امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

آیا بیماری ام اس با حجاب ارتباط دارد؟؟؟

#1
سایت بی بی سی در یکی از گزارش‌های خود با عنوان: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
نظریه ای درباره احتمال ارتباط بیماری ام‌اس با حجاب نوشت:



دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
آیا بیماری ام اس با حجاب ارتباط دارد؟؟؟ 1

[ داده های محققان ایرانی در سال های اخیر نشان داده بود که آمار ام اس (مالتیپل اسکلوروسیس) در فاصله سال های 1368 تا 1384 در تهران هفت برابر شده و در اصفهان هم در فاصله 1384 تا 1388 سه برابر. 
ام اس یک بیماری سیستم عصبی و عضلات است که در مواردی با فلج تدریجی و در نهایت مرگ همراه است. این بیماری بیشتر در زنان شایع است.  اکنون جولیا پاکپور و سریرام راماگوپالان دو محقق علوم ژنتیکی در دانشگاه آکسفورد بریتانیا می گویند که شاید پوشش اجباری زنان پس از انقلاب ایران عامل این وضع باشد. 
توجیه این نظریه این است که رابطه ای مشخص میان کمبود ویتامین دی و بیماری ام اس وجود دارد. مهم ترین راه تولید ویتامین دی در بدن قرار گرفتن پوست در معرض آفتاب است.  اما امیرهادی مغزی پژوهشگر در زمینه بیماری ام اس که اکنون در حال گذراندن دوره پسا دکترا در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سانفرانسیسکو است به بی بی سی فارسی می گوید که مساله پیچیده است: "مطالعاتی در جمعیت های ترک در سوئد شده که نشان می دهد سطح ویتامین دی خانم های محجبه کمتر است. و حتی مطالعاتی در اسرائیل انجام شده که نشان می دهد که سطح این ویتامین در خانم های یهودی که پوشش بیشتری دارند کمتر است."  او می افزاید: "اما در عربستان یا کشورهای مسلمان دیگر این افزایش مشاهده نمی شود. شاید به خاطر عوامل ژنتیکی باشد یا عوامل دیگر.
بنابراین عوامل خیلی مختلفی در آن دخیل هستند."  البته خانم پاکپور هم تایید کرده است که نظریه او و همکارش در مورد علت افزایش آمار ام اس در ایران قطعی نیست.  محققان آکسفورد می گویند قصد ندارد به زنان توصیه کنند حجابشان را رها کنند همانطور که مثلا به زنان اهل ایالت های سردسیر نیوانگلند آمریکا نمی گویند به مکانی گرم و آفتابی مثل فلوریدا نقل مکان کنند. 
مطالعات دیگر ارتباط میان حجاب و کمبود ویتامین دی را نشان داده است.  دکتر مغزی پیشنهادهایی برای جمعیت ایران دارد: "توصیه هایی که می تواند در سطح جامعه موثر باشد استفاده از قرص های مکمل ویتامین دی و کاهش مصرف سیگار است. همچنین مطالعه ای در نشریه نیچر چاپ شده که نشان می دهد که کاهش نمک در مواد غذایی می تواند باعث کاهش ابتلا به این بیماری شود."  مطالعات قبلی در سال 2011 در ایران نشان داده بود که در میان جمعیت این کشور کمبود ویتامین دی وجود دارد.]
----------------------------------
این گزارش در حالی است که دانشمندان علل و عوامل گوناگونی را در بروز این بیماری موثر دانسته‌اند، ولی هیچ کدام از آنها هنوز به درستی ثابت نشده است. از این عوامل می‌توان به وضعیت سیستم ایمنی بیمار، وراثت و برخی از عوامل محیطی مانند ابتلا به عفونت‌های ویروسی، موقعیت جغرافیایی محل زندگی بیمار و تاثیر برخی از هورمون‌ها اشاره کرد.  شرایط جوی در سراسر جهان، ژنتیک، عامل ایمنی و عامل ویروسی از مهمترین علل ابتلا به بیماری ام‌اس به شمار می‌روند که علت ژنتیکی در این بخش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
ما در این یادداشت این ادعا را بررسی خواهیم کرد و خواهیم دید که این ادعا تا چه میزان بر پایه داده های علمی استوار است.
یادداشت دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ب نقل از عبدالرضا ناصر مقدسی در روزنامه شرق
بیماری «مولتیپل اسکلروزیس» یک بیماری سیستم ایمنی است که با درگیری غشای میلینی سلول های سیستم اعصاب مرکزی موجب علایم مختلف عصبی می شود. از لحاظ اتیولوژی این بیماری علل مختلفی داشته و محصول نوعی ارتباط و تقابل پیچیده بین فاکتورهای ژنتیکی و محیطی است. یکی از علل مطروحه کمبود ویتامین D است.
نور آفتاب نقش مهمی در تولید ویتامین D در بدن دارد و همین موضوع دستمایه نویسندگان مذکور شده بود که حجاب را عاملی برای جلوگیری از برخورد نور آفتاب با بدن تلقی کرده و بنابراین آن را علت افزایش بیماری ام اس در ایران بدانند.افزایش بیماری ام اس در ایران یک واقعیت است.
