22-09-2016، 14:02
ادعای عجیب سایت عربستانی….کاروان ایران به اخراج از ریو تهدید شد!
.
یک سایت خبری عربستانی از تهدید کاروان پارالمپیک ایران به اخراج از رقابتهای پارالمپیک ریو خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، درج نام خلیج فارس روی نقشه ایران بر چمدان ورزشکاران ایران حاضر در مسابقات پارالمپیک و همچنین طرح نقشه کشور ایران باعث عصبانیت عربستانیها شده است. مسئولان ارشد ورزش عربستان در روزهای گذشته این اقدام ایران را سیاسی دانسته و خواستار برخورد با کاروان ایران به خاطر این طرح و نقشه شده بودند!
.
یک روز بعد از این درخواست عربستانیهای، یک سایت سعودی به نقل از دبیر کل کمیته پارالمپیک عربستان مدعی شد ایران از سوی به اخراج از ریو تهدید شده است. سایت «اخبار۲۴» در اینباره به نقل از «محمد الخلیجی» نوشت: «باید از مسئولان کمیته برگزاری رقابتهای پارالمپیک تشکر کنم که به اعتراض ما خیلی زود رسیدگی کردند. حرکتهای تحریک آمیز در ورزش و ادغام آن با سیاست قابل قبول نیست».
.
واکنش وزارت ورزش به ادعای عربستانی ها
روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان در بیاینه ای به برخی ابهامات درباره اعتراض عربستانی ها به لباس اعضای کاروان پارالمپیک ایران پاسخ داد.
.
اخیر شنیده شده که سعودی ها به درج نام خلیج فارس روی لباس اعضای کاروان ورزش ایران در پارالمپیک ریو ۲۰۱۶ معترض شده اند. ذکر چند نکته در این مورد ضروری است.
اول- جای بحث وجود ندارد و اسناد و مدارک تاریخی هم ثابت کرده که خلیج فارس در همیشه تاریخ خلیج فارس بوده و هر تلاشی برای جعل این نام، بارها توسط مجامع منصف بین المللی بی نتیجه مانده است.
دوم- تصویر روی لباس اعضای کاروان پارالمپیک ایران، نقشه ایران عزیز است با دریای خزر در شمال و خلیج فارس در جنوب. اولین بار هم نیست که ورزشکاران جانباز و معلول ایرانی، این لباس را به تن می کنند. در بازی های پاراآسیایی ۲۰۱۴ اینچئون هم همین لباس با همین نقشه و نام خلیج فارس را به تن کرده بودند، و سوال اینجاست که با وجود نفوذ اعراب حوزه خلیج فارس در شورای المپیک آسیا، چرا آن روز هیچ اعتراضی به این لباس نشد؟
سوم- آنچه در ماه های اخیر از دولت سعودی دیده شده، شیطنت آمیز و خارج از چارچوب مناسبات ورزشی به نظر آمده. رفتار مقامات این کشور در ماجرای میزبانی تیم های باشگاهی ایران در لیگ قهرمانان آسیا، و نیز تلاش های اخیر درباره سیاسی خواندن نقشه ایران روی لباس اعضای کاروان پارالمپیک، بخشی از این شیطنت هاست.
چهارم- وزارت ورزش و جوانان وظیفه خود می داند بر اساس سیاست کلی دولت تدبیر و امید که همانا تنش زدایی، احترام به قواعد بین المللی و حفظ روابط دوستانه بر اساس احترام متقابل با کشورهای همسایه است، رفتار کند. اعتقاد داریم که لازم است فضای ورزش از اغراض و شیطنت های سیاسی دور نگه داشته شود. در موضوع اخیر هم از کمیته ملی پارالمپیک ایران به عنوان متولی آماده سازی و اعزام ورزشکاران به بازی های پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو می خواهیم که واکنشی شایسته، منطقی و مستدل به اعترض سعودی ها نشان دهد.