انجمن های تخصصی  فلش خور
پای ورزشكاران - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن های تخصصی فلش خور (http://www.flashkhor.com/forum)
+-- انجمن: علم، فرهنگ، هنر (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=40)
+--- انجمن: پزشکی (http://www.flashkhor.com/forum/forumdisplay.php?fid=57)
+--- موضوع: پای ورزشكاران (/showthread.php?tid=90321)



پای ورزشكاران - ( lιεβ ) - 21-02-2014

عفونت قارچی پا می باشد كه باعث ایجاد شكاف، زخم و خارش در پوست بین انگشتان پا می گردد.

سن: بیشتر از همه در نوجوانان و بالغین جوان دیده میشود؛ در كودكان نادر است.

نحوه زندگی: پوشیدن كفشهای سربسته برای یك مدت طولانی، یك عامل خطر است.

جنس، ژنتیك: عوامل خطر مهمی نیستند.

پای ورزشكاران كه كچلی پا هم نامیده میشود، یك عفونت قارچی شایع پاهاست كه به ویژه پوست بین انگشتان پا را مبتلا می كند. این وضعیت می تواند توسط انواع متعددی از قارچهایی كه در شرایط گرم و مرطوب رشد می كنند، به وجود آید.
پای ورزشكاران، اغلب نوجوانان و بالغین جوانی كه مثل ورزشكاران تمایل به پوشیدن كفشهای سربسته به مدت طولانی دارند، و زیاد عرق می كنند را درگیر می نماید. در كودكان نادر است. پای ورزشكاران می تواند در نتیجه پا برهنه راه رفتن در مناطق آلوده ایی كه گرم و مرطوب هستند مثل رختكنها و كنار استخرها، ایجاد شود.


علایم بیماری:
پای ورزشكاران، بیشتر از همه بین انگشتان چهارم و پنجم پا ایجاد میشود و علایم زیر را به وجود می آورد:
- نواحی شكاف دار، زخمی و خارش دار بر روی پوست
- پوست چین دار، سفید و مرطوب
گاهی عفونت به كف پا یا كناره های پا انتشار می یابد یا ناخنهای انگشتان پا را مبتلا می كند، كه دراین صورت ناخنها، زرد، ضخیم و شكننده می شوند. افرادی كه دچار پای ورزشكاران هستند، بیشتر مستعد عفونت حلقه كرمی كشاله ران كه یك عفونت قارچی دیگر است، می باشند.


درمان :
ناحیه مبتلا را می توان با استفاده از یك فرآورده ضدقارچی بدون نیاز به نسخه كه باید حداقل روزی 2 بار آنرا به كار برد، درمان نمود. نكته مهم اینست كه باید دارو را برای چند روز پس از برطرف شدن علایم ادامه دهید تا از ریشه كن شدن عفونت، اطمینان خاطر پیدا كنید. اگر فرآورده های بدون نسخه كمكی نكرد یا شما از تشخیص بیماری مطئمن نبودید، با پزشكتان مشورت كنید، زیرا او می تواند توصیه های بیشتری در رابطه با دران انجام دهد یا داروی ضدقارچ قویتری تجویز نماید.
جهت پیشگیری از عود عفونت، باید پاهایتان را حداقل روزی یكبار بشویید، در صورتیكه بیشتر عرق می كنید، تعداد دفعات شستن باید بیشتر گردد و بین انگشتان پا را كاملاً خشك نمایید. در خانه، پوشیدن كفشهای پنجه باز یا پا برهنه راه رفتن ممكن است كمك كننده باشد.