طبق مطالعه ای که در سال 2010 به چاپ رسید، میزان شیوع این بیماری در تهران 9/51 به ازای هر صدهزار نفر است. علت این مساله مشخص نیست. البته این افزایش بروز، مختص ایران نبوده و در کشورهای دیگر نیز دیده می شود. به طور مثال میزان بروز ام اس در یونان از 1/10به ازای هر صدهزار نفر در سال 1984، به 61/119به ازای هر صدهزار نفر در 2006 افزایش یافته است؛
آماری که به مراتب از ایران بیشتر بوده و نمی توان آن را به پوشش حجاب در یونان نسبت داد. پس آنچه باعث افزایش میزان ام اس در کشور ما شده است، باید تحت تاثیر عواملی باشد که میزان بروز ام اس را در سایر کشورها نیز افزایش داده است. حال جدا از این مساله به مقوله ادعایی نویسندگان می پردازیم:
آیا کاهش ویتامین D در ایران به دلیل پوشش حجاب است و آیا کمبود ویتامین D عامل افزایش ام اس در ایران است؟
مطالعات نشان می دهد که ایران جزو مناطقی از جهان است که در آن میزان ویتامین D پایین است. کمبود متوسط تا شدید ویتامین D در آقایان زیر 50 سال 2/47درصد و در خانم های زیر 50 سال 2/54درصد است. در مطالعه ای دیگر میزان کمبود ویتامین D در آقایان 8/68درصد گزارش شده که ارتباطی به میزان مدت زمان بودن در معرض نور آفتاب نداشته است.
این آمارها نشان می دهند که کمبود ویتامین D در هر دودسته مردها و زن ها وجود دارد. پس حجاب نمی تواند عاملی برای کمبود ویتامین D محسوب شود. از سوی دیگر همان طور که ذکر شد میزان کمبود ویتامین D در آقایان نسبتی با میزان قرارگیری در معرض تابش نور خورشید نداشت، پس احتمالاعوامل دیگری همچون جذب نامناسب یا کافی نبودن مصرف مواد حاوی ویتامین D باید عامل این کمبود در ایرانی ها باشد.
در مورد سوال دوم که آیا کمبود ویتامین D باعث افزایش بیماری ام اس در ایران است یا نه، باید به چند نکته توجه کرد.
اولاکمبود ویتامین D همان طور که ذکر شد موضوعی شایع در ایران است، اما این طور نیست که تمام کسانی که دچار کمبود ویتامین D شده اند به بیماری «مولتیپل اسکلروزیس» مبتلاشوند، زیرا بیماری ام اس یک بیماری مولتی فاکتوریال بوده و باید عوامل مختلفی دست به دست هم بدهند تا کسی به این بیماری مبتلاشود.
از سوی دیگر بیماری ام اس در خانم ها شایع تر است. در مطالعه ای که در اصفهان صورت گرفت، نشان داده شده است که نسبت ابتلادر زن ها به میزان چشمگیری در یک دهه اخیر افزایش یافته است و این در حالی است که کمبود ویتامین D هم در خانم ها و هم در آقایان ایرانی موضوعی شایع است.
پس صرفا کمبود ویتامین D عامل این افزایش نیست.
در همین مورد چند نکته دیگر نیز قابل ذکر است.
اولامیزان جذب نور خورشید توسط پوست صورت و دست ها که در پوشش اسلامی پوشیده نمی شوند، می تواند برای تولید ویتامین D کافی باشد، ولی استفاده روزافزون از کرم های ضدآفتاب و لوازم آرایشی باعث شده که نوعی سد در برابر نور آفتاب ایجاد شود.
از سوی دیگر ترس از ابتلابه بیماری های پوستی نیز مانعی برای حضور افراد در برابر نور خورشید است. همچنین باید توجه داشت که میزان شیوع ام اس در ایرانیان مقیم کانادا و سوئد که در آنجا پوشش حجاب اجباری نیست، کماکان بالاست، بنابراین انتساب افزایش این بیماری در جامعه ما به مقوله حجاب نمی تواند بر مستندات علمی استوار باشد.
در پایان توصیه می شود که با توجه به شیوع بالای کمبود ویتامین D در جامعه ما، تمام افراد تحت درمان با مکمل های ویتامین D قرار گیرند.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
https://harfeto.timefriend.net/16352332903584
پاسخ
 سپاس شده توسط oprah vinfrey
آگهی
#2
چه بی سواد!!!!!
با خوندن کتب دبیرستان ایران هم میشه به عوامل مهم در ابتلا ms پی برد و حداقل دست مایه بهتری برای تخریب پیدا کرد!!!!
پاسخ


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  اگر پرداخت فطریه، بعد یا قبل از عید فطر باشد اشکال دارد؟
  سخنان گهر بار زئوس درباره حجاب.
  تزریق آمپول و سرم درحال روزه اشکالی دارد؟
  از نظر اسلام قتل انسان بی گناه چه جایگاه و مجازاتی دارد ؟
  چگونه می توانیم با امام زمان (عج) ارتباط داشته باشیم؟
Star مرگ هم چاره دارد
  ۹ مهارت طلایی برای ترغیب دختران به رعایت حجاب
  فلسفه حجاب زن‏ان در اسلام چیست؟
  از کجا بدانیم که امام زمان (عج) وجود دارد؟
  حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) چه کسی بود و زیارت مرقد مطهرش چه ثوابی دارد؟

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان