22-08-2012، 11:27
تهران - پیشرفت های علمی ایران در سال گذشته مانند سالیان قبل در میان تحریم های مغرضانه و فزاینده همچنان تداوم داشته است و با وجود همه محدویت های و ممانعت های كشورهای غربی كاروان علمی ایران لحظه ای از حركت پرشتاب خود درنگ نكرده است.
پیشرفت های كاروان علمی ایران در میان تحریم های فزاینده
ایران در سال گذشته - یا بهتر بگوییم - در یكی دو ماه اخیر توانست داروهایی را كه فقط رژیم صهیونیستی در اختیار داشت ، تولید كند و پیش از آن نیز موفق شد داروهایی كه انحصارا در اختیار كشورهای توسعه یافته بود ، تولید كند . از جمله این داروها می توان به انواع رادیو داروها و داروهای دام و طیور اشاره كرد.
موفقیت هایی نظیر پرتاب ماهواره 'نوید' ، اجرای مقدمات راه اندازی پایگاه پرتاب ملی در منطقه چابهار ، راه اندازی مركز تحقیقات فضایی و آزمایشگاه تحقیقات فضایی نمونه هایی از پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران در عرصه هوافضا در یك سال گذشته بوده است .
پیشرفت های محققان كشورمان در بخش فناوری اطلاعات نیز چشمگیر بوده است كه به عنوان نمونه می توان به راه اندازی شبكه ابریارانه ها در 11 مركز تحقیقاتی استان های كشور اشاره كرد . قرار است كه این شبكه به زودی در تمام استانهای كشور فعال شود . این ابر یارانه ها با اتصال به یكدیگر یك شبكه سراسری را تشكیل می دهند كه در فعالیت های علمی و انجام محاسبات پیچیده با حداقل سرعت یك و چهار دهم 'ترافلاپس' عمل می كنند.
همچنین راه اندازی شبكه ملی فرهنگ نیز از دیگر پیشرفت های علمی و فرهنگی كشورمان است. این شبكه در خردادماه امسال راه اندازی شد و با استفاده از امكانات آن دست كم 250 مركز دیجیتال طراحی و راه اندازی می شود .
در این میان شاید بتوان راه اندازی شركت های دانش بنیان را از مهمترین دستاوردهای دولتهای نهم و دهم دانست . این شركت ها كه بازوی اصلی ایجاد اقتصاد مقاومتی به شمار می روند در سال تولید ملی و حمایت از كار و سرمایه ایرانی رشد جدی را تجربه كرده اند.
در حال حاضر 17 هزار نیروی متخصص در بیش از 9هزار شركت دانش بنیان در سراسر كشور مشغول به فعالیت هستند.
حمایت 18 میلیارد تومانی از 1000 شركت دانش بنیان و حمایت چهار میلیارد تومانی از تجاری سازی شركت های دانش بنیان در این زمینه از دیگر فعالیت دولت در سال گذشته بوده است .
در سال جاری ارزش قراردادهای تجاری سازی اختراعات این شركت ها به 14 میلیارد تومان رسید و هم اكنون بسیاری از طرحهای نخبگان در حال مذاكره برای جذب سرمایه گذار هستند؛ سرمایه گذارانی كه در طول سال گذشته به كمك بدنه دولت در عرصه های مختلف فناوری و به ویژه پزشكی آمدند و نقش مهمی را در پیشرفت علمی ایران ایفا كردند .
طرح جدید جذب نخبگان در مراكز تحقیقاتی و دانشگاهی و نیز مراكز دولتی و حضور آنها در طرحهای كلان فناورانه كشوری از جمله اقدامات مهم بنیاد ملی نخبگان است .
حمایت از علم و دانش به گونه ای است كه فقط در دو سال گذشته 80 میلیارد تومان برای حمایت از نخبگان دانشجو اعطا شده است و همچنین دانشجویان نخبه دوره دكترا از حمایت 55 میلیون تومانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بهره مند شده اند.
علاوه براین پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) از تولید و نمایه 12 هزار و 346 مقاله در طول سه ماهه اول امسال كه توسط محققان ایرانی تهیه شده بود ، خبر داد . این روند رو به پیشرفت همچنان ادامه دارد به گونه ای كه تا ماه گذشته میلادی این تعداد به 15 هزار و 630 مقاله بالغ شده است و ایران برای نخستین بار تركیه را از نظر تولید علم پشت سر گذاشت .
سهم تولید علم ایران نیز از میزان جهانی به 9/1 درصد افزایش یافته است و ایران تنها كشوری است كه جهش علمی آن بر اساس ارزیابی منابع علمی مستقل مقام اول را در جهان از آن خود كرده است .
پیشرفت های علمی ایران در میان بغض و كینه دشمنان كشورمان به ویژه رژیم صهیونیستی در سال گذشته همچنان ادامه داشته است . این در حالی است كه تحریم های فزاینده كشورهای غربی با این رژیم همراه و همسو بوده اند به گونه ای كه حتی از دادن مواد اولیه پزشكی و تحقیقاتی به محققان كشورمان خودداری كردند. اما ایران با رویكرد دانش بومی و برگزیدن 'اقتصاد مقاومتی' بر همه مشكلات فائق آمد.
پیروزی های ملت ایران آسان به دست نیامده است و ملت ایران و دولت دست در دست یكدیگر در میان سختی ها و تنگناها به آینده ای پر امید چشم دوخته اند.