امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

افزایش بهره‌وری گیاهان با نانوذرات!

#1


افزایش بهره‌وری گیاهان با نانوذرات! 1
پژوهشگران دانشگاه شیراز در طرحی آزمایشگاهی، موفق به افزایش بهره‌وری گیاهان با استفاده از نانوذرات اکسید سیلیکون شده‌اند؛ این نانوذرات باعث کاهش اثرات منفی حضور فلزات سنگین نظیر کادمیم در فرآیندهای فتوشیمیایی می‌شوند که در صنعت کشاورزی و مراتع کاربرد دارد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر جواد کریمی، محقق طرح اظهار کرد: حضور فلزات سنگین در آب، خاک و پساب‌های صنعتی از پیامدهای صنعتی شدن زندگی بشر امروزی است. حضور این فلزات در مزارع کشاورزی، با پایداری بلندمدت بیولوژیکی و باقی ماندن آن‌ها در خاک، سبب ورود این فلزات به زنجیره‌ غذایی و در نتیجه تأثیرات منفی بر سلامتی انسان می‌شود. فلزات سنگین از طریق تغذیه از گیاهان وارد بدن انسان می‌شوند. این فلزات سمی باعث آسیب به سیستم عصبی، کبد، کلیه‌ها، سیستم قلبی-عروقی و بافت استخوان و در نهایت سرطان می‌شوند. بنابراین حذف یا عدم جذب این فلزات بسیار حیاتی است.
کریمی هدف از اجرای این طرح را مقاوم‌سازی گندم در برابر فلز سنگین کادمیم با استفاده از نانوذرات اکسیدسیلیکون عنوان کرد. بدین منظور، عملکرد نانوذرات اکسیدسیلیکون سنتز شده، در کاهش اثرات مضر ناشی از فلزات سنگین بر این گیاه مورد ارزیابی قرار گرفته است.
وی درباره اهمیت اجرای این طرح اظهار کرد: کادمیم یکی از فلزات سمی سنگین است که مانع بهره‌وری گیاه از طریق تداخل در فرآیندهای فتوشیمیایی می‌شود. این فلز سنگین سبب بروز اختلال در طیف وسیعی از فرآیندهای فیزیولوژیکی گیاهان مانند فتوسنتز، روابط آبی گیاه، متابولیسم، جذب یون و مواد معدنی می‌شود. بنابراین کاهش صدمات ناشی از حضور این فلز سنگین در گیاهان با استفاده از نانوذرات اکسید سیلیکون حائز اهمیت است.
محقق این طرح با بیان نتایج حاصل شده از این پژوهش ادامه داد: نانوذرات اکسید سیلیکون با رسوب در دیواره‌ سلولی ریشه‌ها، برگ‌ها، ساقه‌ها و پوشش بذر، مناطق اتصال فلزات سنگین به گیاه را محدود کرده که موجب جذب و انتقال کمتر فلزات سنگین در گیاه شده است. این اثرات با توجه به اندازه ریز و مساحت سطحی بالای نانوذرات در مقایسه با ابعاد میکرونی، به شکل چشمگیری افزایش یافته است.
کریمی در خصوص نحوه‌ ارزیابی نمونه‌ها تصریح کرد: بعد از تهیه‌ نانوذرات اکسید سیلیکون، گیاه گندم در گلخانه‌ی تحقیقاتی کاشته شد و القای تنش کادمیم در غلظت‌های مختلف به همراه نانوذرات اکسید سیلیکون صورت گرفت. سپس بررسی اثرات حضور نانوذرات بر روی گیاهان شاهد و تنش دیده انجام شد.
نتایج این طرح که با همکاری دکتر جواد کریمی، دانش‌آموخته‌ دوره‌ دکترای فیزیولوژی گیاهی دانشگاه شیراز و دکتر ساسان محسن‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه شیراز انجام شده است، در Egyptian Academic Journal of Biological Sciences منتشر شده است.


منبع : ایسنا
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  راه های افزایش عمر ماهی قرمز+.+
  افزایش تمرکز و کنترل احساسات در کودکان با نواختن موسیقی
  قیمت بیت کوین و دلایل افزایش قیمت بیت کوین
  ساخت دستگاهی برای شنیدن درد دل گیاهان!
  آیا با افزایش سن، زمان سرعت می‌گیرد؟
  بهره هوشی بالاتر در کودکان با طول عمر بیشتر ارتباط دارد
  گیاهان خواب آور را بشناسید: )
  چگونه عمر خود را 10% افزایش دهیم؟
  افزایش قد تا چه سنی امکان پذیر است؟
  »10 راه برای افزایش عمر باتری موبایل«

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان