سوپ غلیظی به نام فیجا متشکل از لوبیا و گوشت نیز ازجمله اجزای مهم صبحانه در این کشور است.
کلمبیا
در این کشور مهمترین ماده غذائي صبحانه Arepa است. Arepa نوعی نان شیرین و حجیم تهیهشده از آرد ذرت است که به همراه تخممرغ، گوشت یا مربا صرف میشود.
کوبا
معمولترین ماده غذائی برای صبحانه در کوبا، tostada (نان سوخاری با کره) است که در کنار قهوه سرو میشود.
انگلستان
صبحانه کامل و مشهور انگلیسی شامل تخممرغ، سوسیس، ژامبون، لوبیا، قارچ، و گوجهفرنگی پخته است.
فرانسه
صبحانه سنتی در این کشور متشکل از قهوه با نوعی شیرینی به نام کرواسان یا نان باگت است. همانند اهالی کلمبیا، مردم فرانسه نیز علاقهمندند تا نان یا شیرینی خود را در قهوه خیس کرده و میل کنند.
آلمان
آلمانیها شیفته نان تازه، گوشت، پنیر محلی، کره و مربا برای اولین وعده غذائی روز خود هستند.
هند
مواد غذائی صبحانه در نواحی مختلف هند متفاوت هستند ولی نکته مشترک در میان همه آنها، حضور نوعی ترشی به نام چتنی، سسی به نام dip، به همراه انواع نانهای محلی است.
ایتالیا
مردم ایتالیا روز خود را با نوشیدن کاپوچینو به همراه brioche (نوعی نان) پوشیده با مربا و شکلات صبحانه آغاز میکنند.
مکزیک
مهمترین وعده غذائی روز در این کشور با غذاهایی مانند chilaquiles (خمیر سرخشده با سس گوجه و پنیر) و huevos rancheros (غذایی تند با تخممرغ) شروع میشود. رولتهای شیرین و قهوه گزینههای سبکتری محسوب میشوند.
ژاپن
رایجترین نوع صبحانه در این کشور شامل سوپ میسو، برنج سفید، ترشی سبزیجات و انواع پروتئين مانند ماهی یا املت ژاپنی به نام tamagoyaki است.
روسیه
کیکهای تابهای مانند کیک پنیری، کرپهای کوچکی در اندازه بیسکویت تهیه شده از کفیر برای صبحانه در این کشور بسیار رایج هستند.
ترکیه
صبحانه سنتی کشور ترکیه شامل نان، کره، زیتون، تخممرغ، گوجهفرنگی، خیار، مربا، عسل و سرشیر است. البته به این لیست میتوان سوسیس تند ترکیه به نام سوجوک و چای ترک را نیز اضافه کرد.
اسپانیا
در این کشور نیز مردم علاقهمند به صرف غذایی محلی به نام Pan con tomate (نوعی سس گوجه با سیر) هستند که با نان صرف میشود. علاقهمندان به شیرینی نیز میتوانند چورو (دونات اسپانیایی) را از رستورانها و قنادیها تهیه کنند.
آفریقای جنوبی
غلات گرم یا پوره به نام پوتوپاپ اولین گزینه مردم در آفریقای جنوبی برای صبحانه است.
کره
در کشور کره وعدههای شام و صبحانه بسیار شبیه به هم هستند. مواد غذایی متداول در رژیم غذایی مردم این کشور شامل برنج، سوپ، کیمچی(نوعی گوشت یا ماهی) و همچنین باقیمانده شام شب قبل است!
جامائیکا
محبوبترین غذای مردم جامائیکا برای صبحانه، نوعی میوه به نام آکی بهصورت پخته است. این میوه پس از پخت بسیار شبیه تخممرغ پخته و لهشده است. از جمله سایر غذاهایی که همراه با آن سرو میشود، میتوان موز سبز، ماهی شور و میوههای تازه را نام برد.
سوئد
منوی متداول برای صبحانهای سوئدی متشکل است از ساندویچی چند لایه با ماهی یا انواع ژامبون، پنیر، سس مایونز و سبزیجاتی مانند خیار و گوجهفرنگی.
آمریکا
در این کشور نیز مواد غذائی صبحانه در نواحی مختلف متفاوت است، ولی تخممرغ، سیبزمینی، سوسیس و ژامبون بسیار رایج هستند. منبع