امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

انونهايي كه زوجها هنگام مشاجره بايد بدانند و رعايت كنند

#1
قانوني دعوا كنيد...













انونهايي كه زوجها هنگام مشاجره بايد بدانند و رعايت كنند 1


در بيشتر زندگيها دعوا و كشمكش وجود دارد و شايد


برترین ها: به قول قديميها دعوا نمك زندگي باشد اما اگر بلد نباشيد با اين موقعيتها برخورد كنيد، ممكن است به بحران بخوريد، پس يادگرفتن اصول دعوا براي هرفردي واجب استبيشتر ما فكر ميكنيم وقتي زنوشوهري با يكديگر اختلافنظرهاي زيادي داشتهباشند، حتما خوشبخت نيستند و يك زندگي خوب را مساوي با نداشتن هيچگونه اختلافنظر و كشمكش ميدانيم اما بايد بدانيد ميتوان اختلافنظرها و كشمكشها را تبديل به وسيلهاي كرد كه ازدواج را محكمتر كنند نه آنكه موجب آسيب آن شوند به شرط آنكه بلد باشيد چگونه با اين موقعيتها برخورد كنيد، گاهي حتي چنين موقعيتهايي سبب ميشوند از يكديگر شناخت بيشتري بهدست بياوريد و خواستههاي يكديگر را بهتر درك كنيد، البته اگر هم مناسب و خوب برخورد نكنيد، ممكن است به سمت يك بحران پيش برويد و چيزهايي را در رابطه خراب كنيد كه هيچگاه درست نشوند.


اختلافها را در آغوش بگيريد


نبايد از اختلافها و كشمكشها ترسيد، وجود كشمكش و ستيز در زندگي طبيعي است. وقتي با هم تفاوت داريد يعني ميتوانيد از يكديگر چيزهاي جديد ياد بگيريد، گاهي اختلافها نشان ميدهند كه شما كجا احتياج به رشد داريد، سعي كنيد بهدنبال علت اختلاف و كشمكش باشيد نهگير دادن به يكديگر. زماني ميتوانيد دوستانه دعوا كنيد كه به موضوع اختلاف بچسبيد، شما نبايد يكديگر را متهم كنيد، همين كافي است كه فقط مشكل را حل كنيد و لازم نيست يك مشكل جديد يعني جريحهدار كردن احساسات طرف مقابل را نيز به آن اضافه كنيد.


با احترام گوش دهيد


بيشتر افراد وقتي احساسات عميقي دارند، تنها كافي است كسي به آنها گوش دهد، وقتي به كسي با احترام گوش دهيد يعني احساسات او را تصديق ميكنيد و آنها را قبول داريد و اين يعني هيچوقت نبايد به كسي بگوييد كه نوع احساساتش درست نيست. نظر خود را نگه داريد تا طرف مقابل كامل احساساتش را بروز دهد و بفهمد كه او را درك ميكنيد و ميفهميد چه احساسي نسبت به آن موضوع دارد حتي اگر واقعا در درونتان اينگونه نباشد.


حالت دفاعي نگيريد


دفاعكردن از خود به هر شكلي، مثلا اگر با حرارت و عصبانيت از بيگناهي و به حق بودن خود دفاع كنيد، خواه به طرف مقابل حمله كنيد و وسايل را پرت كنيد، ميتواند دعوا را بدتر كند. به جاي اينكه وضعيت را بدتر كنيد بهتر است از طرف مقابل بخواهيد بيشتر توضيح دهد، مثال بزند و همه چيز را با جزئيات بگويد، معمولا افراد مختلف براي شكايتهاي خود دلايل مشخصي دارند اما شما بايد آن دلايل را كشف كنيد. وقتي شما با كنجكاوي شكايتهاي طرف مقابل را گوش دهيد، ميتوانيد علت نارضايتي او را بفهميد.


كلي نگوييد


هيچوقت از جملات كلي استفاده نكنيد، جملاتي كه عباراتي چون هميشه و هرگز دارند بيشتر اوقات هيچ نتيجهاي دربر نخواهند داشت، در حقيقت هيچگاه هم درست نيستند. وقتي همسرتان در حال شكايت از موضوع خاصي است از او بخواهيد به جاي استفاده از عبارتهاي كلي و بغضآلود، مثالهاي مشخص بزند تا شما بتوانيد دقيقا بفهميد او درباره چه موضوعي صحبت ميكند، شما هم وقتي شكايتي داريد، بهترين كار اين است كه با زدن مثالهاي فراوان علت شكايتتان را روشن كنيد.

در دعواها هميشه بخشهايي وجود دارد كه هر2 طرف با هم موافق هستند. سعي كنيد اين بخشها را كه با هم همنظر هستيد پيدا كنيد، حتي اگر توافق داريد كه مشكلي وجود دارد، تا به اين مرحله توافق نرسيد نميتوانيد راهحلي مناسب پيدا كنيد.


پيشنهاد بدهيد


همه دعواها زماني تمام ميشوند كه 2طرف بخواهند با همكاري هم مسئله را حل كنند. مودبانه از همسرتان بخواهيد پيشنهاد خود را براي حل مشكل مطرح كند، هنگامي كه او نظرش را ميگويد بادقت گوش دهيد تا احترام خود را نشان دهيد. بعد از شنيدن نظرات او، پيشنهادهايتان را مطرح كنيد تا بفهمد اين موضوع براي شما هم مهم است و شما نيز ميخواهيد بهترين راهحل را پيدا كنيد.


فقط يك كم كوتاه بياييد


بيشتر اوقات اگر فقط كمي كوتاه بياييد وضعيت كاملا تغيير ميكند، چون وقتي طرف مقابل ميبيند كه شما از مواضعتان كمي پايين آمدهايد او نيز سعي ميكند كمي كوتاه بيايد.سازشها و كوتاه آمدنهاي كوچك ميتواند تفاهمهاي بزرگ به همراه بياورد و رابطه را متحول كند. البته بايد بدانيد تفاهم و توافق به اين معنا نيست كه همه چيز زندگي 50-50 است. گاهي مثلا 60 به 40 به نفع شماست و 80 به 20 به نفع طرف مقابل، مهم اين نيست كه حتما هر 2 طرف به يك ميزان در توافق شركت داشته باشيد بنا به شرايط ممكن است هركدام از طرفين سهمي بيشتر يا كمتر داشتهباشند و مهم اين است كه بتوانيد مشكل را با هم حل كنيد.


دعوا را قيچي كنيد


راههاي زيادي براي قطع دعوا وجود دارد؛ يكي از آنها، دورشدن از فضاي متشنج است و اين كار به آرام شدن فضا كمك ميكند. راه ديگر اين است كه هنگام دعوا آشكارا بگوييد از چه چيزي ناراحت هستيد تا بتوانيد زودتر طرف مقابل را قانع و دعوا را ختم كنيد. ميتوانيد بگوييد كه بحث را بعدا دنبال ميكنيد تا كمي آرامتر شويد. عوض كردن موضوع هم گاهي ميتواند كمككننده باشد و عصبانيت هر 2طرف را فرو بنشاند. عذرخواهي نيز يكي از روشهايي است كه ميتوان به كمك آن، دعوا را بهطور موقت خاتمه و اگر لازم بود بعدا دوباره آن را ادامه داد. در دعواي خانوادگي، نبايد هميشه فكر كنيد كه حق با شماست. اصرار بر يك رفتار، معمولا نتيجه خوبي ندارد.


از جادوي كلمات استفاده كنيد


اگر ياد بگيريد كه با حمله زباني شريك زندگيتان را مورد هدف قرار ندهيد، به احتمال زياد ميتوانيد از همسرتان بخواهيد از زاويه ديد شما به قضيه نگاه كند. بهتر است لحن صحبتهايتان را تغيير دهيد و از جادوي كلمات استفاده كنيد. ميتوانيد يك درخواست تند و خشونتآميز را با جملات نرمتر طوري تغيير دهيد كه روي شنونده تاثير بيشتري داشته باشد و بدينترتيب از جدالهاي هميشگي پيشگيري كنيد. يك مثال ميزنيم، فرض كنيد شما و همسرتان جايي باهم قرار داشتهايد اما او دير آمده، شما را مدتي در خيابان معطل كرده و بعد هم دير به مهماني رسيدهايد. شما از اين كارش ناراحت و كمي هم عصباني هستيد. به جاي اينكه بگوييد: «تو واقعا آدم بيملاحظهاي هستي.» اين جمله را بهكار ببريد:« اگر كمي زودتر ميآمدي من احساس آرامش بيشتري داشتم و شب بهتري را با هم ميگذرانديم. ميتوانم روي قرار بعدي كه با تو دارم اينطور حساب كنم؟» در اين صورت همسر شما براي اينكه به درخواستتان پاسخ دهد تمايل بيشتري دارد چون احساس نميكند كه مورد حمله و فشار قرار گرفته و در مقام دفاع از خودش برنميآيد.


وقت مناسب دعوا را بدانيد


نسبت به زماني كه همسر شما خلقوخوي مناسبي ندارد، حساس باشيد. آيا شوهر شما صبحها عجله دارد و آشفته است؟ در اين صورت وقتي او از خواب بيدار ميشود بحث موضوعات مهم را پيش نكشيد؛ بهويژه اگر موضوع بهگونهاي است كه يك مكالمه طولاني را ميطلبد. به جاي اين كار زماني را انتخاب كنيد كه بهنظر ميرسد آرامش او بيشتر است و آمادگي شنيدن صحبتهاي شما را دارد. پيدا كردن زمان مناسب براي حرف زدن به اين معنا نيست كه همواره از صحبت كردن هراس داريد بلكه به سادگي نشان ميدهد اگر همسرتان در وضعيت ذهني مناسبي نباشد شايد به سرعت با شما مخالفت كند درصورتيكه اگر موضوع را در يك وقت عادي مطرح كنيد، نظر شما را ميپذيرد. به شما پيشنهاد ميكنيم هيچگاه يك دعوا را طولاني نكنيد، حتي ميتوانيد با هم قرار بگذاريد تا زماني كه مشكل حل نشدهاست نخوابيد. بايد بدانيد و از قبل با هم توافق كنيد كه رابطه شما خيلي مهمتر از تمايلتان به دعوا و بحث است، البته شايد گاهي مجبور شويد تا ديروقت بيدار بمانيد تا با هم به تفاهم برسيد. البته زمانهايي هم پيش ميآيد كه يكي از شما يا هردو به توافق ميرسيد كه موضوع آنقدر مهم نيست كه بخواهيد به خاطر آن بيدار بمانيد يا فكر ميكنيد الان خيلي عصباني هستيد و بهتر است زماني ديگر با هم صحبت كنيد. اينجور مواقع راحت برويد، بخوابيد
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  عواقب ترساندن کودک چیست و برخورد والدین هنگام مواجه با ترس کودک چگونه باید باشد؟
Question چگونه از مشاجره ی زناشویی جلوگیری کنیم؟
  نکاتی مهم هنگام اخراج کردن کارمندان
  چرا زنها خيانت را فراموش نمي‌كنند؟
  چرا بعضی مردها هنگام بیماری، مثل بچه ها رفتار می‌کنند؟
  روشهایی برای حفظ آرامش به هنگام عصبانیت
  آنچه که زنان هنگام ملاقات با مردان به آن توجه میکنند
  باید های رفتاری که افراد عصبانی و همسرانشان باید بدانند
  هنگام مصاحبه استخدامی چه رنگی بپوشیم؟
  10 موردی که آقا پسرها آرزو می کنند دخترها بدانند!

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان