20-10-2015، 14:21
رئیس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت از کمبود 8000 عضو هیات علمی در دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد.
دکتر سیدعلی حسینی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به آخرین فراخوان جذب هیات علمی در وزارت بهداشت اظهار کرد: امسال فراخوان جذب از ابتدای شهریورماه صادر شد و تا پانزدهم مهرماه مهلت ثبت نام وجود داشت که حوزه معاونت آموزشی وزارت بهداشت در این فراخوان برای جذب 1250 نفر عضو هیات علمی به تفکیک در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اعلام آمادگی کرد.طبق آخرین گزارشهای ارسال شده کرده اند.
وی از اعلام آمادگی و شرکت 3600 نفر از متخصصان و پزشکان فوقتخصص در سراسر کشور در فراخوان جذب خبر داد و افزود: وزارت بهداشت پس از اتمام مهلت فراخوان جذب، به دانشگاهها اعلام کرد که دانشگاه ها براساس اولویتها، صلاحیتهای افراد متقاضی را بررسی کرده و نهایتا برای تایید نهایی به هیات مرکزی جذب هیات علمی وزارت بهداشت ارسال کنند.امیدواریم تا پایان سال بتوانیم نیروهای مورد نیاز را از بین آن دسته متقاضیانی که در فراخوان شهریور و مهرماه ثبتنام کردهاند، جذب کنیم.
رئیس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت با اشاره به روند افزایش پذیرش دانشجو در وزارت بهداشت در سالهای اخیر اظهار کرد: روند افزایش پذیرش دانشجو در وزارت بهداشت در طول سالهای گذشته مخصوصا در مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و PH.D) هم تخصص و هم فوقتخصص بالینی افزایش داشته است، البته این امر به دلیل نیاز خدمات درمانی، به پذیرش دانشجو بوده است.
دکتر حسینی ادامه داد: با توجه به افزایش تعداد دانشجویان، وزارت بهداشت وضعیت هیات علمی شاخصهای 200 دانشگاه معتبر دنیا را مورد بررسی قرار داد و پس از برآوردهای لازم به این نتیجه رسید که در حال حاضر وزارت بهداشت با کمبود بیش از 8000 عضو هیات علمی مواجه است.
وی با اشاره به نسبت استاد به دانشجو در رشتههای مختلف پزشکی اظهار کرد: بر اساس قانون باید در دورههای مختلف تحصیلات تکمیلی، PH.D، تخصص و فوق تخصص نسبت استاد به دانشجو کاهش یافته و به ازای سه دانشجو یک استاد وجود داشته باشد البته این نسبت برای دورههای کارشناسی و دکترای حرفهای بیشتر میشود و از آنجایی در حال حاضر تعداد دانشجویان افزایش یافته است، باید جذب اعضای هیات علمی در دانشگاههای علوم پزشکی نیز متناسب با آن افزایش یابد.
لزوم حمایت سازمان مدیریت از وزارت بهداشت
رئیس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم حمایت سازمان مدیریت و برنامهریزی از وزارت بهداشت اظهار کرد: جذب تعداد بیشتری از اعضای هیات علمی در وزارت بهداشت نیازمند حمایت سازمان مدیریت و برنامهریزی برای تخصیص اعتبار و توجه به آموزش و جذب اعضای هیات علمی است، زیرا واقعیت امر این است اگر بتوانیم نیروهای خوب و با کیفیت بالا تربیت کنیم، سلامت بیشتر را برای جامعه و کشور تضمین کردهایم، یعنی همان اتفاقی که در سالهای اخیر در کشور رخ داده است و اعضای هیات علمی وزارت بهداشت در دانشگاههای علوم پزشکی افرادی را تربیت میکنند که نه تنها پاسخگوی نیازهای درمانی کشور بلکه پاسخگوی نیاز درمانی افراد در سایر نقاط جهان نیز هستند.
دکتر حسینی در پاسخ به این سوال که چرا علی رغم نیاز به 8000 عضو هیات علمی،وزارت بهداشت برای جذب 1250 نفر اعلام آمادگی کرده، گفت: مجوز برای جذب هیات علمی از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی صادر میشود و اینطور نیست که وزارت بهداشت راسا در این مورد تصمیمگیری کند. در واقع هر نیرویی که در سیستم دولتی جذب میشود باید طبق مجوز سازمان مدیریت و برنامهریزی و طبق اعتبارات و شرایط بودجهای سازمان مذکور باشد.امسال توانستیم مجوز جذب 1250 عضو هیات علمی را از سازمان مدیریت و برنامهریزی اخذ کنیم که انشاءالله اعتبارات آن در بودجه سال 95 لحاظ شود. این افراد تا پایان سال 94 جذب میشوند و اعتبارات آن در پیشبینی بودجه سال آینده آمده است.
وی در مورد انتظار وزارت بهداشت از سازمان مدیریت و برنامهریزی در این حوزه توضیح داد: انتظار وزارت بهداشت این نیست که 8000 عضو را یک ساله جذب کند بلکه انتظار میرود که این وزارتخانه هر سال بتواند حداقل 1250 عضو هیات علمی جذب کند.
رییس مرکز جذب امور هیات علمی وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر حدود 17 هزار عضو هیات علمی در وزارت بهداشت مشغول به کار هستند و اگر قصد داریم به حد مطلوب برسیم سالانه باید در روند جذب افزایش صورت بگیرد.
کمبود عضو هیات علمی بیشتر در رشتههای بالینی
دکتر حسینی در ادامه در پاسخ به این سوال که کمبود اعضای هیات علمی بیشتر در چه رشتههایی است، گفت: نیاز در رشتههای مختلف علوم بالینی نسبت به علوم پایه بیشتر است. یکی از اصلیترین و محوریترین دورههای آموزشی وزارت بهداشت مرتبط با آموزش بالینی در دورههای مختلف تحصیلی مخصوصا دورههای تحصیلات تکمیلی است. همچنین رشتههای مختلف وزارت بهداشت که با نظام سلامت ارتباط دارند رشتههای بالینی هستند.
انتهای پیام