17-08-2014، 16:43
[b]آرد :300 گرم
آب ولرم :50 میلی لیتر
روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد:50 گرم
مایه خمیر فوری:1 قاشق چایخوری
تخم مرغ:1 عدد
نمک :1/2 قاشق چایخوری
پودر قند :160 گرم
پودر هل :1 قاشق چایخوری
پودر بادام :1/2 پیمانه
(می تونین از ترافلای رنگی هم برای تزیینش استفاده کنین.)
طرز تهیه:
مایه خمیر را با یك قاشق غذاخوری پودر قند و آب ولرم در ظرفی مخلوط كرده، در ظرف را بسته و میگذاریم به مدت 10 دقیقه بماند تا پف كند. سپس روغن را ذوب كرده و درون ظرف دیگری میریزیم تا خنك شود، آنگاه تخم مرغ را همراه نمك در یك لیوان كمی هم زده و به روغن اضافه میكنیم. مایه خمیر آماده شده را نیز كم كم به مخلوط روغن و تخم مرغ افزوده و به هم زدن ادامه میدهیم. آرد را به مواد افزوده و آنقدر هم میزنیم كه خمیر لطیف، یكدست و بدون چسبندگی به دست آید. خمیر را به مدت 15-10 دقیقه ورز داده، سپس روی آن را پوشانده و حدود دو ساعت به آن استراحت میدهیم و اگر خمیر شل بود میتوانیم با افزودن كمی آرد آن را سفت نماییم.
خمیر آماده شده را لوله كرده و به اندازههای یكسان چانه میكنیم. چانه ها را با وردنه باز كرده و با وردنهای ظریفتر آنها را نازك میكنیم. ورقه های نازك خمیر را یكی یكی روی ساج انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز میپزیم. پس از اینكه خنك شدند آنها را روی تخته كار پهن كرده، روی آن را از مایه مخلوط پودر بادام، پودر قند و پودر هل میپاشیم، سپس ورقه را با دقت لوله كرده و روی آن را با فشار مناسب وردنه میكشیم. در پایان با فاصله های سه سانتیمتری و به شكل اریب برش زده و كاكهای آماده شده را در ظرف در بسته نگهداری میكنیم.
مطمئنا چون شما دسترسی به ساج ندارین می تونین از یه تابه ی معمولی استفاده کنین.فقط باید سرعت عمل زیادی داشته باشین.چون خمیر کاک زود خشک و خرد میشه.پس سریع مایه ی میانی کاک رو بپاشید روی خمیر و بپیچیدش.[/b]
آب ولرم :50 میلی لیتر
روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد:50 گرم
مایه خمیر فوری:1 قاشق چایخوری
تخم مرغ:1 عدد
نمک :1/2 قاشق چایخوری
پودر قند :160 گرم
پودر هل :1 قاشق چایخوری
پودر بادام :1/2 پیمانه
(می تونین از ترافلای رنگی هم برای تزیینش استفاده کنین.)
طرز تهیه:
مایه خمیر را با یك قاشق غذاخوری پودر قند و آب ولرم در ظرفی مخلوط كرده، در ظرف را بسته و میگذاریم به مدت 10 دقیقه بماند تا پف كند. سپس روغن را ذوب كرده و درون ظرف دیگری میریزیم تا خنك شود، آنگاه تخم مرغ را همراه نمك در یك لیوان كمی هم زده و به روغن اضافه میكنیم. مایه خمیر آماده شده را نیز كم كم به مخلوط روغن و تخم مرغ افزوده و به هم زدن ادامه میدهیم. آرد را به مواد افزوده و آنقدر هم میزنیم كه خمیر لطیف، یكدست و بدون چسبندگی به دست آید. خمیر را به مدت 15-10 دقیقه ورز داده، سپس روی آن را پوشانده و حدود دو ساعت به آن استراحت میدهیم و اگر خمیر شل بود میتوانیم با افزودن كمی آرد آن را سفت نماییم.
خمیر آماده شده را لوله كرده و به اندازههای یكسان چانه میكنیم. چانه ها را با وردنه باز كرده و با وردنهای ظریفتر آنها را نازك میكنیم. ورقه های نازك خمیر را یكی یكی روی ساج انداخته و هر دو طرف آن را روی گاز میپزیم. پس از اینكه خنك شدند آنها را روی تخته كار پهن كرده، روی آن را از مایه مخلوط پودر بادام، پودر قند و پودر هل میپاشیم، سپس ورقه را با دقت لوله كرده و روی آن را با فشار مناسب وردنه میكشیم. در پایان با فاصله های سه سانتیمتری و به شكل اریب برش زده و كاكهای آماده شده را در ظرف در بسته نگهداری میكنیم.
مطمئنا چون شما دسترسی به ساج ندارین می تونین از یه تابه ی معمولی استفاده کنین.فقط باید سرعت عمل زیادی داشته باشین.چون خمیر کاک زود خشک و خرد میشه.پس سریع مایه ی میانی کاک رو بپاشید روی خمیر و بپیچیدش.[/b]