امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

برنامه غذایی مناسب برای مادران شیرده

#1
غذيه با شير مادر مناسب ترين، ايمن ترين و طبيعي ترين روش تغذيه شيرخوار است؛ چرا که علاوه بر تامين انرژي، مواد مغذي و آب مورد نياز بدن کودک، موجب افزايش ايمني کودک در برابر بيماري ها مي شود.تغذيه مادر در دوران شيردهي، براي داشتن شيردهي موفق و تامين مواد مغذي مورد نياز کودک بسيار مهم است. مادر در اين دوران علاوه بر نيازهاي تغذيه اي خود، براي توليد شيربه مقدار بيشتري مواد مغذي و مايعات نياز دارد که بايد به برنامه غذايي خود بيفزايد.

در دوران شيردهي بسته به مقدار شير توليد شده، نياز به انرژي و ساير مواد مغذي و مايعات بيشتر مي شود که بخشي از انرژي از طريق به مصرف رسيدن چربي هاي ذخيره شده در بدن مادر در دوران بارداري تامين مي شود.مادر شيرده بايد برنامه غذايي خود را طوري تنظيم کند که روزانه از تمامي گروه هاي غذايي به طور متعادل و مناسب دريافت کند. گروه غذايي نان و غلات مواد غذايي مانند انواع نان، برنج، ماکاروني، بيسکويت هاي ساده و غلات را شامل مي شود که براي توليد انرژي مفيدند. مواد غذايي اين گروه داراي مواد نشاسته اي، مقداري پروتئين، آهن و ويتامين هاي گروه b است و مادران شيرده بايد روزانه به طور متوسط 7 تا 11 واحد از اين گروه دريافت کنند. هر واحد از گروه نان و غلات برابر با يک برش 30 گرمي نان و يا نصف ليوان ماکاروني يا برنج پخته است.

ميوه ها و سبزي ها نيز تامين کننده ويتامين ها و برخي مواد معدني مورد نياز بدن هستند. مصرف ميوه ها و سبزي ها موجب افزايش مقاومت در برابر بيماري ها، ترميم زخم، سلامت پوست و نيز کمک به سوخت و ساز بدن مي شوند. مصرف روزانه حداقل پنج واحد از ميوه ها و چهار واحد از سبزي ها براي زنان شيرده ضروري است. هر واحد از گروه ميوه ها برابر با يک عدد ميوه متوسط مانند پرتقال، سيب، نارنگي و يا نصف گريپ فروت يا سه چهارم ليوان آبليموتازه يا يک چهارم ليوان ميوه خشک و هر واحد از سبزي ها برابر با يک ليوان سبزي خام يا نصف ليوان سبزيپخته است.

گروه شير و فراورده هاي آن نيز موادي مانند ماست، پنير کم چرب و کشک را شامل مي شود که براي استحکام استخوان هاي مادر و سلامت پوست لازمند. چنانچه کلسيم در رژيم غذايي کافي نباشد، نياز به کلسيم شير کودک از طريق ذخاير اسکلتي مادر تامين مي شود که اين امر پوکي استخوان زودرس مادر را سبب مي شود. بنابراين مادر شيرده براي تامين نياز کلسيم خود بايد روزانه 3 تا 4 واحد از مواد غذايي اين گروه مصرف کند. هر و احد از مواد غذايي اين گروه برابر است با يک ليوان شير يا ماست و يا 30 تا 45 گرم پنير.

گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها نيز انواع گوشت هاي قرمز، مرغ، ماهي، تخم مرغ، حبوبات و مغزها (فندق، بادام، پسته و گردو و ...) را شامل مي شود. مواد غذايي اين گروه نقش بسيار مهمي در تامين پروتئين و آهن مورد نياز مادر شيرده دارند. مادر شيرده بايد روزانه حداقل 3 واحد از مواد غذايي اين گروه مصرف کند. هر واحد از اين گروه با 60 تا 90 گرم گوشت قرمز، مرغ يا ماهي، 2 عدد تخم مرغ يا يک ليوان حبوباتپخته برابر است.

توصيه هايي براي مادران شيرده:
- مادر شيرده بايد از تمامي گروه هاي غذايي در برنامه غذايي خود استفاده کند.
- براي جلوگيري از کاهش آب بدن مادر (دهيدراتاسيون) به مادران توصيه مي شود که روزانه به ميزان کافي مايعات و آبميوه طبيعيمصرف کند.
- نوشيدن يک ليوان مايعات مانند آب، شير يا آب ميوه تازه در هر بار شيردهي توصيه مي شود.

- نياز بهويتامين ها و املاح در دوران شيردهي افزايش مي يابد که از طريق رعايت رژيم غذايي متعادل مي توان اين نياز را برطرف کرد.
- ورزش هاي سبک که باعث افزايش توان بدني مادر و کاهش استرس مي شود نيز توصيه مي شود اما ورزش هاي سنگين به مادران شيرده توصيه نمي شود.
- قرار گرفتن در معرض نور مستقيم خورشيد به مدت حداقل 20 دقيقه در روز (در ساعت اوج تابش خورشيد نباشد) توصيه مي شود.
- از مصرف شکلات، قهوه، نوشابه هاي گازدار، مواد غذايي پر ادويه (مانند سوسيس و کالباس) و مواد غذايي نفاخ خودداري شود.

برخي از مواد نفاخ عبارتند از تنقلات و نوشيدني ها :
- آدامس : به علت بلعيدن هوا به همراه جويدن آدامس
- قهوه و نوشيدني‌هاي کافئين دار و شکلات
از سبزيجات:
- سير- کلم و کاهو-ذرت
- تره و ترب

از ميوه ها و دانه هاي روغني:
- آلو : درست است که آلو به پيشگيري از يبوست کمک مي کند اما از طرفي نفاخ هم هست. موز و خيار و گوجه سبز
- انار و زردالو
- گيلاس
- پسته خام و زرشک.

از منابع پروتيني:
- شير گاو و تخم مرغ
- کشک
ادويه ها هم باعث نفخ ميشوند خصوصا در سوسيس و کالباس
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  تغذیه ی مناسب بعد شکستگی استخوان
  برای درمان شقاق چه بخوریم؟ معرفی بهترین رژیم غذایی
  پیوند لثه برای چه کسانی مناسب است؟
  هشت ماده غذایی که با کمبود خواب مبارزه خواهند کرد
  غذای مناسب هر مزاج در فصل بهار
  10 مواد غذایی مضر که پوست را زشت و پیر می کند
  زمان مناسب صرف سالاد قبل غذاست یا بعد غذا ؟
  کدوم روغن مناسب موی منه ؟
  واکنش متقاطع میان مواد حساسیت زای غذایی و تنفسی
  آنچه هوس غذایی شما درباره سلامتی شما می گوید

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان