امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

تولید دردولت یازدهم هم در کما

#1
Heart 
در حالی که در کشورهای پیشرفته دنیا تولید مساوی است با رونق اقتصادی و درامدهای ارزی، در ایران تولید و صنعت مدت هاست که فراموش شده و جای ان را واردات کالاهای بی‌کیفیت چینی، ترکی و پاکستانی و... گرفته است و حتی با وجود اینکه شعار‌ها در خصوص حمایت از تولید ادامه دارد اما چه در دولت دهم و چه در یک سال و اندی که از حیات دولت یازدهم می‌گذرد خبری از یارانه تولید نیست که نیست.

به گزارش جهان به نقل از فردا، در حالی که در کشورهای پیشرفته دنیا تولید مساوی است با رونق اقتصادی و درامدهای ارزی، در ایران تولید و صنعت مدت هاست که فراموش شده و جای ان را واردات کالاهای بی‌کیفیت چینی، ترکی و پاکستانی و... گرفته است و حتی با وجود اینکه شعار‌ها در خصوص حمایت از تولید ادامه دارد اما چه در دولت دهم و چه در یک سال و اندی که از حیات دولت یازدهم می‌گذرد خبری از یارانه تولید نیست که نیست.

در واقع از‌‌ همان روزهای ابتدای اجرایی شدن هدفمندی یارانه‌ها، زمزمه‌های اعتراض تولید کننده گان به دلیل عدم دریافت یارانه دولتی بلند شد. زمزمه‌هایی که حتی کار را به بررسی‌های دیوان محاسبات نیز رساند و دیوان محاسبات نیز گزارش انتقادی خود را به مجلس ارائه کرد.



گزارش‌هایی که حکایت از استفاده از ۴۳۰۰۰ میلیارد ریال بودجه عمومی دولت بابت یارانه برق در سال ۸۹ و ۹۰ برای پرداخت نقدی به خانوار‌ها، عدم پرداخت ۲۰ درصد و ۳۰ درصد سهم بخش تولید در سال‌های ۸۹ و ۹۰ و عدم پرداخت سهم پرداختی شرکت‌های دولتی ارائه‌دهنده کالا و خدمات، تخلفات دولت در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها داشت اما دولت دهمی‌ها همواره این گونه انتقاد‌ها را سیاه نمایی دانسته‌اند و آن را تکذیب کردند.

از سوی دیگر، اخبار نگران کننده از بسته شدن کارخانه‌ها و بنگاه‌های تولیدی کوچک و بزرگ هر روز به گوش می‌رسید تا نگرانی‌ها از نابودی تولید بیشتر شود. هر چند حسن روحانی همواره در سخنان خود از حمایت تولید و صنعت می‌گوید و به عنوان مثال در تیر ماه امسال و در مراسم بزرگداشت صنعت و معدن گفته بود: «می‌دانیم برای رونق در تولید در شرایط کنونی دولت باید به بخش خصوصی و تولید کنندگان کمک کند اما معتقدیم باید این کمک براساس اولویت‌های اساسی و ضروری‌تر انجام گیرد.

بخش‌ها و صنایعی که در شرایط سخت تحریم توانستند به تولید خود ادامه دهند و به رشد ارزش افزوده نیز کمک کنند، اگر امروز برای رشد تولید خود به کمک دولت نیاز دارند باید مورد حمایت قرار گیرند و در اولویت اول باشند.» اما با این حال امروز هم گلایه تولیدکنندگان و صنعت گران از عدم دریافت یارانه تولید که حق مسلم آنهاست بلند است.

یارانه تولید در دولت یازدهم چه شد؟

هر چند رقم یارانه تولید از مصوب قانون که ۱۰ هزار میلیارد تومان بود به ۵۴۰۰ هزار میلیارد تومان کاهش یافت، اما باز هم این میزان با وجود گذشت ۳۳۰ روز از سال جاری پرداخت نشده و توپ آن در زمین وزارت صنعت و سازمان مدیریت پاس کاری می‌شود.

این در حالی است که طبق قانون بودجه سال جاری، مجلس ۱۰ هزار میلیارد تومان برای حمایت از تولید در راستای درآمدهای ناشی از آزاد سازی حامل‌های انرژی در نظر گرفته بود که دولت با توجه به شیب افزایش قیمت‌ها و درآمدهای این بخش سهم تولید را ۵۴۰۰ میلیارد تومان دانست.

با این وجود نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در حاشیه کنفرانس اقتصاد ایران که ماه گذشته برگزار شد، در پاسخ به این سوال که چرا سهم تولید تاکنون پرداخت نشده گفته بود: در این باره گفته بود: دلیل دیگری که هنوز یارانه تولید را شروع نکرده‌ایم، این است که وقتی صحبت از تولید می‌کنیم هم بخش کشاورزی متوقع است و هم رشته‌های مختلف صنعت، بنابراین ما کارگروه‌های مختلف تولید گذاشته و برای آن‌ها سهم بندی کرده‌ایم و یارانه تولید به آن‌ها پرداخت خواهد شد و این موضوع مهمی برای دولت است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی البته به پرداخت یارانه تولید اشاره کرد و گفت: تاکنون از رقم ۵۷۲۷ میلیارد تومانی مصوب برای تولید که ۱۲۰۰ میلیارد به صنعت، ۱۲۰۰ میلیارد به حمل ونقل و هزار میلیارد تومان برای کشاورزی اختصاص دارد حدود ۵۰۰ میلیارد تومان برای صنعت، ۳۰۰ میلیارد برای کشاورزی و ۱۷۵ میلیارد برای حمل ونقل پرداخت شده است.

نوبخت توضیح داد: ارقام پرداختی برای تولید هیچ یک به صورت اعانه نیست، بلکه از طریق پرداخت مابه التفاوت ارزان قیمت با نرخ‌های سود رایج در بانک‌ها است و دست آخر یادآور می‌شود که سازوکاری با مدیران عامل بانک‌ها تهیه کرده و منتظر معرفی بنگاه‌ها از سوی وزارت صنعت برای دریافت تسهیلات و در ‌‌نهایت پرداخت مابه التفاوت سود آن در قالب یارانه است.

به این ترتیب سازمان مدیریت مقصر را وزارت صنعتی می‌داند که بنگاه‌ها را معرفی نکرده است. از سوی دیگر، اوایل بهمن ماه بود که وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه درهای کشور هنوز به‌روی قاچاق باز است، گفت: یارانه تولید را ده‌ها بار پیگیری کردیم، ندادند.

وی در پاسخ به اینکه برای سال آینده چه‌میزان یارانه به تولید خواهند داد و اگر امسال پرداخت نشود آیا این احتمال وجود دارد که سهم یارانه امسال صنعت در سال بعد پرداخت شود، گفت: هنوز مشخص نیست، در مجموع ۵هزار میلیارد تومان یارانه برای تولید در نظر گرفته‌اند و مشخص نیست سهم صنعت چقدر است. امسال ۱۲۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده‌اند که هنوز پرداخت نشده است. اما معلوم نکرد چه کسانی باید این یارانه را می‌پرداختند که این اتفاق رخ نداده است و البته به نظر می‌رسد مخاطب این ندادن‌ها سازمان مدیریت باشد تا به این ترتیب توپ یارانه تولید در زمین سازمان مدیریت و وزارت صنعت پاسکاری شود!

در تازه‌ترین اظهارات نیز معاون وزیر صنعت در ادامه در واکنش به بحث‌های مطرح شده از سوی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مبنی بر پرداخت بخشی از یارانه صنعت، گفته است تاکنون دریافتی از محل منابع هدفمندی یارانه‌ها در قالب سود تسهیلات نداشته‌ایم و شاید منظور آقای نوبخت، پرداخت یارانه به دامداران برای تولید شیر بوده است.

وی عنوان کرده تا امروز اقدامی که منجر به پرداخت یارانه ۱۱۰۰ میلیارد تومانی شود، به چشم نمی‌خورد بیان داشته هفته گذشته نیز وزیر صنعت با سازمان مدیریت و برنامه ریزی مکاتبه شده تا یارانه بخش صنعت پرداخت شود.

با این تفاسیر به نظر می‌رسد، سهم تولید همچنان مشغول دست به دست شدن بین مسئولینی است که شعار به حمایت از تولید می‌دادند و به نظر می‌رسد هنوز هم چیزی از اتفاقاتی که برای تولید در دولت دهم می‌افتاد، عوض نشده است.!
تولید دردولت یازدهم هم در کما 1
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  نتایج امتحانات نهایی در پایه‌های دهم و یازدهم نهایتا تا پایان این هفته
  اطلاعیه یکی از مدارس در مورد زمان اعلام نتایج امتحانات نهایی پایه دهم و یازدهم
  مخترع ملکانی آب مصنوعی تولید کرد
  توان تولید "کیت" برای انجام ماهانه 1000000 تست «کرونا» را داریم
  همه کاندیداهای نایب رییسی مجلس یازدهم
  تولید الکل از پسماند صنایع غذایی و محصولات غذایی برای ارتقای سیستم ایمنی
  دولت مداخله ای در انتخاب رییس مجلس یازدهم ندارد
  تولید نانو پوشش ضد ویروس کرونا توسط محققان دانشگاه اراک
  افزایش ظرفیت تولید محلول ضدعفونی کننده با تسهیلات کرونایی صندوق نوآوری
Shocked محلول ضدعفونی کننده دوستدار محیط زیست تولید شد !

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان