25-09-2014، 16:45
غذاهای یونانی معروفیت خاصی را دربین غذاهای کشورهای مختلف جهان دارند. به گزارش مجله تکناز : آشپزی یونانی یک از گونههای آشپزی مدیترانه ایست که در ویژگی هایش با آشپزی ترکی، آشپزی ایتالیایی و آشپزی بالکانی مشترک است.
مواد اولیه پر مصرف در آشپزی یونانی، زیتون، روغن زیتون، سبزیجات و سبزی، پنیر، بادمجان، ماست، غلات و نان، ماهی و گوشتهای گوناگون مانند مرغ و خرگوش است.
بیشتر خوراکهای یونانی با نان پیتا سرو می شوند.در برخی جاها نان پاکسیمادی نرم شده را می خورند.
آشپزی یونانی دارای پیشینه بسیار درازمدتی است و بسیار از خوراکهای غربی از آن بازخورد گرفته اند. همچنین نخستین کتاب آشپزی به دست یک یونانی ۳۲۰ سال پیش از میلاد نوشته شد.
مزه دهندههای آشپزی یونانی شامل روغن زیتون، پونه کوهی، نعنا، سیر، دارچین، میخک، پیاز و سس گوجه فرنگی هستند.
همچنین پایه بیشتر غذاها سیب زمینی، بادمجان، لوبیا سبز، بامیه و پیاز است.
موساکا
مواد لازم (6 تا 8 نفر)
• 600 گرم گوشت چرخ کرده
• 5 عدد بادمجان
• 200 گرم قارچ
• یک عدد فلفل دلمه ای
• مقداری جعفری
• 3 عدد تخم مرغ
• 1 عدد پیاز
• دو حبه سیر
• دو قاشق چایخوری نمک
• روغن
• 2 قوطی کنسرو گوجه فرنگی
• سس سفید (بشامل)
طرز تهیه
1. بادمجان ها را پوست بکنید و از طول نصف و سپس در روغن سرخ کنید.
2. فلفل دلمهای، قارچها و جعفری را بشویید و خرد کنید.
3. پیاز خرد شده را سرخ کنید. سپس سیر را اضافه کنید. فلفل دلمهای را به آن بیفزاید و چند دقیقهای سرخ کنید سپس گوشت چرخ کرده را بیفزاید و همراه دیگر مواد سرخ کنید آخر سر هم قارچ وجعفری را به آن بیفزاید و کمی سرخ کنید.
4. پس از اینکه همه مواد سرخ شد. کنسرو گوجه فرنگیهای را اضافه کنید. نمک و فلفل بزنید و بگذارید خوب بجوشد تا آب آن تقریبا تمام شود.
5. یک لایه بادمجان را ته ظرف بچینید و سپس مقداری از مخلوط گوشت را روی آن بریزید همین کار را ادامه دهید تا همه مواد تمام شود، فقط توجه داشته باشید که آخرین لایه باید مخلوط گوشت چرخ کرده و دیگر مخلفات باشد.
6. دقت کنید مقداری جا برای سس بشامل در ظرف مورد استفاده باید باقی بماند.
7. در این مرحله، روی ظرف یک لایه ورقه آلومینیوم آشپزخانه بکشید و آنرا در فر که قبلا با دمای 200 درجه روشن کرده اید، قرار بدهید. آن را حدود 30 دقیقه بپزید.
8. پس از 30 دقیقه آنرا خارج کنید، سس بشامل سرد شده را با سه عدد تخم مرغ خوب مخلوط کنید و روی موساکا بریزید. با قاشق آنرا خوب پهن کنید تا تمام سطح ظرف را یکنواخت بپوشاند.
9. دوباره ظرف را در فر بگذارید، این بار بدون درپوش و برای تقریبا 20 تا 30 دقیقه دیگر در فر طبخ کنید. دقت کنید روی آن نسوزد.
پاستیتسو
مواد لازم
• 250 گرم ماکارونی
• 2 عدد تخممرغ
• ¾ پیمانه پنیر
• دو قاشق غذاخوری پنیر پارمسان
• دو قاشق غذاخوری پودر نان
برای سس گوشت:
• دو قاشق غذا خوری روغن زیتون
• دو عدد پیاز متوسط
• 750 گرم گوشت چرخ کرده
• 425 گرم گوجه فرنگی
• 1/3 پیمانه آب گوجه فرنگی
• نصف پیمانه آب
• یک عدد تخم مرغ هم زده
• نصف قاشق چایخوری دارچین
طرز تهیه سس گوشت
1. در یک تابه متوسط، روغن زیتون را گرم کنید، پیاز و گوشت چرخ کرده را در آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس گوجه فرنگی، آب گوجه فرنگی و دارچین را به آن اضافه کنید و برای مدتی آن را بدون درپوش حرارت دهیم تا غلیظ شود. سپس از روی حرارت بردارید.
2. پس از سرد شد، یک عدد تخم مرغ همزده را به آن اضافه کنید.
مواد لازم برای تاپینگ
• 90 گرم کره
• نصف پیمانه آرد
• 3.5 پیمانه شیر
• یک پیمانه پنیر پارمسان
• 2 عدد تخممرغ هم زده
طرز تهیه تاپینگ
1. کره را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. پس از آب شدن کره، آرد را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس از روی حرارت بردارید و به تدریج شیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید. دوباره روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا غلیظ شود.
2. پنیر و دو عدد زرده تخممرغ رابیفزایید و مخلوط کنید. سپس آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
طرز تهیه پاستیتسو
1. ماکارونی را به همراه آب جوش در قابلمه بریزید. ظرف را روی حرارت بگذارید تا ماکارونی پخته و نرم شود . سپس آن را آبکش کنید.
2. ماکارونی را در ظرف دیگری با دو عدد تخم مرغ و پنیر مخلوط کنید و در یک ظرف نچسب بریزید. سپس سس گوشت را روی سطح مخلوط ماکارونی بریزید. در لایه بعد، تاپینگ را بریزید و سپس پودر نان را روی همه مواد بریزید و بدون درپوش برای مدت تقریبا یک ساعت داخل فر قرار دهید تا زمانی که روی سطح آن طلایی شود .
گوشت بره و سس لیمو
مواد لازم
• یک کیلوگرم کتف گوسفند
• یک چهارم فنجان کره
• یک قاشق چای خوری شوید
• نمک و فلفل
• 6 دسته پیازچه خرد شده
• یک و نیم فنجان آب
طرز تهیه
1. چربی های اضافی گوشت را جدا و آن را قیمه قیمه کنید . آن ها را داخل یک ماهیتابه گود قرار دهید و روی حرارت زیاد بپزید. کره و ادویه را به آن اضافه کنید. گوشت را آنقدر بپزید تا آب آن جذب شود. پیازچه ها را به آن اضافه کنید. در قابلمه را ببندید تا پیازچه ها کاملا نرم شوند. آب را به آن اضافه کنید و به مدت یک و نیم تا دو ساعت آن را بپزید. آن را به همراه سس لیمو سرو کنید.
سس لیمو
• سه عدد تخم مرغ زده شده
• 2 عدد لیمو آب دار
• یک فنجان آب مرغ
طرز تهیه
1. تخم مرغ ها را هم بزنید تا کف کنند . آب لیمو را به آن بیافزایید و هم بزنید. آب مرغ را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم به مدت چند دقیقه بپزید.