24-05-2015، 8:34
امروزه بستني يكي از پرطرفدارترين دسرهاي محسوب مي شود.در گذشته مردم فقط بستني را در تابستان مي خوردند اما امروزه مردم حتي در زمستان هم بستني مي خورند.اما آيا ميدانيد كه بستني نخستين بار در كجا تهيه شد و چگونه به ساير نقاط جهان رفت؟
بستني براي نخستين بار در چين باستان (كه امروزه شامل كشور هايي مانند چين و كره جنوبي و...است) تهيه شد.حدود 800 سال پيش بستني توسط جهان گرد مشهور ، ماركوپولو از چين به ايتاليا برده شد.ماركوپولو در سال 1271وارد چين شد.ماركوپولو از ديدن ماده غذايي يخ زده اي كه با چرخ دستي در خيابان هاي پكن فروخته مي شد متعجب شد.اين ماده غذايي يخ زده در حقيقت نوعي شيريني منجمد بود ؛چيزي شبيه شير منجمد با طعم ميوه هاي مختلف.ماركوپولو اين دسر خوشمزه را به عنوان سوغاتي به ايتاليا برد.در سال 1533 كاترين دي مديچي ايتاليايي به فرانسه رفت با پسر دوم «فرانسيس اول»ازدواج كرد و آشپز هاي ايتاليايي را با خود به فرانسه برد .به اين ترتيب بستني در فرانسه هم معروف شد.به دليل مهاجرت يا ازدواج آشپزان (كساني كه بستني درست ميكردند)با افراد كشور هاي ديگر بستني در جهان معروف شد.
اولين كارخانه بستني سازي در سال 1851 ميلادي در ايالات متحده آمريكا در مريلند،شهر بالتيمور آغاز به كار كرد.
مواد تشكيل دهنده بستني عبارتند از :خامه ،شير شكر و در برخي از بستني ها تخم مرغ ،وانيل ،شكلات ،انواع توت ، مواد تثبيت كننده و از آجيل به عنوان طعم دهنده استفاده مي شود.ماده تثبيت كننده به منظور جلو گيري از شكل گيري كريستال هاي يخي در بستني و نرم كردن آن به بستني افزوده مي شود.
بستني حاوي كلسيم ،پروتئين و ويتامين هاي A وB است.امروزه انواع مختلفي از بستني با رنگ ها و طعم هاي مختلف ساخته مي شود.
بستني براي نخستين بار در چين باستان (كه امروزه شامل كشور هايي مانند چين و كره جنوبي و...است) تهيه شد.حدود 800 سال پيش بستني توسط جهان گرد مشهور ، ماركوپولو از چين به ايتاليا برده شد.ماركوپولو در سال 1271وارد چين شد.ماركوپولو از ديدن ماده غذايي يخ زده اي كه با چرخ دستي در خيابان هاي پكن فروخته مي شد متعجب شد.اين ماده غذايي يخ زده در حقيقت نوعي شيريني منجمد بود ؛چيزي شبيه شير منجمد با طعم ميوه هاي مختلف.ماركوپولو اين دسر خوشمزه را به عنوان سوغاتي به ايتاليا برد.در سال 1533 كاترين دي مديچي ايتاليايي به فرانسه رفت با پسر دوم «فرانسيس اول»ازدواج كرد و آشپز هاي ايتاليايي را با خود به فرانسه برد .به اين ترتيب بستني در فرانسه هم معروف شد.به دليل مهاجرت يا ازدواج آشپزان (كساني كه بستني درست ميكردند)با افراد كشور هاي ديگر بستني در جهان معروف شد.
اولين كارخانه بستني سازي در سال 1851 ميلادي در ايالات متحده آمريكا در مريلند،شهر بالتيمور آغاز به كار كرد.
مواد تشكيل دهنده بستني عبارتند از :خامه ،شير شكر و در برخي از بستني ها تخم مرغ ،وانيل ،شكلات ،انواع توت ، مواد تثبيت كننده و از آجيل به عنوان طعم دهنده استفاده مي شود.ماده تثبيت كننده به منظور جلو گيري از شكل گيري كريستال هاي يخي در بستني و نرم كردن آن به بستني افزوده مي شود.
بستني حاوي كلسيم ،پروتئين و ويتامين هاي A وB است.امروزه انواع مختلفي از بستني با رنگ ها و طعم هاي مختلف ساخته مي شود.