15-11-2016، 15:28
اگر شما هم از اون دسته افرادی هستید که عاشق سیر ترشی هستن اونم از نوع مدتدارش پیشنهاد میکنم این طرز تهیه رو حتماً یاد بگیرید.
این سیر ترشی رو اهل فن هم نمیتونن سن یابی کنن و محاله کسی زیر ۳ سال تعیین سنش کنه!
مواد اولیه :
سس سویا ……………………….. به میزان لازم
سرکه خرما ………………… به میزان لازم
سرکه بالزامیک ……………… به میزان لازم
سیر …………………. به میزان لازم
شکر قهوه ای ……………………. به میزان لازم
طرز تهیه:
برای تهیه این سیر ترشی اول مقدار سرکه رو مشخص کنید که چه قدر باید باشه چون هرچی سرکه بالزامیک مصرف میکنید به اندازه نصفش باید سرکه خرما استفاده بشه.
بهتره اول ظرفی که میخواید توش ترشی بریزید رو انتخاب کنید بعد سیرها رو اضافه کنید و روش سرکه بالزامیک بریزید و هرچه قدر کافی بود نصفش سرکه خرما بریزید. البته اگه براتون اندازهگیری سخته که میدونم هست (تجربه ثابت کرده) به ازای هر ۸ بوته سیر ۱ قاشق غذاخوری شکر قهوهای یا عسل بریزید توی سرکه بالزامیک. (سرکه خرما حذف بشه)
حالا سیرها رو فقط تمیز کنید ولی پوستش رو به هیچ عنوان نکنید و همون طور کامل توی قابلمه بریزید و سرکه بالزامیک و ۲ تا ۳ قاشق سس سویا رو روش بریزید و بذاریدش روی گاز و شکر رو هم اضافه کنید و بعد حرارت رو روشن کنید و ۱۰ تا ۱۵ دقیه سیر رو بجوشونید ولی بیشتر نه! چون سیر له میشه.
حالا سیر رو داخل ظرف تمیز بریزید و همون سرکهای که باهاش جوشیده رو داخل ظرف بذارید تا کاملاً بیاد روی سیر حتماً سرکه رو تست کنید و اگر شیرینی و شوریش کم بود اونو اندازه کنید.
حالا درب ظرف رو اول با یه نایلون ببندید و بعد با درش چفت کنید و ۴۰ روز در جای تاریک قرارش بدید و به نظر من اگه دیگه خیلی میخواید سیر ترشی با حال بشه زیر خاک قرارش بدین (به یاد یانگوم ))) ) چون قدیمیها همیشه سرکه رو خاک میکردند! بعد از ۴۰ روز سیر ترشی ۷ ساله شما آمادست!
نکات:
۱) این ترشی با سرکه بالزامیک واقعاً فوق العادست ولی اگر در اختیار نبود از سرکه قرمز مخلوط با سرکه خرما و عسل و سس سویا استفاده کنید.
۲) در صورت تمایل به جای شکر قهوهای از عسل استفاده کنید ولی شکر قهوهای خیلی بهتره!
۳) سس سویا همون نکته جادویی برای تهیه این ترشی هست ابداً اونو حذف نکنید چون باعث تخمیر و خوشمزه شدن ترشی میشه در واقع زمان تخمیر ۷ ساله رو میکنه ۴۰ روز!